Werk ontdekken dat bij je past – Ikigai editie

Wellicht heb je er weleens van gehoord of het ergens gelezen, maar ik kan me ook goed voorstellen als je geen idee waar ik het over heb. Ikigai.

Combinatie van alles!
Ikigai wordt gezien als de combinatie van je passie, je levensmissie, je roeping waarvoor je op aarde ‘’bent gezet’’ en het werk dat je daadwerkelijk doet. Ik geloof dat je werk veel meer is dan alleen een middel om geld mee te verdienen. Ik geloof dat je hetgeen wat jij belangrijk vindt in het leven en waar je graag veranderingen in teweeg wil brengen ook bij je werk hoort. Daarnaast denk ik dat je het oprecht leuk dient te vinden én dat je er goed in bent (of kan worden). Het is namelijk zo dat als je ergens goed in bent, dat je het meteen ook leuker vindt.

Levenswerk
Werk is dus in mijn optiek niet alleen waar je jouw auto, vakantie, huis en leuke etentjes mee betaald. Werk kan jouw ‘’levenswerk’’ zijn. Hetgeen waar jij die drive voor voelt. Hetgeen waarvoor je met plezier in de ochtend op staat. Hetgeen waar je betekenis in kan brengen. Hetgeen wat waardevol en nuttig is voor anderen. Hetgeen wat jouw leven diepgang en meer voldoening, uitdaging en plezier geeft.

Vaag?
En dit, lieve jij, is jouw Ikigai. Omdat ik me kan voorstellen dat het nog een beetje vaag en onduidelijk is wil ik je introduceren aan de volgende afbeelding. Hier zie je duidelijk wat Ikigai voorstelt. Eigenlijk is het aan jou om jezelf een aantal vragen af te vragen, om bij die Ikigai te komen:

1. Waar houd je allemaal van?
2. Waar ben je goed in?
3. Als je die samenvoegt: wat is dan jouw passie?
4. Wat heeft de wereld nodig? Welke verandering dient er te komen?
5. Als je die samenvoegt met waar je van houdt, wat is dan jouw missie?
6. Waar kan jij voor betaald worden?
7. Als je die samenvoegt met wat de wereld nodig heeft, wat is dan jouw roeping?
8. En als je waar je voor betaald kan worden en waar je goed in bent combineert, wat is dan jouw werk?

Overlap
Vanuit daar gaat jouw Ikigai nog verder. Het is namelijk een combinatie van je werk, je roeping, je missie en je passie. Als je deze combineert. Welke gemeenschappelijke factoren zie je dan? Wat overlapt? Wat matcht goed bij elkaar? Wat is jouw Ikigai?

Heb de ballen
Ik hoop dat je deze Ikigai ook daadwerkelijk gaat uitvoeren in je leven. Het gaat jou zoveel meer geven dan die saaie baan zonder uitdaging, voldoening en plezier! Ik hoop dat die ballen hebt en er gewoon voor gaat! Ik gun het je.

Vind je het trouwens lastig om antwoord te geven op deze vragen, dan help ik je graag middels een 1 op 1 doorbreeksessie met mij. Daarin zoomen we in op jouw verlangens en jouw grootste droom. We komen tot de kern van jouw Ikigai! Ik help je graag.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise