Mariëlla maakte de switch naar haar droombaan

Mariëlla en ik kennen elkaar van de fantastische twerklessen welke zij verzorgt. Op dat moment nog in Utrecht, maar nu in Rotterdam en Den Haag. Door dans zijn wij in contact gekomen en het blijft onze verbindende factor. Ondertussen hebben wij al een choreografie gemaakt en aan anderen aangeleerd, maar ook heb ik mijn haar door haar laten vlechten. Deze creatieve powervrouw is van alle markten thuis, dus ik MOEST haar gewoon ondervragen over haar passie! 

Dansen en turnen
Toen Mariëlla nog maar 4 jaar oud was, danste ze al in de kamer met haar moeder. Voornamelijk salsa en merengue. Ze zag toen al voor zich dat zij danste tijdens de parade van het Zomercarnaval. Ze danste in de kamer alsof er een groot publiek was, terwijl er niemand was behalve de muur en de buren. Toen ze 8 jaar werd is ze op turnen gegaan en heeft ze het dansen toen gelaten voor wat het was. Turnen werd haar passie op dat moment, maar tijdens de vloeroefeningen kwam het dansen weer naar boven. Ze was echter nog te verlegen om te laten zien wat ze in huis had, dus voerde ze alles heel stijfjes uit. 

Workshops
Uiteindelijk is Mariëlla gestopt met turnen, omdat ze op zoek was naar iets anders. Hiervoor heeft ze verschillende workshops gevolgd. Ze kwam uit bij streetdance, maar dit was niet haar ding. Hiphop was het ook niet. Breakdance heeft ze vervolgens ook geprobeerd, maar niet doorgezet ‘’want op deze manier ga ik nog eens wat breken’’, dacht ze. Fitness kwam voorbij, maar ook dat was de stijf en statisch. Dus uiteindelijk stopte ze daar ook mee.  

Het raam was haar spiegel
Het dansen ging ze wel mee door, maar gewoon thuis. Als het donker was, zag ze haar eigen reflectie in het raam. Dat was haar spiegel. ”Ik denk ook echt dat mijn buren hebben genoten van mijn show”, grapt Mariëlla. Dansen was haar uitlaapklep. Haar moeder bleef het in die tijd ook tegen Mariëlla zeggen ”Je moet daar echt iets mee gaan doen, want het is gewoon echt je passie!”, waar zij altijd op reageerde van ”Ja, ik weet het mam. Het zal wel”. Ze deed er alsnog niets mee. 

Opleiding
Ze besloot een grafische opleiding te gaan doen, omdat ook dat iets is wat Mariëlla deed vanaf dat ze jong was. Hele tekenblokken vol met poppetjes, huizen en interieuren. Dit was samen met dansen hetgeen ze altijd deed. De grafische opleiding heeft ze afgerond en ze startte met een HBO-opleiding, wat niets voor haar bleek te zijn. Het was te technisch en geen creatieve opleiding, zoals Mariëlla zelf wel is en waar ze ook naar zocht. In die tijd kwam ze er ook achter dat ze er niet van houdt om zich aan de regels te houden. Mariëlla wil gewoon doen waar zij zelf zin in heeft. 

Fulltime werken en cursussen
Ze stopte met de opleiding en ze heeft twee jaar een tussenjaar gehouden, waarin ze fulltime is gaan werken. Ze is workshops gaan volgen die te maken hebben met dans en nog andere cursussen, zoals meubeldesigning.  In die twee jaar is ze eigenlijk zichzelf pas echt gaan ontwikkelen, omdat ze ging kijken wat ze nu eigenlijk echt wilde.  Een van de dingen die daarbij cruciaal waren is dat ze niet ging wachten op vriendinnen die met haar meegingen naar de workshops. Ze koos er bewust voor om dit in haar eentje te doen en ze kwam erachter dat ze ‘’de wereld ook echt wel in haar eentje aan kan’’.

Haar eigen baas zijn
Het laatste jaar dat Mariëlla fulltime werkte, heeft ze besloten en uitgesproken naar haar moeder dat ze niet ging werken voor een baas. Ze wilde gewoon echt haar eigen baas zijn. Als Mariëlla iets wil bereiken, dan gaat ze daar ook voor. Ze is zichzelf gaan inschrijven bij de KvK samen met haar moeder (kleine meisjes worden groot). Voor haar moeder was het heel wat, omdat haar moeder ook wel meer dingen wilde bereiken in haar leven. Dingen zie zij heel graag wou doen, maar heel veel hield en houdt haar nog tegen. Haar moeder merkte dat Mariëlla zich niet tegen laat houden, maar het gewoon doet. Daar kijkt haar moeder heel erg tegenop en zo leert ze van Mariëlla. Andersom denkt Mariëlla dat zij juist de drive heeft van haar moeder. ‘’Dat je het niet uitvoert, betekent namelijk niet dat je er niet mee bezig bent’’ vertelt ze.

Twerkworkouts
Mariella is dus nu een bedrijf gestart in dans. Ze geeft onder andere twerkworkouts en uiteindelijk wil ze meerder dansstijlen aan vrouwen gaan geven. Mariëlla vertelt: ‘’Vrouwen sluiten zich vaak nog erg af en vinden dat ze niet zichzelf kunnen zijn. Ik ben juist het tegenovergestelde en daarom ben ik mijn bedrijf MarieBodyMotion opgestart voor onder andere women empowerment.’’

Huh? Women empowerment door middel van dans?
Mariëlla geeft dit voorbeeld: ‘’In de les gebruik ik liever geen negatieve woorden. Als deze toch uitgesproken worden, wil ik dit ook bespreekbaar maken. Bewust erover praten, waarom jij iets voelt en hoezo je denkt dat andere mensen dat vinden. Wij allemaal zien vaak dingen namelijk als feiten, terwijl je die zelf hebt geprojecteerd op jezelf. Ik wil je aanmoedigen dit niet te zien als feiten, maar als een mening van anderen.’’ Onder andere zo wil Mariëlla ervoor zorgen dat je positiever in het leven staat door middel van dans. Want juist als zij haar dag niet heeft, schudt ze met die billen en gaat ze los. Want, geeft Mariëlla aan: ‘’sporten en stressen tegelijk gaat gewoon niet!’’

Passie ontdekt!
Als kind had ze dit al, dat als ze geïrriteerd was, dat ze dan door middel van dansen zich weer beter voelde. En haar moeder stimuleerde dit ook. ‘’Weet je Mariëlla, ga even lekker naar je slaapkamer en ga lekker dansen. Volgens mij heb je het nodig’’. Haar moeder heeft haar ook echt wel geholpen met haar passie ontdekken.  Heb je nou niet zo’n moeder of zo’n enorm doorzettingsvermogen? 

Dan geeft Mariëlla je deze 3 tips mee:
1. Denk na over wat je heel erg leuk vindt om te doen, maar niet hebt durven te doen. Al is het baantjes zwemmen.
2. Uiteindelijk is je passie voor jezelf en niet voor iemand anders. Wacht dus niet op anderen, maar trek hierin zelf je plan!
3. Als je echt iets wil doen, ga er dan naartoe en ga voor een leuke ervaring. Niets meer dan dat. 

Kom je er alsnog niet uit? Plan dan nu meteen een 1 op 1 doorbreeksessie aan. Dit is een online coachsessie waarbij je geholpen wordt om jouw passie en droombaan te ontdekken! 

 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise