Ik durfde mijn goedbetaalde baan niet op te geven. Dat ik het na lang twijfelen toch deed was mijn beste beslissing ooit!

Ik durfde mijn goedbetaalde baan niet op te zeggen. Na lang wikken en wegen heb ik het tóch gedaan en dit is de beste beslissing ooit geweest. Hoezo? De volgende 10 punten laten zien hoezo ik zo blij ben geweest met deze beslissing destijds.

1. Zoveel meer rust in mijn hoofd
Nadat ik stopte met werken in het onderwijs, had ik zo ontzettend veel meer rust in mijn hoofd. Ik hoefde mijn planning, mijn gedachtes en mijn focus niet meer te verdelen. Ik was voorheen present op school lichamelijk, maar mentaal eigenlijk niet. Dit ervaarde ik na het stoppen totaal niet meer. Ik kon met volle aandacht de dingen doen die ik aan het doen was. Ik vloog niet meer van hot naar her, omdat ik eindelijk content was met wat ik deed. Oprecht. Dit gaf mij zoveel meer rust in mijn hoofd.


2. Een enorme last viel van mijn schouders af
 
Daarnaast was ik altijd on the side bezig, toen ik nog vast zat in mijn werk, met ‘’wat wil ik dan wél gaan doen?’’ Deze vraag speelde altijd in mijn achterhoofd mee. Tot slapeloze nachten en vele frustraties aan toe. Ik maakte mij oprecht zorgen dat er niks zou zijn dat wél bij mij zou passen. En als dat er wel zou bestaan, waar kon ik dat dan in godsnaam vinden? Ik werd er oprecht moedeloos van, want ik wilde zo graag maar ik kon simpelweg niet vinden wat hetgeen dan zou zijn dat wél bij mij zou passen. Toen ik eenmaal ontdekt had wat dat wel voor mij zou kunnen zijn, de sprong in het diepe nam én hierin ging werken, merkte ik dat het ook anders kan. Ik had oprecht ook iets wat ik écht leuk vond om te doen. Het zorgde voor de bevestiging die ik eigenlijk zocht en er viel een enorme last van mijn schouders af. 

3. Eindelijk vrijheid
Als leerkracht had ik mij altijd heel erg opgesloten gevoeld. Elke dag naar dezelfde school, dezelfde kinderen om mij heen, dezelfde collega’s en hetzelfde klaslokaal. Op een gegeven moment voelde het echt als een soort gevangenis en ik verlangde zo naar die vrijheid. En dit is dus ook wat ik mezelf gegeven heb, toen ik wisselde van werk. Ik wilde ervoor zorgen dat ik meer vrijheid zou hebben. Dat ik meer dingen zelf zou kunnen bepalen. Dat ik kon gaan en staan wanneer ik wilde en dat ik hierover zelf de regie zou hebben. En serieus. Het voelt zo ontzettend vrij! Precies waar ik naar verlangde. Heerlijk! 

4. Enkel doen wat goed voelt voor mij
Voorheen deed ik wat er van mij verwacht werd. Ik had geleerd om mezelf in een ‘’keurslijf’’ te gieten en voerde dit uit. De school had een visie welke o.a. ik uit diende te dragen. En dat is wat ik deed, zonder dat al die dingen perse goed bij mij voelden of echt bij mij pasten. In wat ik nu doe merk ik dat ik meer op mezelf kan vertrouwen en dat ik dingen zelf kan bepalen. Waar ik achter sta, dat doe ik. Wat goed voelt, dat doe ik. Zonder dat ik daar altijd rekening mee moet houden met een team of wat anderen goed vinden. Vooral omdat deze meningen vaak niet aansloten bij wat ik vond. Ik merkte achteraf pas hoeveel impact de relatie met collega’s, het werken in een team (dat niet matcht) en mij aanpassen op mij gehad had. Wat een energie zoog dat zeg! Zelf kunnen kiezen geeft mij zoveel meer voldoening en uitdaging. Ik zou niet anders meer willen.

5. Waardering! 
Op mijn vroegere werk had ik vaak het gevoel alsof alles zo vanzelfsprekend was. Er werd commentaar gegeven als ik iets niet goed had gedaan, maar er werd nooit eens een complimentje gegeven als je het wél goed had gedaan. Er werd maar vanuit gegaan dat je dingen goed deed. Logisch, maar er werd te veel gefocust op het negatieve. Iets wat totaal niet bij mij past. Nu ik de dingen doe waar ik simpelweg wél gelukkig van word krijg ik 1 zoveel meer waardering van anderen, maar belangrijker nog 2 waardeer ik mezelf en de dingen die ik doe zoveel meer. Ik waardeer het leven zoveel meer, de kleine dingen zoals de geur van koffie én een wandeling in het bos. Ik haal echt zoveel meer energie uit alle dingen die ik doe en tegenkom.

6. Eindelijk heb ik tijd
Ik merk het zo erg om mij heen, maar we hebben het allemaal druk, druk, druk. Zeker als je werkt in een fulltime baan, daarbuiten geregeld wil sporten, je relatie wil onderhouden én je ook nog je vriendinnen geregeld wil zien. Het is als je het mij vraagt een race tegen de klok. Sinds ik mijn werk stopte, merk ik dat ik zoveel meer tijd heb. Voor mezelf. Waar ik zin in heb. En ja, daar hoort absoluut ook werken bij want ik vind het super leuk om te doen! Maar ik merk ook dat het super belangrijk is om tijd te maken voor jezelf. Om stil te staan bij jezelf en tijd te besteden aan andere dingen dan werk. Werk is namelijk niet alles in het leven.

7. Ik leerde waar het in het leven om draait
Vanaf jongs af aan leerde ik om te presteren, Goede cijfers halen, diploma’s binnenslepen én goed presteren op je werk. Dat was waar het voorheen om draaide. Nu merk ik dat dit absoluut niet is waar het om draait voor mij. Het leven is zoveel meer dan werken en presteren! Het leven is om van te genieten. De mooie dingen inzien en waarderen. Zoals je vrienden en familie. Uiteindelijk als we ouder worden (als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn oma) zullen de emoties die je hebt ervaren, de band die je met anderen had en de ervaringen die je hebt opgebouwd je bijblijven. En dat is waar het om draait en daar besteed ik nu bewust ook meer tijd aan!

8. Zoveel lekkerder in mijn vel.
Die spreekt denkt ik wel voor zich. Ik heb echt mezelf hervonden, voel me zoveel meer mezelf en ben zoveel gelukkiger dan dat ik voorheen was. Ik hoef niet altijd meer op mijn hoede te zijn en me aan te passen aan anderen. Ik doe wat ik wil en dat zorgt er tevens voor dat ik mezelf steeds beter en beter leer kennen, maar ook dat ik steeds comfortabeler in my own skin ben. Ik kan mezelf met mijn kwaliteiten en valkuilen beter zien én accepteer dat dit zo is. Dit betekent niet dat ik niet aan dingen wil werken, maar wel dat het oké is zoals het is. Het voelt voldaan.

9. Zoveel meer uitdaging
Waar ik voorheen in mijn werk mij niet gelukkig voelde, maar ook absoluut ongemotiveerd, voel ik dat nu totaal andersom. Ik bruis van de energie, ben ontzettend gemotiveerd om weer nieuwe dingen te leren en nieuwe dingen op te pakken. Ik heb ontzettend veel uitdaging, maar zoek de uitdaging ook op. En tuurlijk soms gaat het niet zoals ik wil, maar ik probeer wel het steeds meer te verbeteren én blijf reflecteren op mezelf en hetgeen wat ik doe.

10. En last but not least: simpelweg ben ik zoveel gelukkiger.
Oprecht. Ik had me voorgesteld dat ik blijer zou zijn als ik niet meer vast zou zitten in mijn werk, maar hoe het uiteindelijk uitgepakt heeft had ik niet kunnen bedenken. Ik ben zoveel gelukkiger, heb zoveel meer plezier in de dingen die ik doe en ik ben écht blij. Laatst kreeg ik oprecht de vraag of ik ook weleens niet blij ben van een van mijn cliënten. En tuurlijk heb ik momenten dat ik baal of dat ik verdrietig ben. Maar mijn standaard gemoedstoestand is zoveel vrolijker dan voorheen en ik kan mezelf ook steeds makkelijker herpakken en het positieve ergens van inzien. Terwijl ik dit voorheen lastig vond, omdat ik in die negatievere spiraal zat. En deze positievere, gelukkigere gemoedstoestand gun ik iedereen. Absoluut! 

En stel je vindt het lastig om die knoop door te hakken,,, Dat snap ik helemaal. Want waar begin je dan? Hoe zorg je ervoor dat je écht die juiste keuze maakt.

Dan wil ik je uitnodigen om een doorbreeksessie aan te vragen. Hierin coach ik jou 1 op 1 om jouw grootste droom te ontdekken, wat je in de weg houdt en ga je leren hoe het je toch gaat lukken! 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise