Pauline maakte de switch naar haar droombaan

Op zaterdagmorgen loop ik het Pastorielokaal in Tilburg binnen. Wat een enorme drukte! Er staan wel twee rijen met mensen te wachten tot ze geholpen kunnen worden. Een rij bij de vers gemaakte taarten van ZoeteMoed en eentje bij Pauline van de winkel, die druk aan het inpakken is. Morgen is het natuurlijk moederdag, bedenk ik mij opeens. Ik wacht tot Pauline klaar is met inpakken en ik haar kan begroeten.

Passie in haar ogen
Vandaag heb ik met Pauline afgesproken, omdat haar verhaal mij ontzettend inspireerde. Een aantal weken eerder heb ik Pauline per toeval ontmoet, omdat ik samen met Bianca en Michel bezig was om een weekend te organiseren. Michel stelde mij aan Pauline voor en het verhaal hoe Pauline de winkel begonnen was kwam ter sprake. Ik zag op dat moment de passie in haar ogen, ze straalde van oor tot oor. Op dat moment wist ik al dat ik haar zou benaderen. Hier wilde ik meer van weten!

Bomvol spullen
En tsja, toen stond ik daar in het Pastorielokaal, de dag voor moederdag. Pauline had van tevoren wel gezegd dat er wellicht wat klanten zouden zijn, maar zo veel? Ze was er zelf ook verbaasd over leek het wel. Ik ging zitten, kreeg een kopje thee en keek mijn ogen uit naar alle spullen die zij in haar winkeltje had liggen. Het stond er echt bomvol met spullen en mensen, maar toch voelde ik rust.

Thuis komen
Pauline zag er zelf ook totaal niet gestresst uit. Ze maakte met iedereen een persoonlijk praatje, zorgde er echt voor dat er een contactmoment met haar klanten was en dat zij zich welkom voelden. Er was een groot aantal vaste klanten, die van alles aan haar wilde laten zien en het leek wel alsof mensen hier even kwamen om ‘’thuis te komen’’. Ze was toegankelijk naar iedereen: man, vrouw, jong of oud en ook voor iedereen had ze wel iets in de winkel staan. De bevlogenheid en het gemak waarmee Pauline in haar winkel stond, was bijzonder om te zien. Je kon echt zien dat zij passie voor haar werk heeft, omdat er zo’n enorm positieve energie van haar kwam. Ze straalde en ze praatte. En oprecht, je kon gewoon zien dat zij hier op haar plek was, dat zij hier gelukkig was.

Plans change
Op het moment dat de meeste klanten de winkel hebben verlaten, heb ik Pauline even 3 minuten alleen voor mezelf. Ze had altijd als droom dat ze naar Zeeland wilde gaan. De buitenlucht en de mensen daar voelt zij zich prettig bij. Dit was haar plan en ze zegde haar baan op in de verpleging. Ze kwam op dat moment niet terecht in Zeeland, maar bij Villa Pastorie in Tilburg. Dit heeft zij samen met 5/6 mensen en de eigenaar opgezet. Alle neuzen hadden ze dezelfde kant op, ze gingen er allemaal voor en het lukte!

Een nieuw begin
Een paar jaar geleden werd Pauline ziek, terwijl haar droom om in Zeeland iets te beginnen nog steeds stond. Inmiddels liep Villa Pastorie goed. De eigenaar, Michel, heeft Pauline toen een aanbod gedaan om de winkel te starten, zodat ze kon oefenen voor Zeeland. Hij gunde haar een nieuw begin. Dat leek haar wel leuk, ook omdat ze al gewend was om dingen te bedenken, te organiseren en op maat dingen te verzorgen. Dit was twee jaar geleden inmiddels.

Pauline wist toen zij Villa Pastorie binnenliep nog niet wat het zou worden, want villa Pastorie bestond nog niet. Ze wist nog niet wat haar functie zou worden, maar ze wist dat dit een goede keuze zou zijn. Voor haar gevoel was ze klaar bij haar werk in het ziekenhuis en ze omringde zich niet meer met mensen daar die haar energie gaven. Die mensen zijn heel belangrijk, zodat je elkaar energie kan geven en weer door kunt met de dag. Bij de collega’s in het ziekenhuis miste ze de gastvrijheid heel erg. Doe een stapje extra en laat jezelf zien in plaats van dat je op anderen gaat leunen.

Ja gezegd tegen iets wat ze niet wist
Met Michel had Pauline een klik met het creatief denken, omdenken en organiseren en zo vonden zij elkaar. Om deze reden is Pauline tijdens de bouw van villa Pastorie langs geweest om feeling te krijgen. Ze had inmiddels ja gezegd tegen iets, waar ze nog niet wist wat het zou worden. Doordat ze af en toe langsging, wist ze dat ze de goede keuze aan het maken was, ondanks ze niet wist waar dat toe zou leiden. Wat ze wel wist was dat het uitgangspunt gastvrijheid zou zijn en in welke vorm dat is, dat maakte haar niet uit. Pauline vertelt: ‘’Het is zo belangrijk voor iedereen dat je staat achter je keuzes en soms moet je jezelf forceren, want dan gaan er ook weer deuren open. Dingen komen niet zomaar op je pad en het is stom als je dat laat liggen. En wordt het niets, dan kan je altijd nog iets anders vinden.’’ Pauline maakt keuzes als zij een goed onderbuikgevoel heeft, het bij haar past en ze zichzelf kan blijven. ‘’Heel de wereld kan zeggen tegen je dat je iets moet, want zo zit de maatschappij in elkaar, maar ik vind het belangrijk dat je bij jezelf blijft’’ vertelt Pauline.

Doen waar je gelukkig van wordt… Hoe kan je dat weten? ‘’Omdat je ogen dan gaan stralen’’ zegt Pauline en dat gebeurde er bij haar. En tot op de dag van vandaag is zij blij dat zij deze keuze heeft gemaakt. Zij doet waar zij gelukkig van wordt.

Heb jij nog geen idee wat jou gelukkig maakt? 
Geen zorgen. Vraag hier de doorbreeksessie aan. Dit is een 1 op 1 online coachgesprek waarbij we inzoomen op jouw verlangen, grootste droom, wat jou hiervoor nog in de weg staan en dit gaan we ombuigen in kansen! Het is tijd om ook jouw gelukkigste (werk)leven te ontdekken!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise