Wisselen van baan en collega’s? Zo zorg je voor een waardig afscheid

Jij, echte diehard, hebt eindelijk besloten om te stoppen bij je werk en een andere nieuwe uitdaging aan te gaan. Een uitdaging die beter bij je past, waar je meer voldoening van zal krijgen, die volledig bij jou en jouw behoeftes aansluit en waarvan je gewoon voelt: deze baan gaat mij zoveel moois opleveren en zoveel gelukkiger maken! Super super super! 

Opluchting
You did it! En ik kan me voorstellen dat het voelt als een enorme opluchting omdat je eindelijk uit die gouden kooi, uit die mentale gevangenis stapt. Ik weet zeker dat het je zoveel moois gaat brengen. Mooier dan je wellicht verwacht had en ik gun het je van harte. Er zijn voordat je vertrekt bij je huidige werk, wel nog een aantal dingen om rekening mee te houden. Zoals je ontslag indienen en afscheid nemen.

Ontslag
Een eerlijk ontslag indienen en waardig afscheid nemen bijvoorbeeld. Hoezo is dit nou zo belangrijk, vraag je je wellicht af. En dat kan ik me goed voorstellen. ‘Boeiend, want ik ga hier toch weg!’ denk je wellicht. En weet je. Zo dacht ik eerst ook, maar daar kijk ik nu toch anders tegenaan.

Ik neem je even mee hoe dat bij mij ging:
Ik werkte als leerkracht op de basisschool. Jarenlang heb ik groep 3 gedraaid met de focus op lezen, schrijven en rekenen. Je kon de kinderen in dat leerjaar zoveel meebrengen. Fantastisch om te zien dat ze begin van het schooljaar niet eens een potlood kunnen vasthouden en het einde netjes kunnen schrijven en hele boeken kunnen lezen. Ik voelde na jaren de uitdaging en de voldoening niet meer. Dag in, dag uit deed ik hetzelfde (niet letterlijk, maar zo voelde het wel). Ik draaide mijn programma af en deed wat er van mij verwacht werd. Maar meer dan dat, ik kon het gewoon niet meer. Ik kon niet de motivatie meer vinden om mij er nog voor in te zetten. Ook waren er zoveel andere dingen gebeurd waardoor ik niet meer kon inzien dat ik op die werkplek zou blijven.

De bom barstte
Dit gevoel had ik al langer, maar de ”bom” barstte voor mij toen ik op het matje werd geroepen door een collega die niet tevreden was geweest met mijn inzet en dat al maanden had. Dit werd gedeeld via een Appje. Toen ik die collega er face to face mee confronteerde, hoefde ze over niets meer te praten, gaf ze aan. Aan de ene kant voelde het oneerlijk dat dit ”weer” zo werd gedaan en dat zij er meteen een oordeel over had, voordat ze om verduidelijking had gevraagd. Aan de andere kant had ze ook gelijk. Mijn focus lag niet meer bij mijn werk, maar bij Melodieinhetleven wat ik al opgericht had. 

De druppel
Dus, ik besloot dat dit de druppel was. Ik was er zo klaar mee! Ik zou ontslag nemen. Ik stapte het kamertje van de directeur in en vertelde hem dat ik had besloten ermee te stoppen. Hij reageerde hierop zakelijk, kortaf en binnen 2 minuten stond ik alweer buiten zijn kantoortje. Het gesprek wat ik van te voren mega spannend had gevonden werd het meest makkelijke gesprek ooit. 

 

Makkelijk vervangbaar
De focus ging namelijk meteen naar ”oke hoe kunnen we dit oplossen? Weet je duopartner er al van? Wellicht kan zij jouw dagen overnemen”.  Ik was bang geweest om het team en de directie teleur te stellen. Daar was geen sprake van. Het voelde alsof ik een makkelijk vervangbaar poppetje was, ondanks dat ik er 6 jaar lang werkzaam was geweest. 

Ongewaardeerd. 
Zo zakelijk als dit gesprek ging, nog zakelijker ging dit bij het melden van het team. De directeur had meteen diezelfde week nog een sollicitatiegesprek op de dag dag ik niet werkzaam was. De collega’s hadden dit gezien (die wisten nog niet dat ik afscheid zou nemen) en de directeur besloot het hele team bij elkaar te halen en te melden dat ik ontslag had genomen. Hij belde mij op met deze mededeling. Hier was ik niet bij. Ik heb geen reacties gezien van mijn collega’s en vervolgens ook van geen enkele collega een berichtje of telefoontje gekregen. Wauw wat voelde dit onpersoonlijk en ongewaardeerd! 

Kort agendapuntje 
De directeur had gemeld in het telefoongesprek dat we er tijdens de vergadering nog wel even ”een kort agendapuntje” van konden maken. Toen de agenda aanbrak, had ik nog steeds geen enkele collega erover gesproken en dat korte agendapuntje werd uiteindelijk geen agendapuntje, omdat de directeur het vergeten was. Ik besloot ook om mijn mond erover te houden (denkende dat het wellicht later in de vergadering terug zou komen). Ik was zo ontzettend teleurgesteld. Het voelde echt alsof ik mij 6 jaar voor niks ingezet had, alsof het niemand wat boeide dat ik weg ging. 

Bevestiging
Ik besloot bij de directeur terug te koppelen dat ik de manier hoe dit gegaan was echt niet als prettig had ervaren. Zowel het eerder het team moeten vertellen, als het ”korte agendapuntje” als er uiteindelijk helemaal niet meer op terugkomen. Hij reageerde weer kortaf en zakelijk en we konden het er eventueel in de volgende vergadering nog over hebben. De boodschap kwam totaal niet over. En op dat moment werd voor mij ontzettend bevestigd: het is zoooo goed dat ik hier weg ga. Het laat echt duidelijk zien waarom ik hier niet pas. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact en aan elkaar zien (en gezien worden). En dan kon ik wel blijven werken waar ik werkte, maar ik weet gewoon: het zou mij oprecht nog ongelukkiger maken.

Pak die regie
Dus, wat ik je wil vertellen is: het is jouw afscheid, het is jouw ontslag en jij hebt hierin de regie. Laat je niet afschrikken door de mening van anderen, door het oordeel van collega’s. Hoe het ging op deze manier heb ik super veel geleerd wat ik jou nu kan meegeven, maar als ik het over kon doen, was het anders gegaan. Dan was ik meer op mijn strepen gaan staan, was ik beter voor mezelf opgekomen. En dan bedoel ik vooraf of tijdens, maar niet achteraf zoals dat nu ging. Dan is het te laat. En dat is bij elk ontslag en afscheid het geval. Pak zelf die regie! En het maakt dan niet af of je een leuk team of minder leuk team hebt, maar zorg ervoor dat jij in the lead bent, dat jij betrokken bent en hier jouw zegje in kan en mag doen. Zorg voor jezelf voor een waardig afscheid, zodat je niet met wrok en een vervelend gevoel jouw werkplek gaat verlaten.

Sluit het fijn af
Het is tijd voor een nieuwe stap en dat is helemaal oke, maar sluit ook jouw huidige werk op een fijne manier af.. You got this! En wil je hier even over sparren? Stuur mij vooral een berichtje op Instagram. Ik help je graag!

 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise