Marieke maakte de switch naar haar droombaan

Er zijn veel mensen die er na hun studie achter komen dat ze eigenlijk deze richting helemaal niet op willen. De vele studiemogelijkheden en banen zijn een ontdekkingsreis.

Hoeveel mensen blijven er nu nog in 1 baan werken? Echt heel weinig, want er zijn zoveel keuzes. Mensen worden in de huidige maatschappij getriggerd om hun leven spannend te houden en één baan bij één bedrijf is niet spannend. Marieke deelt hierover haar verhaal en visie.

Marieke
Marieke had geen idee welke studie ze moest kiezen en koos uiteindelijk een studie waar ze alle kanten nog mee op kon. Zo is ze voedingsvoorlichting gaan doen. Voeding en vertellen waren twee onderwerpen die ze wel leuk vond. Toen ze afstudeerde in Wageningen is ze is erna nog door gaan studeren, maar ze heeft deze studie niet afgemaakt, omdat ze erachter kwam dat wetenschappelijk studeren niet haar ding was. Ze besloot te gaan werken, maar bij voedingsvoorlichting zag ze niet meteen resultaat bij haar klanten, dus dit trok haar helemaal niet... 

Nutteloze studie gedaan
Tsja, en nu dan? Ze had een studie gedaan, waarin ze niet wilde werken. Een commercieel marktonderzoeksbureau kwam op haar pad, waar ze is gaan werken.  Daar is ze in twee maanden tijd doodongelukkig geworden door de sfeer die er hing. Ze is gestopt, met niks in het voorruitzicht.

Marieke vertelt dit zo nuchter als ik haar spreek. Alsof stoppen, met niets in het vooruitzicht zo gemakkelijk is. Ze vertelt door en ik neem mij voor om haar straks te vragen hoe het kan dat ze zo gemakkelijk stopte. 

Burn-out
Marieke vertelt dat ze bij een uitzendbureau kwam te werken, waar ze na twee jaar met een burn-out uitrolde. Ze werkte zichzelf over de kop en wist niet meer wat ze wilde doen. Op dat moment heeft ze al jaren erop zitten en constant komt de vraag terug: wat wil ik nou eigenlijk?

Wat ze heeft geleerd van die burn-out is dat als je stopt, dat dat spannend is omdat je dan geen inkomsten hebt. Maar het heeft ook een andere kant, omdat als je bij jezelf blijft er weer dingen op je pad komen die wel bij je passen.

Er komen altijd  nieuwe dingen op je pad
Aha, dat is het dus. Marieke heeft door haar burn-out geleerd dat er altijd nieuwe dingen op je pad komen. Haar tip is dus ook: kies wat je leuk vindt in plaats van waar je goed in bent is haar tip. Als het je niet aanspreekt, heeft het namelijk geen zin. Je gaat namelijk altijd terug naar de essentie. Marieke heeft geleerd, door extreem veel dingen te doen en te varen op haar gevoel. Ze heeft geleerd om goed te kunnen voelen waar ze blij van wordt. Ze is ook van mening hoe sneller je door hebt welke dingen bij je passen, hoe meer rust je hebt in de keuzes die je maakt.

Eigen bedrijf
Nu heeft Marieke een eigen bedrijf: ‘Wijnzinnig’ , waar zij wijn verkoopt en het verhaal van de wijnboeren vertelt. Ze verbindt de wijnboeren met hun klanten, met elkaar en ze ziet overeenkomsten en verschillen tussen de wijnen en hun verhaal. Ze is ontzettend gepassioneerd en je ziet dat zij naar haar purpose leeft. Ze doet waar ze gelukkig van wordt én waar ze goed in is.

Bewust gekozen
Toch heeft Marieke geen spijt van de dingen die ze heeft gedaan en de keuzes die ze heeft gemaakt. Ze heeft bewust gekozen en het waren allemaal banen die op haar pad kwamen. Ze heeft levenservaring opgedaan, een groot referentiekader opgebouwd en veel dingen geproefd. Ze heeft uit al haar ervaringen nieuwe lessen geleerd. En voor nu? Graag zou Marieke nog zoveel mogelijk wijngaarden in de wereld willen zien en het verhaal willen delen.

Heb jij nog geen bewuste keuze gemaakt?
Vraag dan hier een 1 op 1 doorbreeksessie aan. Na deze sessie weet jij wat je te doen staat om die keuze wel te kunnen maken. Je zal je passie en droombaan ontdekken en net als Marieke gelukkig worden en doen waar je goed in bent. 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise