Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus!

Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de schermen al ingepland hebt.

Quiet quitting is een manier van leven en werken dat vooral onder de Millennials (generatie Y) en Zoomers (generatie Z) in opkomst is. De Corona-pandemie zorgde voor een mindsetswitch, waaronder richting het werkleven. Veel mensen hadden tijd om na te denken over hun leven, hun doelen en of zij hierin dingen anders wilden zien. Waar heb ik behoefte aan? Wat wil ik meer/minder doen? Etc.

  1. De Corona-pandemie zorgde er tevens voor dat we met minder druk door het leven gingen. Er waren minder eisen vanuit de werkgever, minder verwachtingen van je familie en vrienden en dus meer rust voor jezelf. Een ommezwaai waar (onbewust) veel mensen behoefte aan hadden. Nu het werkende- en sociale leven weer begonnen is, wordt er door veel mensen kritischer omgegaan met levenskeuzes. Familie en (mentale) gezondheid wordt bijvoorbeeld nu boven werk gekozen, waar dit voor de pandemie nog weleens omgedraaid werd.

    Onder andere dankzij de pandemie stopten een deel van deze generaties met het maken van overuren als daar niets tegenover staat zoals een compensatie, zoals extra salaris of vakantie-uren. Deze generatie is sterker in een de werk privé balans en kan gemakkelijker nee zeggen. Ze doen waar ze voor betaald worden, maar verrichten geen extra werk en doen ook niet extra hun best om indruk te maken op hun baas. Er wordt bewuster omgegaan met de werk-privé balans en de eigen mentale gezondheid om bijvoorbeeld een burn-out te voorkomen.

    Als je kijkt naar de individuele mens is dit een goed teken. Mensen zijn meer aligned met zichzelf, hun eigen doelen en behoeften en handelen hier meer naar. Echter zit hier ook een keerzijde aan en deze ligt bij de werkgevers en bedrijven.

    Hier wordt veelal niet aan de persoon gedacht, maar aan de groei van het bedrijf. De verwachting vanuit een werkgever is dus dat een werknemer zich volledig inzet voor de functie waar hij of zij voor betaald wordt. Maar, we kennen allemaal wel die deadline die gehaald moet worden waar er stiekem meer tijd in gaat zitten van verwacht. De overuren die normaal ‘’nog even in de avonduren’’ onbetaald gemaakt werden, worden nu niet meer gemaakt. Het werk wordt dus niet altijd op tijd gedaan, want quiet quitters werken niet meer over. Hierdoor kan de werkgever denken dat diegene niet gemotiveerd is. Dat is echter niet per definitie het geval.

    Ik geloof dat het er niet op uit hoeft te draaien dat deadlines niet worden gehaald. Alles heeft te maken goed management. Management dat de mensen ziet en eerlijk behandeld voor de uren die ze werken. Goede deadlines stellen, een eerlijke taakverdeling en oog op de werkdruk van iedere medewerker. Ook draait het om gemotiveerde mensen en tools die zij leren om effectief te werken in de tijd die ze beschikbaar hebben. En belangrijker nog: management dat hun personeel waardeert voor wat zij doen en dit laten zien en/of uitspreken. En moet er dan toch overwerkt worden? Dan is het wel zo eerlijk om daar een compensatie tegenover te zetten, zoals extra vakantie-uren of het normale salaris per uur. Wedden dat iedereen (ook generatie Y en Z) ervoor open staan?

 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Zo ga je (professioneel) om met een afwijzing op je sollicitatie

Zo ga je (professioneel) om met een afwijzing op je sollicitatie

Je hebt je best gedaan op je CV, een goede motivatiebrief. Je hebt goed het bedrijf, hun missie en medewerkers bekeken. Je was er van overtuigd dat je zou worden aangenomen. Of op z’n minst dat je zou worden uitgenodigd naar de volgende sollicitatieronde. Maar… het...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise