Ik heb een keuze gemaakt naar mijn droombaan, maar nu heb ik alsnog twijfels… Wat kan ik doen?

Gefeliciteerd! Je hebt een keuze gemaakt naar de baan die bij je past. Je hebt ontdekt wat jouw droombaan is. Dat is niet een gemakkelijke stap die je hiermee gezet hebt en je mag trots op jezelf zijn dat je zo ver gekomen bent. Je kan nu de stap gaan nemen om die baan te bemachtigen en weer gelukkig te worden in je werk.

Alleen… als je daar over nadenkt begint de twijfel weer. Is het wel de juiste keuze? Moet ik niet verder kijken? Betaalt de baan wel genoeg? Wat als deze baan straks toch tegenvalt?

Laatst had ik een coachtraject afgerond met een dame die ontdekt had wat ze wilde gaan doen. Ze was tijdens onze vierde sessie super zeker van haar zaak. Ze wilde de studie gaan starten, een tijdelijke baan ernaast nemen en zo toewerken naar haar droombaan. Toen ik haar een maand later sprak wist ze het allemaal niet meer.

Ze kon de juiste tijdelijke baan niet vinden. Haar vrienden vonden dat iets anders beter bij haar zou passen. Ze twijfelde of ze nog wel een studie wilde volgen. En door al deze ‘’stemmetjes’’ was ze haar aangestoken vlam verloren. De wil naar haar droombaan was zoek. Ze begon andere opties te bekijken en het voelde alsof ze helemaal niks écht leuk vond. Ze had het idee dat ze weer op het begin van haar droombaanzoektocht stond met iets meer kennis.

Is deze situatie herkenbaar voor je? Dan wil ik je dit advies geven, waarbij ik hoop dat je dit advies uiteraard ook toepast.

Op de eerste plek is er een groot verschil tussen ontdekken wat voor werk er bij je past én deze stap daadwerkelijk gaan zetten. Op het moment dat je het namelijk moet concretiseren en er wat mee mag gaan doen wordt het spannend. Dat is het moment dat je niet enkel bezig bent met hoe iets VOELT. Je aandacht verplaatst naar hoe je dit kan gaan doen en wat er handig is. Op dat moment ben je bezig in je hoofd en met wat je DENKT.

Die verschuiving van voelen naar denken zorgt ervoor dat je opeens beren op de weg gaat zien. In je vertrouwde functie blijven is namelijk veel minder spannend. Je kent de collega’s, de werkzaamheden en je loopt voor je gevoel minder financieel risico. Op het moment dat je weet wat je wilt gaan doen en een carrièreswitch wilt maken betekent dat dat je uit je comfortzone moet gaan. Ook als anderen het er niet mee eens zijn. Ook als je een studie mag volgen of een bedrijf zelf mag opstarten. Het zijn allemaal redenen om het niet te doen en je tegen te laten houden. Alleen in the end zorgt het er alleen maar voor dat je in die comfortzone blijft. Een comfortzone waar je niet gelukkig bent.

Dus, welke switch je ook maakt… De switch is hoe dan ook spannend omdat je gaat zitten in je hoofd en denkt aan wat er slim of handig is. Het is voor jou belangrijk om bij de switch je gevoel niet te verliezen. Het gevoel waardoor je weet dat je die richting op wilt. Het gevoel waar je jouw doorzettingsvermogen uit kan putten.

Het hebben van een passie gaat niet van een leien dakje. In het Latijns betekent passion niet voor niets lijdensweg. Dat laat zien dat een passievol leven hebben niet altijd de gemakkelijkste route is. Wel de route waar je vuurtje het meest van gaat branden en waar je het gelukkigst zal zijn.

Heel kort gezegd is mijn advies dus: laat jouw gevoel de overhand nemen op het moment dat je die stap echt gaat nemen. Als je bij het werkelijk maken van jouw droom in je hoofd gaat zitten, zal je altijd beren op de weg zien. Jouw gevoel laat zien waarom je de stap neemt. Het zal je lukken!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise