Nieuwe baan en minder verdienen? Doen of niet?

Je hebt het mij wellicht vaker horen zeggen maar mijn motto is ‘’Work hard, chill hard’’ en uiteraard ook andersom. Het is super belangrijk om ontspannen aan een dag vol inspanning te beginnen. En als je veel inspanning hebt gehad, vervolgens jezelf ook echt ontspannen. Als je veel werkstress hebt is het des te belangrijker dat je ook genoeg momenten van ontspanning inplant. Daar is uiteraard nog niet het hele probleem mee getackeld, maar draagt hier absoluut aan bij.

Continue inspannen
In de huidige maatschappij zijn wij echter continue bezig met inspanningen, ook al hebben we dat niet door. Denk maar eens aan scrollen door je Instagram Feed. We denken dat we aan het ontspannen zijn, maar eigenlijk krijgen we nog steeds mega veel prikkels binnen en hebben we nooit echt mentale ontspanning.

Uiteindelijk gaat het erom wat het werk jou oplevert. En dit is meer dan alleen geld waar je je huis en boodschappen mee kan betalen. Werk is een verrijking van je leven. Vrouwen tussen de 25 en 35 werken gemiddeld gezien 31 uur per week. Dat is behoorlijk veel uur van je leven dat je aanwezig bent op je werk (of ermee bezig bent). Het is dan super zonde dat je werk doet dat jou energie leegzuigt, veel stress bezorgt en waarbij je absoluut niet gelukkig in bent. En tuurlijk is het belangrijk om geld te hebben om rekeningen te betalen, maar wat is er uiteindelijk belangrijker voor jou… Geld of geluk?

Ik geloof dat het leven uiteindelijk draait om gelukkig zijn. En dat kan ook met minder geld. Om deze reden geloof ik dat je werk waarbij je minder geld verdient een eerlijke kans moet geven. Het werk kan je namelijk veel meer opleveren dan die 100 euro die je extra verdient bij ander werk. Het is daarbij belangrijk dat je verder kijkt dan het bedrag dat je op je rekening zal krijgen. Werk hebben waar je je oprecht voor wil inzetten en waar je met plezier naartoe gaat elke dag is namelijk onbetaalbaar.

Vind je het lastig om die knoop door te kunnen hakken of je toch wilt gaan voor een functie waarbij je minder zal verdienen? Zet dan eens op papier wat deze nieuwe functie jou (waarschijnlijk) oplevert. En dan dus ook vooral wat het met je leven doet als je dit werk zou hebben. Dit gaat dus ook over hoe je je voelt. Wedden dat die ene functie toch wel erg positief uitpakt als je het zo onder elkaar zet?

Daarnaast staan heel veel dingen vaak nog niet vast in bedrijven. Misschien heeft het andere werk wel ruimte voor meer vrije dagen, kan je nog iets betere arbeidsvoorwaarden krijgen of valt er nog te onderhandelen over het salaris. Er zijn er misschien ook nog dingen waar je niet direct geld voor krijgt per maand, maar wel extra’s waar je gebruik van kan maken wat je ook geld bespaard of oplevert. Denk aan pensioengeld, een 13e maand, bonussen, een auto van de zaak, lunch van de zaak etc.

En last but not least: als je naar een lagere functie gaat waar je minder zal verdienen zijn er waarschijnlijk ook nog doorgroeimogelijkheden. Binnen een jaar zit jij op een functie waarbij je meer verdient dan dat je nu doet. Win-win situatie toch? Daarbij is het dan dus wel belangrijk dat je nu de sprong gaat nemen om iets minder te verdienen. Schrijf een functie waarbij je direct minder verdient dus niet meteen af. Go for it!

En wil je prima een baan waar je minder verdient, maar heb je geen idee in wat voor functie jij wel gelukkig zal zijn? Bekijk dan vooral even de mini training. In 3 stappen ontdek je werk dat wel bij je past.

© 2019 - 2021 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise