Jorinde maakte de switch naar haar droombaan!

INTRODUCTIE
Wie ben je en wat doe je nu?
Mijn naam is Jorinde van den Broeke en ik werk nu zo’n 1,5 jaar parttime in loondienst als online marketeer bij een VA bureau en daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf, waarmee ik o.a. het carrière platform House of Ambition run en andere klanten help met hun content en online vindbaarheid.

Is dit jouw droombaan?
Ja, ik houd van (veel) afwisseling in mijn werkdag. De combinatie ondernemen en loondienst werkt voor mij perfect: samenwerken met collega’s, nieuwe dingen leren en ondertussen bouwen aan m’n eigen bedrijf. Ik kan er mijn ei in kwijt en op verschillende manieren bezig zijn met online marketing!


Waar kunnen we jou vinden en meer over je te weten komen?
Online kun je meer over mij te weten komen op:
Mijn websites: www.houseofambition.nl en www.tellmemoremedia.nl
Instagram: @houseofambition.nl
Facebook: @houseofambition
LinkedIn: @Houseofambition

VERLEDEN
Wat heb je gedaan voordat je dit deed?
Na mijn master Communicatiewetenschap heb ik eerst drie jaar fulltime gewerkt voor een kortingscodesite en schoenenmerk. Daarnaast hield ik (als hobby) al blogs bij en besloot ik uit mijn interesse (en zoektocht) voor werkgeluk, ondernemen en solliciteren te delen op een nieuw platform. Dat werd House of Ambition.

Hoe kwam je erachter dat dit niet meer je droombaan was?
Ik haalde niet de energie en voldoening uit mijn werkdag, was sneller ontevreden met hoe bepaalde werkprocessen liepen en merkte mentaal dat ik steeds vermoeider werd. Daarnaast kriebelde het al een tijdje om (deels) voor mezelf te beginnen en te proeven aan de vrijheid van ondernemen en het zelf doen

Op wat voor (concrete) momenten werd je je bewust dat je het werk niet meer leuk vond?
Aan het einde van mijn werkweek was ik blij dat het weekend was, maar op zondagavond had ik alweer buikpijn. Omdat werk zo’n groot deel van je leven is, besloot ik het roer om te gooien. Het is zonde van je tijd om te blijven hangen in iets waar je werkgeluk niet in balans is.

Wat voor gevolgen had het op je leven dat je niet meer gelukkig was in je werk?
Ik had weinig energie en op een gegeven moment was de rek eruit. In het weekend laadde ik niet goed meer op en merkte dat de balans steeds vaker negatief dan positief was, wat ook weer mijn onzekerheid voedde. Klinkt wel negatief zo, maar het was geen goede periode. 😉

Hoe merkte je omgeving aan jou dat je niet happy was in je werk?
Ik zeikte veel, haha! Mijn vriend is altijd een goede spiegel geweest en merkte ook aan mij op dat ik niet op de juiste plek zat en daardoor niet happy en mezelf meer was. Had weinig energie en zin om dingen te ondernemen.

Wat deed je toen je merkte dat je niet op je plek zat?
Veel praten met mijn omgeving. Hoewel ik het toen geen makkelijke keuze vond, maakte ik hem uiteindelijk wel en besloot om verder te gaan solliciteren. Op zoek naar een betere balans en een parttime baan in plaats van fulltime, zodat ik ook mijn grote droom om te gaan ondernemen kon gaan realiseren en meer tijd kreeg voor House of Ambition.

Waar was je bang voor, voordat je de switch maakte?
Ik was erg bang dat ik wederom niet op mijn plekje zou zijn, maar ook dat mijn ondernemersavontuur zou floppen en ik niet genoeg geld zou verdienen aan House of Ambition en klanten. Een eigen bedrijf was iets waar ik sinds mijn hbo-studie stiekem van droomde, maar nooit had aangedurfd. Hoewel een parttime baan ook voor enige zekerheid zorgde, vond ik de sprong doodeng. Het zou goed kunnen dat de droom uiteen zou spatten, maar uiteindelijk was ik op een punt gekomen dat ik het in ieder geval geprobeerd wilde hebben!

Is hetgeen waar je bang voor was ook werkelijkheid geworden?
Nee, zowel de baan als ondernemen pakten heel goed uit! Ondanks de coronacrisis vorig voorjaar heeft 2020 mij meer gebracht dan ik had durven hopen. House of Ambition is erg gegroeid, ik vind alles aan ondernemen leuk (oké, die administratie is iets minder) en zie de omzet en bezoekers groeien. Dat geeft onwijs veel voldoening. 😉

Hoe kwam je erachter wat je wel wilde doen?
Dat was een zoektocht. Al droomde ik wel altijd van online geld verdienen, sinds mijn derdejaars stage bij een groot online trouwplatform. Ik dacht altijd daarnaast te willen werken bij een groot, cool bedrijf, maar kwam er in de praktijk achter dat klein en persoonlijk veel fijner (voor mij) is. House of Ambition begon ik ooit als blog om mijn sollicitatieavonturen en tips op te schrijven en gaandeweg ontdekte ik dat ik carrière, werkgeluk, ondernemen en geld gerelateerde onderwerpen onwijs leuk vind om over te schrijven en mee bezig te zijn. Het kwam dus deels door in de praktijk er achter komen wat iets wel of niet is en iets wat gegroeid is met de jaren.

Hoe heb je jouw droombaan gekozen?
De keuze is eigenlijk gebaseerd op een optelsom van ervaringen uit de praktijk en mijn interesses en dromen volgen! Daardoor hoop ik nu met House of Ambition andere mensen ook een stapje dichterbij hun droombaan te brengen en bovendien hun focus op werkgeluk te houden, zodat ze het beste uit zichzelf durven te halen. 

HEDEN
Hoe merk jij dat je op je plek zit?
Vooral de voldoening aan het einde van mijn werkweek en blije momentjes tussendoor als er bijvoorbeeld een leuk mailtje binnenkomt of ik de statistieken check in Google Analytics. Vind het onwijs leuk om iets voor mezelf op te bouwen en met House of Ambition steeds meer dromenjagers te bereiken.

Hoe merkt je omgeving dat je op je plek zit?
Door die voldoening (en verbazing over) van vorig jaar ben ik persoonlijk weer veel chiller en meer in balans geraakt. Van mijn omgeving hoor ik ook dat ze merken dat ik weer wat relaxter ben en meer in mezelf geloof. Ik ben ook nog ambitieuzer geworden, haha! Durf meer te dromen, maar er ook meer mee te doen!

Wat zijn de intense geluksmomentjes bij jou op je werk?
Merken dat het bereik van House of Ambition steeds groter wordt. Of wanneer ik een mailtje krijg van een bezoeker dat ze zoveel aan een cv template of bepaalde tips hebben gehad. En wanneer er een deal rond is voor een samenwerking of advertorial. Dat geeft nog steeds een kick, haha!

WERKGELUK
Wat is werkgeluk voor jou?
Werkgeluk is voor mij het positieve gevoel dat je ervaart wanneer je plezier in je werk hebt en voldoening uit je werkdag haalt. Het is voor mij de ultieme balans tussen leuke en minder leuke activiteiten, waarbij de score onderaan de streep op (ruim) voldoende staat!

Denk je dat er veel mensen zijn die werkzaam zijn in hun droombaan?
Ehm, om eerlijk te zijn: niet. Hoor vaak mensen klagen of aangeven dat ze niet hun droombaan hebben, maar wel een vast contract en een comfortabel salaris. Ze blijven hangen in die veiligheid van het vertrouwde, ook als het niet gelukkig maakt. Die zoektocht is ook lastig als je het niet precies weet, maar het antwoord op de vraag wat je droombaan is, is ook veranderlijk door de jaren heen, denk ik. En daar staat lang niet iedereen bij stil.

Welk advies wil jij mensen geven die nog niet happy zijn in hun werk?
Maak voor jezelf de balans op wat je happy en niet happy maakt in je werk en bij je huidige werkgever. Geef een cijfer aan elke factor mee. Is je score onder ‘niet happy’ hoger? Dan is het tijd om te switchen! En durf deze stap dan ook te nemen. Gun jezelf om te ontdekken waar wel jouw talent ligt of wat je wel gelukkig maakt. Het leven is zo niet vanzelfsprekend en er zijn veel opties anno 2021. Durf eventueel ook hulp in te schakelen van een coach of werkgeluk expert (;-)) om nieuwe inzichten te krijgen

Heb je nog iets anders dat je wil delen?Build your dreams. Werken is groot zo’n deel van je leven, het is echt doodzonde om vijf dagen met tegenzin achter je bureau te zitten. Je bent nooit te jong, te oud of te onervaren (of insert een ander smoesje) om te switchen.

Jaag je dromen na, of probeer het op zijn minst. Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan. Cliché, maar waar. Zeker wat betreft je carrière!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise