It’s me, Elodie

De naam Elodie staat voor rijkdom in de vorm van geluk. En laat dat nu net mijn drive zijn! Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen voor zichzelf zorgt en dus ook de voor jou juiste en passende keuzes maakt om jouw geluk achterna te gaan. 

Ik voelde mij opgesloten

Hoezo vind ik dat zo belangrijk? Ik geloof dat als je niet meer weet waar je kan beginnen, als je geen handvatten meer hebt om verandering aan te brengen, of omdat anderen teveel invloed op je hebben je je opgesloten kan voelen. Dit mentaal opgesloten gevoel is het thema wat mij fascineert en waar ik alles over wilde leren, op het moment dat ik zelf mij weer opgesloten voelde in een baan. Daarvoor had ik dit al meegemaakt in mijn jeugd, in 2 relaties en in een andere baan. Ik was er zo klaar mee! Met die onmacht, het bang zijn voor een foute keuze en weer keuzestress hebben. Het voelde alsof ik faalde, want ik wist dat ik iets anders wilde, dat voelde ik aan alles, Ik kon er rationeel niet naar luisteren, omdat ik niet wist waar ik dan diende te beginnen of te zoeken… Ik stelde mezelf teleur en koos destijds indirect voor anderen in plaats van voor mezelf en mijn eigen geluk. 

En het gekke is… van de buitenkant leek het allemaal alsof het goed met mij ging. Ik had een relatie, fijne vriendinnen, had gestudeerd, verdiende genoeg met mijn baan, was in de sportschool te vinden, ondernam leuke activiteiten en reisde geregeld. Toch was ik niet gelukkig en ik had het idee dat anderen om mij heen gelukkiger waren dan ik. Geregeld had ik de vraag ”is het dit het nou?” in mijn hoofd.

 

“Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen.”

Toch maakte ik de keuze!

Op het moment dat ik door had dat ik weer in hetzelfde opgesloten gevoel vast zat, besloot ik dat dit de laatste keer zou zijn en ik per direct actie ging ondernemen. Ik wilde drastische beslissingen en radicale veranderingen doorvoeren! Ik was er zo klaar mee! Ik leerde echter dat deze manier niet effectief is, omdat je emotionele regelcentrum (Amygdala) in je hersenen je angst aan zal praten door te grote veranderingen. Dit is de reden dat veel mensen geen (grote) veranderingen in hun leven aanbrengen en vast blijven zitten. Wat een eye-opener! 

Ik verdiepte mezelf in dit principe, testte alle theorieën die er waren op mezelf uit en dook de diepte in met mijn mind. Dit proces was ontzettend lastig en het heeft meer dan een jaar geduurd waarbij ik mezelf kennis, ruimte en tijd gunde, Ik heb veel boeken gelezen, webinars gevolgd, opdrachten gemaakt, een dagboek bijgehouden, mij laten coachen. Ik heb veel pijnlijke, ongemakkelijke en vooral diepgaande gesprekken gevoerd. En ik kan niets anders zeggen, dan dat deze sprong een van de beste keuzes is geweest die ik had kunnen maken.

Wauw! Wat voelde ik mij vrij, iets waar ik altijd naar verlangde. Ik was trots op mezelf en voelde me zelfverzekerd, omdat ik vertrouwde op mezelf en mijn intuïtie. Ik durfde voor mezelf te kiezen, zonder dat ”wat als…” of ” ja maar…” stemmetje in mijn hoofd. Ik deed het gewoon, zonder erbij na te denken.. En eerlijk waar. Zoals ik mij toen voelde… Gewoon euforisch! En dat kwam puur omdat ik leerde dat ik zelf verantwoordelijk-heid diende te dragen voor mijn leven en dat ik zelf de controle had om te kiezen en te doen wat ik wilde,

graag stel ik mij ook wat persoonlijker voor aan je!

“It’s not hard. You’ve just never done it before.”

side information over elodie

✓ Ik wissel geregeld van haarstijl. Spoiler-alert! Vlechten, krullen, stijl, paars, rood, verschillende kleuren gemengd. Kan allemaal. Elke 2 maanden ben ik weer een ”totaal ander persoon” en herkennen mensen mij niet meer. (hoe dan?!). Elke keer is het een nieuwe kleine stap buiten mijn comfortzone.

✓ Ik heb een enorme liefde voor muziek en dans (afro). De vrolijke beats en hierop mogen bewegen maken mij echt blij. Ik choreografeer dans en geef hier ook les in. Voor mij voelt het heel vrij. 

Reizen is een grote passie. Zo maak ik elk jaar meerdere reizen om meer van de wereld, de bevolkingsgroepen en culturen de ontdekken. Daarnaast doe ik dit ook betaald als reisbegeleider voor millennials. 

✓ Ik praat, luister en lees meer dan 75% van de dag Engels. Mijn vriend en ik communiceren samen in het Engels. In het begin vond ik dat heel spannend. Kan ik me wel genoeg uitdrukken? Zullen we wel genoeg diepgang samen hebben? Inmiddels is het heel normaal en vanzelfsprekend en leer ik een beetje Frans van hem en hij leert een beetje Nederlands van mij.

✓ Sporten in de sportschool is groot favoriet. Ja ik ben zo’n idioot die daar gemotiveerd van wordt en blijft. Met name omdat ik steeds nieuwe doelen stel en ik de vooruitgang kan zien. Dankzij mijn te traag werkende schildklier is dit ook nodig.

Nutella en ik hebben een haat-liefde verhouding. Liever blijven we uit elkaars buurt, maar als we eenmaal elkaar treffen dan kan ik zo een hele pot uitlepelen. Ja, je ziet het goed. Huppakee! Die lepel erin en genieten maar. Best guilty pleasure ever. Toch kies ik er bewust voor om die pot Nutella niet vaak te ontmoeten. 

✓ Mijn studiekeuze toen ik 16 was heb ik random gedaan. Ik wist niet wat ik diende te kiezen, dus koos ik maar voor de PABO. Na deze afgerond te hebben, bleef gedrag mij interesseren en deed ik een master gedrag. Ook toen wilde ik nog meer leren en volgde ik een mental coach opleiding. Nu kan ik gelukkig al die kennis ook voor Melodieinhetleven inzetten. 

✓ Ik lijk stoer, maar eigenlijk ben ik gewoon een eerste klas pussy die weet hoe ze haar angsten kan gebruiken als tools om toch mijn doelen achterna te gaan en te bereiken. Hoogtes? No thanks, maar vooruit ik doe het toch. 

Je bent maar 1 keuze verwijderd van
een compleet ander leven

En weet je… Jij kan die keuze ook maken naar een trots en vrij leven vol levensenergie, waarbij je je veilig genoeg voelt en kan doen wat je wilt.. Dit ondanks wat anderen (en de maatschappij) willen of zeggen. Het is mijn missie om zo veel mogelijk werkende millennials hun ware purpose in life te laten ontdekken, uit die gouden kooi te stappen en hen te supporten om hun droomleven te gaan leven. Want eerlijk waar, wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?

© 2019 - 2021 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise

How to gids: ''Zo ontdek én bemachtig je die baan die bij je past!''

Als je je aanmeldt voor deze gids, zal je ook gratis tips en inspiratie ontvangen. Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens (privacyverklaring).

Super! Je hebt de eerste stap gezet te ontdekken wat voor baan dan wél bij je past. Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.