Daniela maakte de switch naar haar droombaan

Met Daniela heb ik afgesproken op Amsterdam Centraal, om een kopje koffie ergens samen te gaan drinken. Ik heb Daniela benaderd via Instagram, omdat ik zag dat zij vlogger is en zich focust op het empoweren van vrouwen, zelfliefde en persoonlijke groei. Onderwerpen waar ik zelf ook mee bezig ben. Ik ben geïnteresseerd in haar visie en haar levensverhaal. Het werd mij duidelijk dat zij niet altijd vlogger is geweest, dus ik ben benieuwd naar haar switch.

Toffe jumpsuit
Ik zit al even te werken op mijn laptop als Daniela binnenstapt. Toffe jumpsuit (yes, my favorites) en ook nog in het zwart? Deze vrouw heb ik in mijn hoofd meteen goedgekeurd. Sidenote: erg he, hoe snel dat gaat? Binnen 7 seconden hebben we bepaald of we iemand mogen of niet..

Daniela bestelt ook iets te drinken en komt naast mij zitten. Ze is sociaal en vraagt hoe mijn reis is geweest naar Jordanië en Israël waar ik net van terug ben. Ik voel mij meteen op mijn gemak en vertel haar over mijn ervaringen. Ik kan voelen dat ze geïnteresseerd is en dat ik haar nieuwsgierigheid geprikkeld heb. Ze blijft vragen stellen.

Daniela’s verhaal
Op een gegeven moment is het tijd om dit om te draaien, want ik heb natuurlijk niet met haar afgesproken om over mijn reis te vertellen, maar juist omdat ik enorm nieuwsgierig ben naar haar. Ik heb tientallen vragen op het puntje van mijn tong. Het grappige is, dat als ik begin met de eerste vraag, Daniela haar hele verhaal, uit zichzelf, openlijk deelt. De kwetsbare en pijnlijke momenten twijfelt ze niet over om te delen, maar vertelt ze gewoon. Je kan zien dat zij bekend is met vragen stellen, omdat zij zelf de antwoorden op de vervolgvragen al geeft. Je kan voelen dat ze er al vaker over nagedacht heeft en over gepraat heeft, omdat het haar soepel afgaat.

Stoer masker opzetten
Daniela vertelt dat haar huidige bezigheden niet zijn wat zij altijd gedaan heeft. Ze heeft hiervoor gewerkt bij Gucci. Dit was haar te oppervlakkig en ze miste de diepere laag. Ze verborg haar wens en verlangen door haar ‘’stoere en sterke masker op te zetten’’, terwijl ze zich eigenlijk een klein meisje voelde. Dat heeft ze jaren volgehouden, waarbij ze ondertussen gewoon doorging met haar dagelijkse bezigheden zoals werken en sporten. Toch wist Daniela: iets klopt gewoon niet, want je hoort je niet zo ongelukkig te voelen… Dit gevoel ken ik zelf ook maar al te goed. Lees hier meer over mijn verhaal. 

Burn-out
Langzamerhand zakte Daniela steeds verder weg en ze kwam in een burn-out. Dit is ongeveer drie jaar een zwaar ongelukkig periode van haar leven geweest. Het was vreselijk voor haar! De dingen die ze zeker dacht te weten, wist ze niet meer zeker. Ze ging twijfelen aan alles en wist niet meer wat ze moest doen. Het enige wat ze kon doen was stoppen met werken en de ziektewet in gaan. So, she did. Deze tijd heeft Daniela in bed gelegen en gefocust op uitrusten. Ze was op.

Masker laten zakken
Ze kwam erachter dat als je op iemands rug zit, je nooit echt vrij bent om jezelf toe te laten. Je neemt source van diegene en niet van jezelf. Daniela kwam tot inzicht dat ze moest gaan uitzoeken wie ze is. Het was tijd om haar masker af te doen en zichzelf te accepteren hoe ze is. Ze wist dat haar focus moest liggen op zichzelf en bij haar kern komen. Terwijl ze in de ziektewet zat, heeft zij zich volledig gestort op het (her)ontdekken van zichzelf. Dit was nodig voor haar, om uit die burn-out te komen.

Zelfreflectie en bewuster worden
Het (her)ontdekken van zichzelf heeft ze onder andere gedaan door contact leggen met nieuwe mensen. Ze is gaan netwerken met mensen die wisten hoe je tot jezelf kon komen, mensen die al zelfbewuster waren etc. Daniela heeft zich laten inspireren door verschillende mensen om zich heen en is aan zelfreflectie gaan doen. Ze is zich gaan verdiepen in coaching en weet nu de tools die zij nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen.

Ze voelde de drive om zichzelf te vinden en dat werd haar missie. Ze is over dingen in het leven dieper gaan nadenken, ze is bewuster omgegaan met haar verlangens en haar mening. De stap die Daniela heeft gezet voor zichzelf is een huge switch-moment geweest in haar leven. De conclusie hiervan? De puzzel past zich niet meer aan, maar de puzzel past. Het heeft Daniela doen inzien dat zij goed is, zoals zij is. Niets meer, niets minder. En over 10 jaar? Ziet ze zichzelf in Ibiza met haar familie, gelukkig en haar doelen nastrevend, wat die doelen dan ook zijn.

Herkenbaar?
Herken jij je in het verhaal van Daniela? Dan is het super belangrijk als je op dit moment niet gelukkig bent in je leven en in je werk dat je actie onderneemt. De enige die hierin iets kan veranderen, ben jij namelijk zelf.

Hoe doe je dat? Vraag een 1 op 1 doorbreeksessie aan. Dit is coachsessie, waarbij we inzoomen op de vragen die jou bezig houden. 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise