It’s me, Elodie

De naam Elodie staat voor rijkdom in de vorm van geluk. En laat dat nu net mijn drive zijn! Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen de voor jou juiste en passende keuzes maakt. Dit zodat ook jij jouw geluk achterna gaat. 

Ik voelde mij opgesloten

Hoezo vind ik dat zo belangrijk? Ik geloof dat als je niet meer weet waar je kan beginnen, als je geen handvatten meer hebt om verandering aan te brengen, of omdat anderen teveel invloed op je hebben je je opgesloten kan voelen.

Dit mentaal opgesloten gevoel is het thema wat mij fascineert en waar ik alles over wilde leren, op het moment dat ik zelf mij weer opgesloten voelde in een baan. Daarvoor had ik dit al meegemaakt in mijn jeugd, in 2 relaties en in een andere baan. Ik was er zo klaar mee! Met die onmacht, het bang zijn voor een foute keuze en weer keuzestress hebben. Het voelde alsof ik faalde, want ik wist dat ik iets anders wilde…

Ik kon er alleen niet naar luisteren, omdat ik niet wist waar ik dan diende te beginnen… Ik stelde de keuze maken continue uit en zo stelde ik mezelf teleur. Ik koos destijds ook indirect voor anderen in plaats van voor mezelf en mijn eigen geluk. 

En het gekke is… van de buitenkant leek het allemaal alsof het goed met mij ging. Ik had een relatie, fijne vriendinnen, had gestudeerd, verdiende genoeg met mijn baan, was in de sportschool te vinden, ondernam leuke activiteiten en reisde geregeld. Toch was ik niet gelukkig en ik had het idee dat anderen om mij heen gelukkiger waren dan ik. Geregeld had ik de vraag ”is het dit het nou?” in mijn hoofd.

“Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen.”

Toch maakte ik de keuze!

Op het moment dat ik door had dat ik weer in hetzelfde opgesloten gevoel vast zat, besloot ik dat dit de laatste keer zou zijn en ik per direct actie ging ondernemen. Ik wilde drastische beslissingen en radicale veranderingen doorvoeren! Ik was er helemaal klaar mee!

Ik leerde echter dat deze manier niet effectief is, omdat je emotionele regelcentrum (Amygdala) in je hersenen je angst aan zal praten door te grote veranderingen. Dit is de reden dat veel mensen geen (grote) veranderingen in hun leven aanbrengen en vast blijven zitten. Wat een eye-opener! 

Ik verdiepte mezelf in dit principe, testte alle theorieën die er waren op mezelf uit en dook de diepte in met mijn mind. Dit proces was ontzettend lastig en het heeft meer dan een jaar geduurd waarbij ik mezelf kennis, ruimte en tijd gunde. Ik heb veel boeken gelezen, webinars gevolgd, opdrachten gemaakt, een dagboek bijgehouden en mij laten coachen. Ik heb veel pijnlijke, ongemakkelijke en vooral diepgaande gesprekken gevoerd. En ik kan niets anders zeggen, dan dat deze sprong een van de beste keuzes is geweest die ik had kunnen maken.

Wauw! Wat voelde ik mij vrij, iets waar ik altijd naar verlangde. Ik was trots op mezelf en voelde me zelfverzekerd, omdat ik vertrouwde op mezelf en mijn intuïtie. Ik durfde voor mezelf te kiezen, zonder dat ”wat als…” of ” ja maar…” stemmetje in mijn hoofd. Ik deed het gewoon, zonder erbij na te denken!

En eerlijk waar. Zoals ik mij toen voelde… Gewoon euforisch! En dat kwam puur omdat ik leerde dat ik zelf verantwoordelijkheid diende te dragen voor mijn leven en dat ik zelf de controle had om te kiezen en te doen wat ik wilde,

graag stel ik mij ook wat persoonlijker voor aan je!

“It’s not hard. You’ve just never done it before.”

side information over elodie

✔️ Ik wissel geregeld van haarstijl. Spoiler-alert! Vlechten, krullen, stijl, paars, rood, verschillende kleuren gemengd. Kan allemaal. Elke 2 maanden ben ik weer een ”totaal ander persoon” en herkennen mensen mij niet meer. (hoe dan?!). Elke keer is het een nieuwe kleine stap buiten mijn comfortzone.

✔️ Ik heb een enorme liefde voor muziek en dans (afro). De vrolijke beats en hierop mogen bewegen maken mij echt blij. Ik choreografeer dans en geef hier ook les in. Pure vrijheid en ontspanning voor mij. 

✔️ Reizen is een grote passie. Zo maak ik elk jaar meerdere reizen om meer van de wereld, de bevolkingsgroepen en culturen de ontdekken. Daarnaast doe ik dit ook betaald als reisbegeleider voor millennials. Ik reis dus betaald te wereld rond. Hoe fantastisch?!

✔️ Ik praat, luister en lees veel Engels gedurende een dag. Mijn vriend en ik communiceren samen in het Engels. Voor mij is dit nu normaal. Ik leer een beetje Frans van hem en hij leert een beetje Nederlands van mij.

✔️ Sporten in de sportschool is groot favoriet. Ja ik ben zo’n idioot die daar gemotiveerd van wordt en blijft. Met name omdat ik steeds nieuwe doelen stel en ik de vooruitgang kan zien. Dankzij mijn te traag werkende schildklier is dit ook nodig trouwens.

✔️ Nutella en ik hebben een haat-liefde verhouding. Liever blijven we uit elkaars buurt, maar als we eenmaal elkaar treffen dan kan ik zo een hele pot uitlepelen. Ja, je ziet het goed. Huppakee! Die lepel erin en genieten maar. Best guilty pleasure ever. Toch kies ik er bewust voor om die pot Nutella niet vaak te ontmoeten. Beter voor ons beide 😉

✔️ Mijn studiekeuze toen ik 16 was heb ik random gedaan. Ik wist niet wat ik diende te kiezen, dus koos ik maar voor de PABO. Na deze afgerond te hebben, bleef gedrag mij interesseren en deed ik een master gedrag. Ook toen wilde ik nog meer leren en volgde ik een mental coach opleiding. Nu kan ik gelukkig al die kennis ook voor Melodieinhetleven inzetten. 

✔️ De mental coach opleiding vond ik zo leuk, dat ik ook deze opleiding geassisteerd heb. Zo heb ik studenten opgeleid tot mental coach. Zo tof om te doen! Met deze opleiding ben ik trouwens SNRO geaccrediteerd en heb ik een NRTO- en CRKBO-keurmerk.

✔️ Ik lijk stoer, maar eigenlijk ben ik gewoon een eerste klas pussy die weet hoe ze haar angsten kan gebruiken als tools om toch mijn doelen achterna te gaan en te bereiken. Hoogtes? No thanks, maar vooruit ik doe het toch. 

✔️ As we speak ben ik een boek aan het schrijven! Deze ligt eind 2021 in alle (online) boekwinkels! 

Je bent maar 1 keuze verwijderd van
een compleet ander leven

En weet je… Jij kan die keuze ook maken naar een trots en vrij leven vol energie! Waarbij je je veilig genoeg voelt en kan doen wat je wilt. Dit ondanks wat anderen (en de maatschappij) willen of zeggen.

Het is mijn missie om zo veel mogelijk werkende millennials hun ware purpose in life te laten ontdekken. Zodat ze uit die gouden kooi te stappen en ze hun om hun droomleven gaan leven. Want eerlijk waar, wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?

© 2019 - 2021 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise