Sarina maakte de switch naar haar droombaan

Sarina is al jaren zoekende naar hetgeen dat ze wil doen. Hetgeen wat ze leuk vindt. Het probleem is: ze vindt alles leuk! Sarina vertelt over haar leven. De keuzes die ze genomen heeft, welke blokkades ze allemaal tegen gekomen is (en dat zijn er nogal wat!) en hoe ze dit heeft weten om te buigen. 

Ongeveer 11 jaar geleden deed ze de opleiding schoonheidsspecialist. Beauty lag haar en haar droom was om een eigen salon te openen, zodat ze ook niet hoefde te werken voor een baas. Tijdens de opleiding kwam ze er echter achter dat dit toch niet hetgeen was wat ze wilde doen. 

De schoonheidsbehandelingen en massages waren niet haar ding en dat is wel wat je leert tijdens deze opleiding. Sarina is zich gaan focussen op specialisaties zoals nagels, extentions en wenkbrauwen. De dingen die je niet leert tijdens deze studie.

Wat ga ik hierna doen?
Vervolgens is Sarina in de mode gaan werken, naast haar studie. Kleding verkopen, de planning, de etalages, mensen inwerken. Het verdiende wel lekker, maar steeds had Sarina in haar hoofd: ‘’wat ga ik hierna doen?’’. Uiteindelijk werd de keuze voor haar gemaakt. Uit het niets begon zij zich moe te voelen. Zó moe! Ze kon niet meer. Ze was op dat moment 21/22 jaar oud én op. Ze ging de huisarts in en uit. Iedere keer kreeg ze te horen dat ze het rustiger aan moest doen en iedere keer opnieuw bloedprikken, waaruit telkens bleek dat er niks aan de hand was.

In de ziektewet
Na 3 maanden kwam ze er eindelijk achter dat ze Pfeiffer had gehad. De klap kwam erna, waardoor Sarina in de ziektewet terecht kwam. En zo werd haar contract in de mode niet verlengd, waardoor ze thuis kwam te zitten. Ze probeerde hier en daar wat en kwam bij de Primark. En wéér gebeurde hetzelfde. Ze was weer vermoeid en uitgeput.  ‘’Maar dat kan toch niet?’’ dacht Sarina. Je kan immers maar 1 keer Pfeiffer hebben. Helaas hadden ze ook hier weinig begrip voor haar situatie en werd weer haar contract niet verlengd. Wat bleek? Ze had hetzelfde virus, maar in een andere vorm.

Zwanger
Kort nadat ze bij Primark was begonnen ging ze samenwonen, waar toch meer bij komt kijken. Ze was er zo klaar mee! En Sarina besloot om een kantoorbaantje te nemen en zichzelf vanuit daar dan ‘’omhoog te werken’’ door cursussen te volgen. Ze raakte zwanger, sneller dan verwacht. Ook tijdens de zwangerschap had Sarina het zwaar, maar ze was blij met het bedrijf waar ze werkte (ondanks dat de werkzaamheden minder leuk waren). Helaas stopte het grootste project wat ze in het bedrijf hadden en dus moesten ze veel mensen herplaatsen, terwijl zij in haar zwangerschapsverlof zat en haar contract afliep. Het bedrijf kon niets meer voor haar betekenen.

Rustig aan?
Sarina besloot om rustig aan te doen Aan zichzelf en haar gezondheid te gaan denken, want dat is immers het belangrijkste (zeker als je zwanger bent).  Na een kleine 3 maanden wilde ze weer gaan werken. ‘’Hoe ga ik dat doen?’’ dacht ze. Ze wilde het liefst niets missen van haar kindje. Ze besloot klantenservicewerk in de avond te gaan doen en dat kon vanaf huis. Ze vond het verschrikkelijk. Ook de begeleiding was slecht. Gelukkig zou haar partner een andere baan krijgen, zodat zij even niet hoefde te werken. Helaas. Zijn baan ging niet door. En ze besloot toen iets heel anders te gaan doen.

Niet eens door dat ik aan het werk ben
Ze zou hondeninstructrice worden en puppycursussen geven. Dit was de eerste baan waarvan Sarina dacht: ‘’Ik heb niet eens door dat ik aan het werk ben!’’ Doordeweeks hielp zij ook mee met de uitlaatservice. Ze vond het geweldig, alleen het betaalde niet lekker. Dus moest ze ernaast toch nog werken. Tijdelijk kon ze dus op zaterdagen geen cursussen geven en dat viel niet goed bij de hondenschool. Ze moest stoppen en kwam bij de Leen Bakker terecht en wilde na verloop van tijd toch meer uitdaging.

Depressie
Ze kreeg weer een baan bij een kantoor waar ze zichzelf weer omhoog wilde werken. Klantenservice met een coachende functie erbij. Veel werkzaamheden en een uur met OV heen en terug. Het was voor Sarina niet haalbaar en ze belandde in een burn-out. Puur omdat ze zo graag wilde dat dit zou werken. Iedereen zei ‘’je moet blij zijn dat je deze baan hebt gekregen. Je moet ‘m aanhouden’’, maar Sarina werd er niet gelukkig van. Het was teveel en ze kon het niet aan. Ze voelde zich niet gelukkig, want ze kon thuis niet alles geven en op haar werk niet.

En zo belandde zij weer in de ziektewet en ditmaal ook in een depressie. Ze wilde eigenlijk vrolijk zijn en genieten van het leven, maar het lukte haar niet. Ze zat thuis en probeerde er het beste van te maken, maar ze was de hele tijd somber. Als je dan alles leuk vindt en niet zeker weet wat je wil doen, is dat gewoon heel erg lastig geeft Sarina aan. De somberheid ontstond doordat ze te moe was. Ze wilde gewoon zoveel, maar het lukt gewoon niet! Het voelde ontzettend alleen voor haar. Iedereen leefde wel mee, maar niemand kon haar helpen. Wat super frustrerend voor haar was.

Schoonheidssalon
Toen kwam Sarina een leuke kans tegen, namelijk een vacature in een schoonheidssalon. Ze dacht ‘’het heeft mij gelegen en ik kan mijn eigen uren bepalen. Ik ga het proberen!’’. Ze deed wimperextentions, wenkbrauwen en andere technieken en zou gaan doorgroeien met permanente make-up.

En toen kwam de lockdown en kon ze niet werken. Ook kwam de vermoeidheid en de depressie weer op en ze wist niet waar het nu aan lag, want ze vond het oprecht leuk om dat werk te doen. Het werd daarnaast rommelig bij de salon (de samenwerking liep niet prettig en de werksfeer was niet fijn) waardoor ze besloot daar alsnog ook maar te stoppen.

Wat kan ik doen?
Ze voelde zich super verloren, want beauty was hetgeen waar ze altijd op terug kon vallen. Naast haar normale werk had ze daar altijd klanten in gehad. ‘’Wat moet ik nu dan gaan doen?’’ Schoonmaakwerk? Is dat het enige wat ik kan doen? Ze heeft heel wat uren achter de laptop gezeten met de vragen ‘’Wat kan ik doen? Wie kan mij helpen?’’ Het was eigenlijk niet te vinden voor Sarina en ze had het gehad en ze verlangde gewoon zo erg naar meer… En dit is het punt waar luminewaxmelts.nl is ontstaan. 

Per toeval kocht ze een geurkaars, waarvan ze super erg van de prijs schok. Het was te prijzig en omdat Sarina alle tijd van de wereld had, besloot ze om er een zelf te maken. Ze deed een bestelling bij een groothandel en is de waxmelts gaan uitdelen, waarbij iedereen laaiend enthousiast was. Sarina dacht ‘’Volgens mij heb ik gewoon gevonden wat ik wil gaan doen!’’. In de ochtend werken en haar eigen tijd indelen, waardoor ze haar dochter naar school kan brengen en ophalen. Veel laptopuren en uittesten Ze heeft alles samen met haar vriend gedaan. Ze besloten om geen standaard geuren aan te bieden, maar heel diverse geuren. Bijvoorbeeld ook designer geuren. Dus als je wil dat je huis naar parfum ruikt, dat kan! Ga naar de website en bestel de waxmelts met 15% korting met de code ELODIE15. Oprecht. Ze zijn heerlijk!

Blijft spannend!
Toch blijft het spannend komende periode, want haar WW loopt af en dan is het belangrijk dat bedrijf winstgevend is. Toch probeert Sarina te focussen op de leuke dingen en te leren leven met vermoeidheid. En over de route die Sarina doorlopen heeft, tot op het punt dat zij eindelijk haar passie gevonden deelt ze dit:

”Ik schaam mij ervoor. Mijn vriendinnen hadden dan een nieuw huis, een fijne relatie en beide een goedbetaalde baan. Zij konden 3 keer op vakantie per jaar en dan kwam ik met mijn levensverhaal. Ik wilde niet dat ze medelijden met mij hadden, maar als je je gaat vergelijken voel je jezelf nog meer zakken. Liever doorliep ik uiteraard de verkorte route of had ik iemand gevonden destijds die hetzelfde meegemaakt heeft. Het is zo moeilijk om je open te stellen hierover en om het te verwerken”. Toch ziet Sarina haar toekomst rooskleurig in, met haar nieuwe passie, haar flexibele uren en haar eigen bedrijf Luminewaxmelts. 

Herken jij je in het verhaal van Sarina? Heb je al meerdere dingen geprobeerd, maar heeft niks je nog écht geholpen met ontdekken wat bij je past? Vraag dan nu een 1 op 1 doorbreeksessie aan! Zodat ook jij jouw passie en droombaan ontdekt

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise