Als ik mijn droombaan gevonden heb… Ben en blijf ik dan gelukkig?

Een dame van het coachtraject naar haar droombaan had het traject afgerond en stelde mij de volgende vraag: ben en blijf ik nu gelukkig? Daar geef ik je graag antwoord op, want het is niet zo simpel als een ja of nee.

Allereerst: heb jij ook jouw droombaan gevonden? Fantastisch. Gefeliciteerd. Ik kan mij voorstellen dat dit geen makkelijke zoektocht is geweest en ik ben super trots op je dat je gevonden hebt wat je écht graag wilt doen.

Ik gun je de voldoening, het plezier en de energie als geen ander. Toch gelukkig zijn en blijven (in je werk) hangt met meer dingen samen. Het hangt af van waar jij als persoon behoefte aan hebt. Dit is voor iedereen anders.

 1. Bijvoorbeeld: je bent erachter gekomen dat jij afwisseling en jezelf ontwikkelen heel belangrijk vindt. Er is dan een kans dat je na 5 jaar alle kneepjes van jouw bedrijf en vak kent en dat het tijd is om een nieuwe stap te gaan zetten. Of dat nou naar een andere functie in het bedrijf is, naar een zelfde soort functie in een ander bedrijf is of iets totaal anders ligt aan jou. Het gaat er in ieder geval om dat jij altijd jezelf zal willen ontwikkelen en dat 40+ jaar dezelfde baan hebben in z’n algemeenheid niet bij jou past.

  Dus, ondanks dat deze baan nu heel goed bij je past en je gelukkig bent ermee op dit moment hoeft dat niet altijd te betekenen dat dat zo voor altijd blijft. Dit ligt aan jouw behoeften.

  Het kan ook zomaar zo zijn dat je je baan heel erg leuk vindt, maar voelt dat je er nog iets naast wilt doen. Of dat je het in een andere vorm wilt gieten, een promotie wilt maken of een specialisatie gaat doen.

  Ik heb naast mijn coachbedrijf Melodieinhetleven waarbij het gaat om het thema werkgeluk ook nog twee andere banen. Ik ben reisleider waarbij ik elke keer naar een andere bestemming ga en ik geef lessen in de sportschool.

  Deze lessen begonnen met afro (Afrikaanse dansles) en vervolgens heb ik dit steeds verder uitgebreid naar hiit training, bodypump (kracht) en nu ook yoga. Puur omdat ik voel dat ik meer wil, nieuwe dingen wil ervaren en leren. Dat is voor mij hetgeen  mij gelukkig houdt. Inspelen op wat ik voel.

  Mijn punt? De keuze die nu goed bij je past kan je altijd nog iets aanpassen naar waar jij behoefte aan hebt. Als je daarnaar luistert en dat doorvoert, dan denk ik dat je heel gelukkig bent en zal blijven.

  Luister je er niet naar en houd je je krampachtig vast? Dan weet ik zeker dat je op een gegeven moment niet meer gelukkig zal zijn.

  Zie gelukkig zijn in je werk dus als een flexibel iets. Waarbij je mag meebewegen met de golven. Dan ben en blijf je gelukkig in je werk.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise