It’s me, Elodie

Mijn naam, Elodie staat voor rijkdom in de vorm van geluk. En laat dat nu net mijn drive zijn! Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen gelukkig is. Hiervoor is het belangrijk om de de voor jou juiste en passende keuzes te maken. Kiezen voor jouw geluk. Daar help ik jou bij! Dat is mijn passie. 

Ik voelde mij opgesloten

Van de buitenkant leek het allemaal alsof het goed met mij ging. Ik had een relatie, fijne vriendinnen, had gestudeerd, verdiende genoeg met mijn baan, was in de sportschool te vinden, ondernam leuke activiteiten en reisde geregeld. Toch was ik niet gelukkig en ik had het idee dat anderen om mij heen gelukkiger waren dan ik. Geregeld had ik de vraag ”is het dit het nou?” in mijn hoofd.

Ik voelde mij opgesloten. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Ik had werkelijk geen idee! Dit mentaal opgesloten gevoel is het thema wat mij fascineert en waar ik alles over wilde leren. Ik was er zo klaar mee! Met die onmacht, het bang zijn voor een foute keuze en weer keuzestress hebben. Het voelde alsof ik faalde, want ik wist dat ik iets anders wilde…

Ik stelde de keuze maken continue uit en zo stelde ik mezelf teleur. Ik koos destijds ook indirect voor anderen of voor (financiële) zekerheid in plaats van voor mezelf en mijn eigen geluk.

Toch maakte ik de keuze!

Ik wilde een drastische verandering in mijn leven doorvoeren. Ik leerde dat deze manier niet effectief is, omdat je emotionele regelcentrum (Amygdala) in je hersenen je angst aanpraat. Dit is de reden dat veel mensen in hun comfortzone blijven.  

Ik verdiepte mezelf in dit principe, testte alle theorieën die er waren op mezelf uit en dook de diepte in met mijn mind. Dit proces was ontzettend lastig en het heeft meer dan een jaar geduurd.

Ik heb veel boeken gelezen, webinars gevolgd, opdrachten gemaakt, een dagboek bijgehouden en mij door meerdere mensen laten coachen. Ik heb veel pijnlijke, ongemakkelijke en vooral diepgaande gesprekken gevoerd. En ik kan niets anders zeggen, dan dat deze sprong een van de beste keuzes is geweest die ik had kunnen maken.

Wauw! Wat voelde ik mij vrij, iets waar ik altijd naar verlangde. Ik was trots op mezelf en voelde me zelfverzekerd, omdat ik vertrouwde op mezelf en mijn intuïtie. Ik durfde voor mezelf te kiezen. 

En eerlijk waar. Zoals ik mij voelde was euforisch! Dat kwam puur omdat ik geleerd had zelf verantwoordelijkheid te dragen voor mijn leven. Ik had gekozen voor wat IK wilde.

side information over elodie

✔️ Ik wissel geregeld van haarstijl. Elke 2 maanden ben ik weer een ”totaal ander persoon” en herkennen mensen mij niet meer. (hoe dan?!). Elke keer is het een stap buiten mijn comfortzone.

✔️ Ik heb liefde voor muziek en dans (afro). De vrolijke beats en hierop mogen bewegen maken mij echt blij. Ik choreografeer dans en geef hier ook les in. Pure vrijheid en ontspanning voor mij. 

✔️ Reizen is een grote passie. Zo maak ik elk jaar meerdere reizen. Daarnaast doe ik dit ook betaald als reisbegeleider. Ik reis dus betaald te wereld rond. Hoe fantastisch is dat?!

✔️ Mijn vriend en ik communiceren samen in het Engels. Ik leer een beetje Frans van hem en hij Nederlands van mij.

✔️ Nutella en ik hebben een haat-liefde verhouding. Liever blijven we uit elkaars buurt, maar als we eenmaal elkaar treffen dan kan ik zo een lepel erin zetten en genieten maar. Toch kies ik er bewust voor om die pot Nutella niet vaak te ontmoeten. Beter voor ons beide 😉

✔️ Mijn studiekeuze toen ik 16 was heb ik random gedaan. Ik wist niet wat ik diende te kiezen, dus koos ik maar voor de PABO. Na deze afgerond te hebben, bleef gedrag mij interesseren en deed ik een master gedrag. Ook toen wilde ik nog meer leren en volgde ik een mental coach opleiding. Nu kan ik gelukkig al die kennis ook voor Melodieinhetleven inzetten. 

✔️ De mental coach opleiding vond ik zo leuk, dat ik ook deze opleiding geassisteerd heb. Zo heb ik studenten opgeleid tot mental coach. Zo tof om te doen! Met deze opleiding ben ik trouwens SNRO geaccrediteerd en heb ik een NRTO- en CRKBO-keurmerk.

✔️ Ik heb een boek geschreven genaamd ik ben er zo klaar mee. Nooit gedacht dat ik mijzelf ooit auteur zou noemen. Nu is het toch echt zo!

Je bent maar 1 keuze verwijderd van
een compleet ander leven

En weet je… Jij kan die keuze ook maken naar een leven vol voldoening, energie en plezier.

Het is mijn missie om zo veel mogelijk werkende millennials hun ware purpose in life te laten ontdekken. Zodat ze uit die gouden kooi te stappen en ze hun om hun droomleven gaan leven. Want eerlijk waar, wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise