Fenne maakte de switch naar haar droombaan

Fenne’s jeugd
Fenne was enerzijds een normale puber. Leuke meid met een club vrienden. Uitgaan en muziek waren haar passie. Alleen was het voor haar niet makkelijk. Niemand kon aan haar zien wat er in haar speelde. Ze had problemen met haar uiterlijk. Ze voelde zichzelf echt lelijk en werd elke ochtend depressief wakker. ‘’Ik heb nog steeds dit verschrikkelijke lichaam’’. Ook was Fenne hopeloos verliefd, maar hij was dit niet op haar. Ze voelde zich minderwaardig, terwijl er nog 20 andere jongens voor haar in de rij stonden. Dit zag zij niet, omdat haar focus daar niet lag.

 

Wil ik nog wel leven?
Fenne is helder voelend, waardoor het communiceren voor haar moeilijk was. Soms voelde ze dat er andere dingen speelde, dan dat iemand tegen haar zei. Daardoor voelde ze zich ook apart. Nu zouden we dat definiëren als een hoog sensitief kind. Ze is bovendien erg intelligent en durfde dat niet te laten zien, omdat ze dan buiten de boot viel. Haar klasgenoten leerden hard voor een toets, waarop zij antwoordde ‘’Ik heb ook hard geleerd!’’, terwijl ze dat niet had gedaan.  

Door deze dingen samen werd zij depressief. ‘’Wil ik nog wel leven?’’ was de vraag die zij zich afvroeg. Toch was dat voor haar niet het ergste. Het ergste waren de kwellende gedachtes die zij over zichzelf had. Ze hoorde het gebeuren, ze zag het gebeuren en kon niet geloven dat zij dat deed met een IQ van 130 en eigenlijk een heel normaal postuur. Ze zat in strijd met gedachtes. Hoe kan dit gebeuren in mij? 

Zoektocht
Haar zoektocht was naar binnen gaan en ze deed aan meditatie, iets wat zij ook niet durfde te laten zie op de middelbare school. Ze wilde al die spirituele dingen toch helemaal niet delen?! Ze ging door haar zoektocht meer waarnemen, zich verdiepen in spirituele boeken en ze hoopte daar iets uit te halen. Ze was op zoek naar verlichting. Verlicht worden van die gedachtes. Werken en studeren deed ze wel, maar dat was ‘’het’’ toch niet voor Fenne.

Bewustwording
Pas begin haar 20e jaar gaf ze aan zichzelf toe dat bewustwording haar ding is. Het gaat niet over werk of relaties, maar bewustwording intrigeert mij enorm! Nu pas kon ze daar verbinding mee voelen en het toelaten. Iedereen zag het eerder al, maar zij kon het nog niet voelen. Pas toen ze het toeliet ging het heel erg snel! Het oversteeg haar eigen hoofd. Het overkwam haar en daarna begreep ze pas wat er gebeurde. Ze had er veel tijd voor nodig. Dan zei ze haar baan op om weer terug te keren naar zichzelf en te reizen. Dit proces bleef (en blijft) zich in Fenne’s leven herhalen.

Leven als kluizenaar
Ze deed een studie natuurgeneeskunde, gaf yogales en ging weer reizen. Het duurde jaren voordat ze begreep hoe het werkte bij haar. Hoe haar inspiratievolle drive en de strijd met gedachtes in haar ontwikkelden. En telkens had en heeft Fenne weer pauze nodig, omdat haar inspiratie uit stilte komt. Pas als ze leeft als kluizenaar voelt ze haar spirituele aard. Het reizen zorgde ervoor dat zij zich echt vrij voelde. Ze zat in het vliegtuig en dacht ‘’ik doe dit echt! Het kan gewoon!’’ Er ontstond een mogelijkheid in haar hersenen. Je kan gewoon gaan en andere dingen achterlaten, dus ook op werkgebied.  Ze ontdekte dat die gouden kooi niet buiten haar lag maar in haar en ze leerde dat ze tegen mensen nee kon zeggen, waardoor er steeds meer ruimte in haar ontstond.

Pieken en dalen
Het duurde heel erg lang tot Fenne haar beroep van bewustzijn maakte. Dat is allemaal langzamerhand gegroeid. Met pieken, waarbij het voelde alsof ze de wereld aankon en  dalen, waarbij het voelde dat de wereld haar naar beneden drukte. Het is niet makkelijk om ‘’vrij’’ te zijn. Want eerst komt het werken. Dat is waar het gebeurd! Het telkens weer tegenkomen van jezelf. Het is niet makkelijk en het is heel fijn als er dan iemand naast je staat die je weer terug kan roepen naar het overzicht. Fenne heeft daar veel aan gehad.

Bewuste keuzes
Sinds een jaar pas heeft Fenne geen enkele twijfel meer over wat ze doet. ‘’Ik ben nu helemaal oké.’’ Dat komt ook door het maken van bewust keuzes, geeft ze aan. Ze heeft geleerd dat de dingen die zij gedaan heeft, niet perse bij haar pasten, maar dat die dingen nodig waren in haar zoektocht. Ze probeerde dingen die niemand van haar verwachtte. Toch heeft ze nooit iets gedaan wat absoluut niet bij haar paste, ze heeft zichzelf nooit verwaarloosd. Toch heeft zij ook de druk ervaren van verwachtingen om haar heen en van de maatschappij. ‘’De wereld wil maar dat je gaat werken en geld verdienen. Ik herinner mij een tijd dat ik mij geregeerd voelde door de overheid. Dat voelde echt als een kooi, als een gevangenis. Die verwachtingen die er waren? Ik wist altijd al dat ik daar niet aan zou gaan voldoen.’’ Ik heb mijn passie echt gevonden, omdat ik kon loslaten!

5 tips van Fenne:
1. Wat je ook wil vinden, je kunt het alleen maar vinden als je het al bent. Anders heb je geen flauw idee dat je ‘’iets’’ wil vinden
2. Je hoeft niet je gedachtes op te lossen. Gedachten zijn een natuurlijk verschijnsel
3. Wat je ook neer wil zetten, het hoeft nooit perfect. En waar wacht je dan nog op?
4. Alles wat je denkt en voelt… gun jezelf stilte. Plan bijvoorbeeld nooit je hele week vol. Alle mooie dingen worden geboren, uit jouzelf. Sta toe om helemaal te mogen zijn. Wat er dan gebeurt is magie. Het maakt dat je brein weer ruimte maakt, om iets te geloven wat er nog niet is. Je staat toe dat er dingen kunnen gebeuren, die je eerder niet voor mogelijk hield. De openheid van het geheel toe te laten.
5. Wie ben jij om te weten hoe het werkelijk zit? Je weet nooit hoe de dingen eigenlijk in elkaar hoeven te zitten en dat hoeft dus ook niet. Aan jou wordt gevraagd om te leven.

Merk je dat je het lastig vindt om bewuste keuzes te maken?
Om meer bij jezelf te blijven? Om dus een leven te creëren dat volledig bij jou past? 
Dan nodig ik je graag uit voor een 1 op 1 doorbreeksessie. Tot snel!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise