Anouschka maakte de switch naar haar droombaan

Anouschka is een stoere meid. Ze had altijd gedacht dat ze de sportkant op zou gaan, zoals de ALO. Toch wist ze het niet helemaal zeker en ze besloot om mee te lopen met een aantal opleidingen. Veel opleidingen trokken haar niet aan, tot ze de opleiding Allround schoonheidsspecialiste& wellness tegenkwam. De opleiding trok haar heel erg aan, omdat ze het belangrijk vindt om met mensen bezig te zijn en hen te helpen. 

Heel ander type geworden
Zo is zij de opleiding ingerold en eigenlijk is ze een heel ander type geworden. Anouschka werd veel rustiger deze tijd. Dit kwam onder andere omdat er heel andere types bij haar in de klas zaten, meer de ‘’tutjes en dametjes’’ zoals zij zelf zegt. Toch paste ze daar wel heel goed bij, omdat Anouschka toch haar eigen ding bleef doen. Ze had voor het eerst het gevoel dat ze op haar plek zat.
  

Ze zou naar niveau 3 mogen doorstromen, maar al haar vriendinnen gingen naar niveau 4. ‘’Ik moet ervoor gaan!’’ dacht ze. Ze heeft zich van niveau 3 naar niveau 4 opgewerkt. Ze had een enorme motivatie om door te gaan en om naar een hoger niveau te gaan leren. Ze heeft op haar tenen moeten lopen en moeten knokken, maar ze wist ook als ze iets echt wilde, dat ze het kon.

Vrijheid
De meeste van haar vriendinnen deden een interne stage, maar Anouschka wilde niet uit huis omdat zij een vriendje had. Als enige uit de klas heeft zij toen een andere stageplek gevonden. Het was anders, maar dat vond zij juist heel erg leuk en het gaf haar moed. De stage waar zij terecht kwam sprak haar echt aan en vond ze leuk. ‘’Deze kant wil ik op en zie ik mijzelf wel in werken’’! Vervolgens heeft ze op Cran Canaria in een Wellness resort gewerkt om Spaans te leren, maar ook te leren hoe het in een hotel/wellness gaat. Dit was een echte doorslag, want hier ontstond haar passie voor reizen. Ze was 3 maanden weg en het voelde als echte vrijheid! Dat je gewoon in een ander land aan het werk kunt was een openbaring. ‘’Werken kan eigenlijk overal!’’ kwam ze achter.

En nu?
Ze is vervolgens teruggegaan naar Nederland en heeft nog twee specialisaties gevolgd en haar diploma Allround schoonheidsspecialiste & Wellness afgerond. ‘’En nu? Ik ben nog jong en wil eigenlijk echt nog doorstuderen!’’ Anouschka is toen weer naar heel veel open dagen geweest, heeft scholen bezocht maar elke keer was het ’t niet. ‘’Ik wist niet wat mijn passie was, maar ook was ik nog niet uitgestudeerd, maar wat dan wel?’’ Anouschka had twijfels en heeft toen bewust gekozen voor een tussenjaar. Veel mensen in haar omgeving zeiden dat als je eenmaal gewend was aan geld, dat ze dan niet snel meer naar school zou gaan. ‘’Fuck it!’’ dacht ze. ‘’Als ik dit wil, wil ook goed over na kunnen denken’’. Ze heeft een baantje in de horeca genomen en in de paardenstallen van haar ouders is ze ondertussen een klein salonnetje op gaan starten. Ze wist nog niet hoe ze het wilde hebben, maar ze is gewoon begonnen. ‘’Ik zie wel waar het schip strandt, maar ik ga het gewoon proberen, want ik weet dat ik hiermee verder wil!’’ Ze moest onderaan beginnen, met een klein salonnetje en met spullen van de IKEA en in combinatie met werken in de horeca, maar zo heeft ze het flexibel en langzaam kunnen opstarten.

Een eigen salon
Door de horecabaan kwam ze ook tot een ander inzicht, namelijk dat ze niet voor een baas moest werken. Ze dacht het altijd beter te weten dan de baas, maar daar werd niet naar geluisterd. ‘’Ik zou het anders aanpakken’’. Ze wist zeker dat ze het in zich had om iets voor zichzelf te beginnen. Zo kwam het besef dat haar eigen salon zoveel meer voor haar betekende dan ze in eerste instantie dacht.

Ze merkte wel dat ze nog iets in de salon erbij wilde. Toen heeft ze gel & acryl nagels erbij geleerd. Daar was veel vraag naar, dus kreeg ze meer klanten. Toch trok het reizen haar ook nog steeds en wilde ze eigenlijk de Engelse taal ook goed leren. Ze heeft de salon dichtgedaan, haar horecabaantje stopgezet en is naar Miami beach vertrokken om een language school te starten. Daar had ze ook de tijd om goed na te denken over wat ze precies wilde. Haar mindset stond op 0 en ze werd steeds zelfstandiger toen ze daar was.

Anouschka vertelt
‘’In Nederland leef je in een bubbel, want het is altijd druk. Als je vanaf een afstandje kijkt naar je leven in Nederland en doet dat voor een langere tijd dan alleen maar voor een vakantie, krijg je vanzelf gevoelens en gedachten over je eigen leven. Er wordt een spiegel voorgehouden op dat moment en je hebt ook de tijd om na te denken. Op een gegeven moment weet je gewoon JA! Dit is het’’ Anouschka haar gevoel en doel werden steeds helderder.

Al haar spaargeld erin gestoken!
Toen ze eenmaal thuis kwam, heeft zij al haar spaargeld in haar salon gepompt. De hele schuur heeft zij omgetoverd in verschillende cabines, maar het was nog niet compleet. Ze miste het kappersvak nog bedacht ze zich. Ze had alleen eerder tegen zichzelf gezegd dat ze niet meer naar school zou gaan en volledig voor haar bedrijf zou gaan. Dit was nog wel een van de moeilijkste vragen… Ze heeft het kappersvak uiteindelijk met certificaten en trainingen behaald. Ze ging twee dagen per week naar Amsterdam en deed daarnaast haar salon. Ze werkte 60 uur per week om haar bedrijf te laten groeien. En toen was het plaatje voor Anouschka compleet.

Alles kreeg steeds meer vorm. Cadeaubonnen, visitekaartjes. Ieder detail liep ze langs wat ze wilde verbeteren. En ja, er stonden 100 dingen op haar to-do-lijstje. Haar ouders gingen op dat moment scheiden en haar moeder verhuisde naar Oostenrijk, met haar vader had ze amper contact en haar zusje zat in Amsterdam. Het ging minder goed met Anouschka. Ze werkte alleen maar, ging maar door en door. Ze pakte het helemaal op de verkeerde manier aan. Ja, ze is waarschijnlijk zo groot geworden door deze periode, maar het was ook niet gezond.

Beautyaward
Wat Anouschka heeft gedaan is ze heeft zich opgegeven voor een Beautyaward. Ze wilde dat niet winnen, maar hierdoor had ze een deadline voor alle dingen die ze nog wilde doen, zoals haar ondernemersplan in details afwerken. Zo zou alles weer helder en duidelijk worden en kon ze het bekijken vanuit de ogen van de vakjury. Ze deed mee en overal heeft ze keihard voor gewerkt. Toen ze het eenmaal had opgestuurd, moest ze wachten en kwam er, zonder dat ze dat wist, een mistery guest in de salon. Voordat diegene afrekende, vertelde ze dat Anouschka door de volgende ronde was gekomen. ‘’Dat meen je niet’’ dacht Anouschka. Toen besloot ze te kijken welke rondes ze nog meer door zou kunnen komen. Ze moest bijvoorbeeld een artikel schrijven en in december kreeg ze het antwoord dat haar salon ’t Achterhof genomineerd was voor de top 3 beste startende salons in Nederland. Dit was echt een kroon op haar werk, waardoor ze veel dingen kon loslaten. Aan de andere kant gaf het haar ook steun om door te gaan.

Ze overwerkte zich weer
‘’Kan ik iemand in dienst nemen? Ik ben pas 24 jaar!’’ So that’s what she did. Ze heeft nu een specialiste die naast haar staat en die bovenop de salon een nieuwe salon heeft gekregen. Het gaat goed met de dames, vooral omdat ze echt de tijd nemen voor iemand en ze alles op de natuurlijke manier doen. Het is ontspanning, rust en aandacht.

Dus, wat is the secret van Anouschka?
Hoe komt het dat zij haar passie heeft gevonden en dat het sommige van ons (nog) niet lukt? Zij zegt dat zij echt dingen is gaan uitzoeken. Ze heeft zich opengesteld voor meerdere mogelijkheden en is dus meerdere opleidingen en open dagen afgegaan. Haar tip is om alles uit te proberen en om vooral veel vragen te stellen. ‘’Wees niet bang om op zoek te zijn en het nog niet gevonden te hebben, want het komt vanzelf op je af. Doe vanuit je hart waar je plezier in hebt en doe het vooral niet voor het geld. En ja, het is vallen en opstaan en soms keihard! Leer dan van je fouten en continue. Soms heb je moeilijke tijden, maar ook dan is het de tijd nemen om na te denken en door te gaan. Daarnaast, vertelt Anouschka, dat we leven in een maatschappij waarbij je echt niet meer hoeft te werken in banen die je niet leuk vindt. Dus ga op zoek naar jouw passie!

En stel je vindt het lastig om die knoop door te hakken?
Bedenk dan dat er geen goed of fout is. Wat kan er nu mis gaan? Tuurlijk is het eng! We zijn allemaal mensen en een ander is niet ‘’meer of beter’’ dan dat jij bent. In dit geval gaat het om jou en jouzelf. Houd je dus niet bezig met de buitenwereld en ga het gewoon doen. Want door wie zou je je laten tegenhouden? En ja, wellicht ga je op je bek. Dan sta je weer op en ga je door!

Blijft het lastig?
Vraag een 1 op 1 doorbreeksessie aan. Dit is een gratis coachsessie, waarbij je antwoord zal krijgen op die vraag die jou het meest bezig houdt! 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise