Marieke’s escape

Er zijn veel mensen die na hun studie erachter komen dat ze eigenlijk deze richting helemaal niet op willen. De vele studiemogelijkheden en banen zijn een ontdekkingsreis. Hoeveel mensen blijven er nu nog in 1 baan werken? Echt heel weinig, want er zijn zoveel keuzes. Mensen worden in de huidige maatschappij getriggerd om hun leven spannend te houden en één baan bij één bedrijf is niet spannend. Marieke deelt hierover haar verhaal en visie.

Marieke had geen idee welke studie ze moest kiezen en koos uiteindelijk een studie waar ze alle kanten nog mee op kon. Zo is ze voedingsvoorlichting gaan doen. Voeding en vertellen waren twee onderwerpen die ze wel leuk vond. Toen ze afstudeerde in Wageningen is ze is erna nog door gaan studeren, maar heeft deze niet afgemaakt omdat ze erachter kwam dat wetenschappelijk studeren niet haar ding was. Ze besloot te gaan werken, maar bij voedingsvoorlichting zag ze niet meteen resultaat bij haar klanten, dus dit trok haar helemaal niet.

Tsja, en nu dan? Ze had een studie gedaan, waarin ze niet wil werken. Een commercieel marktsonderzoeksbureau kwam op haar pad, waar ze is gaan werken.  Daar is ze in twee maanden tijd doodongelukkig geworden door de sfeer die er ging. Ze is gestopt, met niks in het voorruitzicht.

Marieke vertelt dit zo nuchter als ik haar spreek. Alsof stoppen, met niets in het vooruitzicht zo gemakkelijk is. Ze vertelt door en ik neem mij voor om haar straks te vragen hoe het kan dat ze zo gemakkelijk stopte.

.

Marieke vertelt door en vertelt dat ze bij een uitzendbureau kwam te werken, waar ze na twee jaar met een burrn-out uitrolde. Ze werkte zichzelf over de kop en wist niet meer wat ze wilde doen. Op dat moment heeft ze al jaren erop zitten en constant komt de vraag terug: wat wil ik nou eigenlijk?
Wat ze heeft geleerd van die burn-out is dat als je stopt, dat dat spannend is omdat je dan geen inkomsten is. Maar het heeft ook een andere kant, omdat als je bij jezelf blijft er weer dingen op je pad komen die wel bij je passen.

Aha, dat is het dus. Marieke heeft door haar burn-out geleerd dat er altijd nieuwe dingen op je pad komen. Haar tip is dus ook: kies wat je leuk vindt in plaats van waar je goed in bent in haar tip. Als het je niet aanspreekt, heeft het namelijk geen zin. Je gaat namelijk altijd terug naar de essentie. Marieke heeft geleerd, door extreem veel dingen te doen en te varen op haar gevoel. Ze heeft geleerd om goed te kunnen voelen waar ze blij van wordt. Ze is ook van mening hoe sneller je door hebt welke dingen bij je passen, hoe meer rust je hebt in de keuzes die je maakt.

Nu heeft Marieke een eigen bedrijf: ‘Wijnzinnig’ waar zij wijn en het verhaal van de wijnboeren vertelt. Ze verbindt de wijnboeren met hun klanten, met elkaar en ze ziet overeenkomsten en verschillen tussen de wijnen en hun verhaal. Ze is ontzettend gepassioneerd en je ziet dat zij haar purpose leeft. Ze doet waar ze gelukkig van wordt én waar ze goed in is.

Toch heeft Marieke geen spijt van de dingen die ze heeft gedaan en de keuzes die ze heeft gemaakt. Ze heeft bewust gekozen en het waren allemaal banen die op haar pad kwamen. Ze heeft levenservaring opgedaan, een groot referentiekader opgebouwd en veel dingen geproefd. Ze heeft uit al haar ervaringen nieuwe lessen geleerd. En voor nu? Graag zou Marieke nog zoveel mogelijk wijngaarden in de wereld willen zien en het verhaal willen delen.

© 2019 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Webdesign: Brainwise

Gratis e-book: Kom uit de gouden kooi & durf je passie te gaan leven

Als je je aanmeldt voor dit gratis e-book, ontvang je ook regelmatig gratis tips en inspiratie. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk de privacyverklaring voor meer info.

Je ontvangt het e-book binnen enkele minuten in je mailbox.