Reviews van gastlessen

De gastlessen die Elodie bij ons heeft verzorgd zijn uitstekend ontvangen door de leerlingen in havo 4. Elodie motiveert de leerlingen door zichzelf open te stellen en mede daardoor de leerlingen op hun gemak te stellen. Leerlingen reageren positief op haar en haar verhaal. Ook de ‘moeilijke leerlingen’ kan zij met gemak bereiken en aan het denken zetten. Zij valt op omdat haar lessen gericht zijn op zelfreflectie en anders dan de leerlingen gewend zijn. Ik heb Elodie in meerdere lessen aan het werk gezien en heb gezien dat ze in staat is elke groep in de juiste modus te bedienen zodat er toch gewerkt wordt. We gaan vaker een beroep op Elodie doen om deze lessen te verzorgen. In deze tijd zetten haar lessen juist de aandacht op datgene wat de leerlingen nu nodig hebben.”

– E. Aytekin – teamleider havo 4/5 en docent

De gastles van Elodie is belangrijk en de moeite waard. Elodie is een vriendelijk en open persoon. 

Jongeren zijn druk met de wereld on hen heen, maar het is ook belangrijk om stilte staan en na te denken over wat JIJ wil, wat voor JOU belangrijk is als mens en waar JIJ je prioriteit wil leggen. Welke keuzes maak JIJ?

De studenten kregen tijdens de gastles de ruimte om voor zichzelf na te denken over zichzelf en zelf te bepalen of ze iets wilden delen met hun klasgenoten. De sfeer is hierdoor ontspannen en veilig voor iedereen. Tegelijkertijd wordt iedereen uitgedaagd om voor zichzelf na te denken over het maken van keuzes en wat belangrijk is voor henzelf als persoon. 

Een mooie zin die Elodie gebruikt is: ”Je kan niet bepalen wat jou overkomt in het leven, maar je kan wel zelf bepalen hoe je ermee omgaat’

– P. Mutsaerts – Koning Willem I college

Bekijk hier waar Elodie jou mee kan helpen

Elodie heeft vandaag een workshop Geluk gegeven aan de studenten van Welzijn. Tijdens de workshop straalt ze enthousiasme uit. Elodie begint met een Energizer en dit activeert de studenten. Door eigen ervaringen te delen weet Elodie de studenten te boeien en te motiveren. Daarnaast koppelt ze er theorie aan die de studenten aan het denken zetten.

Fijn dat er veel voorbeelden gebruikt worden, daarnaast is het interactief, studenten houden wel van lekker bezig zijn! Elodie durft studenten uit te dagen, te prikkelen om dicht bij zichzelf te blijven. Hierdoor zorgt ze voor een veilige sfeer in de groep. Bedankt voor het inspireren van onze studenten!”

– Carrie – docent bij MBO Utrecht

Elodie heeft een hele fijne benadering jegens de doelgroep (studenten). Leuke werkvormen die ingezet worden tijdens de gelukslessen om de eerste stap te maken naar geluk. Haar persoonlijke verhaal die ze deelde leidde tot bewustwording, geluk heb je ZELF in de hand! Super fijne les!.

– Imane – docent MBO Utrecht 

Wat ik heb geleerd van de gastles van vandaag is dat je ook een keer naar jezelf kan kijken in plaats van naar anderen. Jij bent ook een prioriteit!! Ik vond het heel mooi om te zien hoe Elodie haarzelf openstelde voor een onbekende groep. Uit haar verhaal bleef er een ding steeds in me hoofd maar terug komen en dat was de vraag, “wat ga je doen?” niks, want ik kan het toch niet of ik ga het proberen, waardoor het misschien wel lukt. 

Wat ik ook een heel mooi stukje vond was het moment dat je naar je eigen kernwaarden moest kijken!! Zo kom je toch nog dichter op jezelf en zo kijk je ook wat echt belangrijk voor je is. Als je weet wat belangrijk voor je is, kun je verder. Dat is ook weer een prioriteit verder gaan, want prioriteiten kun je steeds verder overtreffen als je de ene al doorstaan hebt!! 

– Student Koning Willem I college

Bekijk hier andere reviews

Ik vond het een hele interessante en goed doordachte les. Elodie sprak gelukkig niet tegen ons als dat we kinderen waren, dus dat vind ik al een groot pluspunt. Ook ben ik zelf erg bezig om mijn eigen keuzes te maken, maar heb hier nog vaak moeite mee. Daarom kwam deze les eigenlijk als geroepen! Het heeft mij toch nog wel wat meer aan het denken gezet. 

Dus bedankt voor de leuke gastles!

– Student Koning Willem I college

Voor onze eerstejaars Communication & Multimedia Design studenten heeft Elodie een gastcollege gegeven over het volgen van je passie. Wat ik enorm waardeerde is dat Elodie heel snel om wist te schakelen naar een online gastcollege. Ze was heel flexibel en betrokken in de voorbereiding hierop. Elodie kreeg de studenten goed mee en wist, ook online, de interactie met hen aan te gaan. De studenten vonden het een interessant en waardevol college, in hun werk hebben we terug gezien dat het indruk op ze heeft gemaakt. 

Pauline van Nouhuys – docent Hogeschool Utrecht

Een maand geleden kwam Elodie (een leuke, enthousiaste meid) les geven over geluk. Tijdens de les vertelde ze wat dingen over haar eigen leven en hoe zij met de dingen omgaat. Dit vond ik erg interessant en leerzaam om te horen. We hebben telefonisch nog contact gehad en heb daar wijze lessen uit mogen halen. GELUK IS MAAKBAAR! 🍀

– Melissa – student MBO Utrecht 

Bekijk hier waar Elodie jou mee kan helpen

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise