Reviews 1 op 1 coaching

Al ruim 10 jaar was ik zoekende naar ‘wat wil ik nou echt graag doen’ en wat zijn nou eigenlijk mijn kwaliteiten.

Na  flink wat twijfels over ‘moet ik dit traject nou wel aangaan & ga ik echt in mezelf investeren’ heb
ik de knoop doorgehakt en ben ik met Elodie aan de slag gegaan, één van de beste keuzes die ik dit jaar heb gemaakt!

Er was vanaf het eerste moment een goede en vertrouwde klik. Tijdens de sessies ben ik op een positieve manier voor een spiegel gezet om te graven en mijn gevoel en wensen onder woorden te brengen, dit was soms best lastig maar uiteindelijk kwam ik hier samen met de begeleiding van Elodie goed uit. Het voelde als een veilige setting waarbij ik volledig mezelf kon zijn en waar ook ruimte was voor humor.  

Na dit traject weet ik waar mijn onzekerheden liggen en hoe ik daarmee om moet gaan. Ik weet ik nu waar mijn passie ligt, in wat voor een werkomgeving ik wil werken, wat ik belangrijk vind ik een baan en bovenal heb ik meer rust en ruimte in mijn hoofd doordat ik nu een doordachte keuze heb kunnen maken waar ik mij zelfverzekerd bij voel! 

– Fenna 

Ik voelde mij al langer niet gelukkig op mijn werk en bouwde veel frustratie op. Ik twijfelde ik of ik het coachtraject zou starten. Wat had ik uiteindelijk te verliezen? Helemaal niks, want ik voelde ik me ongelukkig in mijn werk. Dit kwam vooral door de situatie op mijn werk en toch ook dat ik collega’s om me heen miste. Ik vond het lastig om te gaan kijken voor iets anders, omdat ik al zo vaak een keuze had gemaakt die dan niet goed uitpakte. Hierdoor kreeg ik ook vaak van mensen om me heen negatief commentaar, waardoor ik me vaak een mislukking voelde. Toch moest er iets gebeuren om me weer happy te krijgen, want op mijn oude werk zou dat niet gaan lukken.

Ik leerde door het coachtraject om beter na te denken over de dingen voor ik het doe. Spontaniteit is iets anders dan impulsief zijn. Sommige dingen heb ik gedaan uit angst omdat ik bang was om niets te hebben en dan weer negatief commentaar te krijgen.

Inmiddels heb ik echt mijn ding gevonden en ook gelijk stappen gemaakt om hiermee te beginnen en inmiddels ben ik een deeltijdstudie gestart en aan het werk gegaan in deze richting en heb het ontzettend naar mijn zin!

Ik ben echt weer happy met wat ik doe. Ik ben echt niet zweverig ingesteld, maar dit voelde echt alsof het zo had moeten zijn. Dus weet je het even niet meer en wil je een leuke toegankelijke manier om weer een beetje inzicht te krijgen in wat je wilt gaan doen, maar ook in jezelf? Dan kan ik het enorm aanbevelen met Elodie in gesprek te gaan! Uiteindelijk moet je het toch zelf doen, maar Elodie geeft je echt dat steuntje in de rug. Heel erg fijn!

– Maron

Mijn vriendin had mij Elodie aangeraden en het klonk super interessant, maar van tevoren kende ik Elodie niet. Ze woont ook niet bij mij in de buurt, waardoor het de keuze voor mij ietsjes lastiger maakte. Ik twijfelde eerst of het echt nodig was voor mij en of ik het zou durven.

Ik vond het spannend om Elodie online te spreken, omdat dat heel anders is dan dat je voor iemand zit. Ik vind het wel een super goede uitkomst! Omdat je elkaar al online ontmoet, maakt het de stap kleiner om elkaar ook persoonlijk te ontmoeten. Mijn ervaring met Elodie is heel positief. Ik had meteen een prettig gevoel bij haar. Ze is open, spontaan en de manier hoe ze is in haar omgang vond ik echt fijn. Ze heeft een fijne uitstraling en ze is een prettig persoon. Ik ben meer gaan nadenken over bepaalde situaties. Het heeft bijgedragen aan de stap die ik gezet heb om mij aan te melden voor een nieuwe opleiding.

Ik zou Elodie aanraden aan meiden die onzeker zijn en die niet weten wat zij willen. Om weer even met beide benen op de grond te worden gezet. Voor mij was het een prettige ervaring en ik heb er echt wat aan gehad.

– Madelief

Nog nooit heb ik echt na hoeven denken wat ik nou echt wilde. Alles ging en beetje vanzelf tot het moment van besef kwam dat ik er diep van binnen helemaal niet gelukkig van werd. Ik ben Elodie tegen gekomen op social media toen ik al gestopt was met werken. De eerste stap had ik dus al gezet, maar hoe nu verder? Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Na de doorbreeksessie had ik niet veel tijd nodig. Ik wilde zo snel mogelijk aan de slag met het traject! 

Elodie heeft me aan het denken gezet en dat heeft me tot mooie inzichten gebracht. Het was zeker niet makkelijk, maar dankzij Elodie ben ik erachter gekomen wat ik nou echt belangrijk vind in het leven. Vol vertrouwen in mijzelf heb ik de keuze gemaakt om een nieuwe studie te gaan volgen. Nooit gedacht dat het me in zo’n korte tijd en zonder frustratie zou lukken!

Elodie bedankt!

– Kim

Bekijk hier waar Elodie jou mee kan helpen

Voorheen wist ik niet goed welke richting ik moest inslaan en wisselde ik dagelijks van gedachten. Na een aantal sessies met Elodie heb ik geleerd om mijn eigen behoeftes in kaart te brengen en voorop te zetten, zodat ik vanuit dat punt aan mijn doelstellingen kon werken. Elodie kan door haar manier van coachen ervoor zorgen dat je dicht bij jezelf blijft en durft voor je eigen belangen op te komen. Voor mij zeer geslaagd!

– Loraine

Ik heb al heel wat grote keuzes (en daarmee drastische veranderingen) gemaakt in het leven, omtrent werk, studie en persoonlijke kwesties. Ik heb dit altijd redelijk onbewust gedaan en wilde hier eens met iemand over praten. Wat heb ik ervaren en gedaan en wat deed dit met mij? Wat heb ik gevoeld en geleerd? Ik vond de helikopterview met Elodie fijn en verhelderend. Ze stelt je gerust en vraagt op een heldere en vriendelijke manier door. Ze stelt haar vragen zó dat jij uiteindelijk het gesprek zelf voert en alle antwoorden (en daarmee ‘persoonlijke ontdekkingen’) zelf geeft. Ze begeleid jou en oordeelt niet. Je kan wellicht een bepaalde confrontatie met jezelf ervaren maar Elodie buigt dit om naar een positieve uitspraak en ontdekking. Ze is professioneel en weet haar theorie maar ze is daarnaast ook vriendelijk, toegankelijk én zichzelf (achteraf vond ik dit ook echt heel fijn!). Ik vind de huiselijke sfeer fijn en haar manier van doen en laten sloot naadloos op mij aan. Elke keer heb ik weer wat geleerd en ervaarde ik een bepaalde opluchting. Ik heb positieve aantekeningen kunnen nemen en heldere inzichten gekregen die ik dagelijks bij me draag. Ook heb ik geleerd dat ik op de momenten zelf kan evalueren. Ik heb weer een stukje meer van mezelf leren kennen! Ik leef bewuster in het moment en laat me hierdoor steviger en positiever in m’n schoenen staan.

Elodie is gedreven en uiterst professioneel. Ze ként de ‘dip’ en dit maakt praten met haar puur en echt. Naast haar coachings-werk doet ze nog zoveel meer. Ze kan jou écht helpen, eventueel ook op andere vlakken. Een aanrader! Wel moet je echt open staan voor een confronterend maar erg fijn en verhelderend gesprek. Je gaat écht die diepte in en daar moet je klaar voor zijn. Je doet positieve zelfkennis op en dit kan je echt helpen bij het maken van keuzes in de rest van je leven.

– M

Vanuit een betrokken collegiale aandacht kwam snel een vertrouwde sfeer tot stand. Met je humor, doortastendheid en zekere professionaliteit kreeg ik een begeleiding en tips aangereikt die voor mijn gevoel goed aansloten bij wat ik nodig had. Wat zwaar voelde werd ineens stukken lichter. Ik blijf nog altijd bij iedere opkomende zware gedachten/situatie mezelf afvragen: “wat levert dit mij op?”. Bedankt!

– Nasim

Bekijk hier andere reviews

Tijdens de coaching-sessies heb ik het idee gekregen dat er veel ruimte was om mijn verhaal te doen. Ik kon zelf bepalen tot hoe diep ik erop in wilde gaan, zonder dat er vanaf de andere kant werd gepusht om maar dieper te graven. Hierdoor kreeg ik een erg vertrouwd gevoel. Hierdoor heb ik nieuwe inzichten op kunnen doen en ben ik meer over mezelf als persoon te weten gekomen. Het was ontzettend prettig om met Elodie in gesprek te gaan. Zij biedt een luisterend oor, veroordeelt jou niet door het probleem wat je hebt en ze geeft een rustig en vertrouwd gevoel om je verhaal te doen.

Een lang verhaal kort samengevat, heb ik uiteindelijk vanuit deze coaching-sessies meegekregen dat ik meer voor mezelf moet kiezen en niet constant anderen tevreden moet proberen te houden, ten koste van mijn eigen geluk. Over de afgelopen maanden heb ik dit zeker steeds meer in de praktijk kunnen brengen. Ik laat mensen niet meer zomaar over mij heen lopen en kom op voor mijn eigen ideeën, gedachten en wensen.

 Het type coaching wat Elodie verzorgt, zou ik met name aanbevelen aan jongvolwassenen. Vandaag de dag staat er naar mijn inziens zoveel druk op jongvolwassenen. Er wordt verwacht dat je gaat studeren, je moet werken, huur betalen, druk vanaf sociale media. Door alle deze factoren verdwijnt menig persoon nog weleens onder een lawine van taken en verplichtingen. Ik denk dat het prettig is om zo nu en dan je verhaal kwijt te kunnen bij iemand die niet oordeelt en even goed op jezelf te kunnen reflecteren en jezelf af te vragen of je wel echt gelukkig bent met wat je doet.
 

Elodie is een prachtige vrouw met passie voor haar vak!

– Esther

Elodie ken ik als een zeer enthousiaste en positieve vrouw waar ik altijd mee kan lachen. Haar energie en liefde voor mensen zorgen ervoor dat ik mij altijd bij haar op mijn gemak en goed voel bij haar. Zij heeft een coach houding, waarbij zij mij de spiegel voor gehouden heeft en mijn eigen kracht en talenten naar boven heeft gehaald en bekrachtigd. Fijn dat zij over negatieve gevoelens en gedachten relativerend was en mij anders deed denken over die gevoelens. Dank je wel voor jou positieve energie boost en het blijven controleren hoe het gaat.

– B

Ik twijfelde vooraf of ik er wel echt wat van zou opsteken, maar tijdens onze gesprekken is er voor mij wel het een en het ander duidelijk geworden over hoe ik mijzelf in de weg zit en hoe mijn omgeving hier invloed op kan hebben.

Door deze inzichten heb ik bepaalde keuzes voor mezelf kunnen maken die ik anders waarschijnlijk zou hebben uitgesteld tot op een punt waar ik er geen ”grip” of ”controle over zou hebben, wat hoogstwaarschijnlijk negatief voor mij zou hebben uitgepakt. Ik ben tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt en ben daardoor veel gegroeid. Persoonlijk zou ik dit soort coaching eigenlijk iedereen aanbevelen, er is niemand die niet iets over zichzelf kan leren!

– N

”De afgelopen tijd heb ik persoonlijke begeleiding gehad van Elodie, om te kijken naar mijn passie en welke kleine stapjes ik kan zetten.

Continue heeft zij een spiegel voorgehouden, zodat ik zelf kon realiseren dat een klein stapje ook goed is en dat ik er op deze manier ook kom. Bedankt Elodie, voor weer een stukje meer melodie in mijn leven =)”

– B

Bekijk hier waar Elodie jou mee kan helpen

© 2019 - 2021 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise

How to gids: ''Zo ontdek én bemachtig je die baan die bij je past!''

Als je je aanmeldt voor deze gids, zal je ook gratis tips en inspiratie ontvangen. Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens (privacyverklaring).

Super! Je hebt de eerste stap gezet te ontdekken wat voor baan dan wél bij je past. Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.