Dé 5 signs dat jij wilt wisselen van baan

Dé 5 signs dat jij wilt wisselen van baan.

Grote kans dat het al weleens door je gedachten geslopen is.. Is het tijd voor mij om te wisselen van baan? Speciaal voor de echte twijfelkonten onder ons dit artikel met de 5 signs dat jij echt wilt wisselen van baan. Al herken je er maar één van de 5. Just know it’s time girl. Jij bent dan toe aan een nieuwe baan! Dit zijn de signs:

1. Geen zin
Het is zondagavond en je weet dat je vroeg naar bed zal moeten gaan, want morgen is het weer maandag. Bleeegh! Echt zo geen zin in. Die werkdruk, leuk doen tegen collega’s die je eigenlijk niet mag, je ontzettend vervelen omdat je de uitdaging mist.. Er zijn zoveel verschillende redenen die je kan bedenken, maar ze eigenlijk komt het erop neer dat je Gewoon. Geen. Zin. Hebt. Punt.

 

2. Je hebt weinig energie.
Je staat op en bent nog moe. Aaaargh! Je bent echt niet vooruit te slepen. Op werk ben je eigenlijk niet effectief en productief bezig. Er zit veel meer in je, maar omdat je zo weinig energie hebt krijg je het gewoon niet voor elkaar. Als je dan thuis komt van je werk, ben je helemaal gesloopt, omdat je al je energie in het werken gestopt hebt. Het werken wat je gedaan hebt kost je energie (in plaats van dat het je energie geeft). Resultaat? Je ligt de hele avond als een walvis op de bank met een zak chips om maar die snelle suikers binnen te krijgen, met als gevolg dat je vroeg in slaap valt. En dan begint hetzelfde riedeltje opnieuw.

3. Je voelt je net een emotieloze robot
Dag in dag uit doe je hetzelfde. Het is echt een routine geworden. Je doet het bijna op de automatische piloot. Tsja, soms gebeurt er weleens iets anders (zoals een jarige collega), maar ook dat is maar een klein deel van de dag. Verder sta je op standje robot en voer je je taak uit, zoals je die uit moet voeren. Extra inzet? Nah die doe je al niet meer. Wat je nu doet is goed genoeg.

4. Je telt de dagen tot het weer weekend is
Omg! Je kan niet wachten tot het weekend is. Leuke (food)festivals pakken met vriendinnen, een avondje Netflix kijken met je vriend en het avontuur opzoeken. In het weekend voel je je vrij, kan je gaan en staan waar je wil en het liefst benut je alle tijd zo goed mogelijk. Je wil zoveel mogelijk toffe en sociale activiteiten inplannen. Jouw weekend is heilig en zorgt ervoor dat jij je weer door een andere week heen kan slepen.

5. Je bent jaloers op anderen
Stiekem wil je het niet toegeven, maar eigenlijk zou je ook graag een baan willen hebben, zo eentje die jouw vriendin heeft. Zij praat met zoveel geluk en blijheid over haar werk. Het gaat niet exact om de baan die ze heeft, maar meer omdat zij er zo blij mee is. Dat wil jij ook!

En nu?
Oké je hebt een of meerdere signs die je in jezelf terug ziet. En nu wil je verandering. Maar hoe? Waar begin je? Hoe weet je wat er bij jou past? En met welke baan ben je wel gelukkig? Ik kan je helpen. De doorbreeksessie gaat jou die antwoorden geven!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise