De ontwikkeling van Melodieinhetleven van 2019 naar 2020

Waar 2017 en 2018 heftige jaren voor mij waren geweest, had ik besloten dat 2019 MIJN JAAR zou worden. Ik was op zoek geweest naar mezelf en had mezelf inmiddels ”meer” gevonden. Ik voelde aan alles dat ik mij weer op de goede weg bevond. Ik had inmiddels een fijne relatie, een mental coach opleiding afgerond en alleen nog maar mooiere nieuwe dingen zouden er gebeuren. Ik wist dat ik kracht in me had zitten en wilde alles uit de kast trekken. Alles zou in het teken staan van mij & mijn geluk in 2019.

Ik startte in januari mijn bedrijf op en volgde erna een cursus voor startende ondernemers. Ik had nog geen idee dat ik ondernemer wilde worden, maar ik wist wel dat ik meer wilde dan dat ik deed. Achteraf gezien was dit een van de dingen waardoor er zoveel meer deuren open gingen. De blik die ik had, ik keek niet meer naar buiten, maar naar binnen. Wat heb IK nodig? Waar voel IK mij goed bij? Welke mensen heb IK graag om me heen? Een van die keuzes was dat ik vrouwelijke millennials wilde helpen met dezelfde struggles die ik tegengekomen was. Puur omdat ik ieder ander de korte versie gunde van de lange weg die ik had genomen. Ik liet een website bouwen, investeerde in M.elodieinhetleven als onderneming, schreef een e-book.

Ik ben door verschillende bedrijven ingehuurd om workshops te geven, ben bij meerdere scholen voor langere periodes geweest om gastlessen te verzorgen, ik heb prachtige vrouwen  1 op 1 mogen coachen, ik heb met mooie mensen mogen netwerken, verschillende lezingen en trainingen gevolgd, ben zelf meerdere malen gecoacht, heb geleerd om mij op mijn gemak te voelen voor de camera en nog veel meer. I worked my ass off. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was ik bezig om mijn leven een andere wending te geven. In 2020 heb ik een aantal workshops en gastlessen op de planning staan. Ook mag ik op de carrièrebeurs een workshop verzorgen en voor een volle collegezaal op de Hogeschool Utrecht. Things are flowing en ik doe puur en enkel alleen wat goed bij mij voelt.

Dit was natuurlijk ook precies ook mijn doel: 2019 wordt MIJN jaar. Al deze keuzes die ik maakte, deed ik voor mezelf en om mijn eigen doelen te behalen. Zo ging ik ook steeds meer dansen. Iets waarvan ik een enorme drive kreeg, mij positief en lekker in mijn vel door voelde. Niet omdat ik er goed in was, maar vooral omdat ik ervan genoot. De muziek opende een soort vrijheid voor mij en ik kon het delen met de vriendinnen die ik er gemaakt had. Zo danste ik in de zomer tweemaal voor een groep van 650 mensen. Wauw! Er kwam langzaam een verschuiving van veel sporten in de sportschool, naar meer en meer dansen. Het ging van geforceerd sporten, naar genieten tijdens het sporten. 2017 en 2018 was ik namelijk druk bezig geweest met mijn gewicht. Ik ging van overgewicht naar te heftig bezig met veel te veel sporten en te beperkt eten.

Het was niet vol te houden, waardoor ik besloot mijzelf meer ademruimte te geven dit jaar. Meer rust in mijn hoofd had ik verdiend vond ik zelf. Het was een goede beslissing geweest, want ondanks de drukke periodes kon ik ook echt rust nemen, genieten en ontspannen. Op dat moment kwam er ook een fantastisch aanbod op mijn pad, namelijk danslessen zelf daadwerkelijk ook geven. Inmiddels is dat uitgegroeid naar 3 locaties. Ik ben vanuit mijn passie, er langzamerhand geld mee gaan verdienen. Nog elke dag ben ik dankbaar hiervoor. Want dit is toch wel een van de dingen die ik het liefst doe!

Het gevolg was echter, omdat ik niet meer mijn kcal zo strak bijhield als normaal, dat ik langzamerhand weer wat aankwam. Mijn lichaam was namelijk gewend om op 1200 kcal te leven. Ook dat heb ik gelaten voor wat het was en inmiddels ben ik weer 1-2 kledingmaten gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Niets mis mee, maar het is niet waar ik mij zelf prettig bij voel. Zo is dit ook een van mijn doelen voor 2020. Niet geforceerd de sportschool in en niet geforceerd alle uitjes skippen waar eten bij is, maar wel weer iets vaker de sportschool in en bewuste, gezonde keuzes maken waar ik mij goed bij voel. Nu komt er ook een mooi aanbod aan, waar ik gebruik van ga maken in 2020, namelijk lessen gaan geven in de sportschool. Dit zou voor mij een prachtige combinatie kunnen zijn tussen zowel rust in mijn hoofd als langzamerhand afvallen.

De rust in mijn hoofd, werd ook gemakkelijker gemaakt door mijn vriend. Voorheen als ik thuis was, wilde ik altijd wel ‘’iets’’ doen. Nooit had ik rust in mijn kont. Hij heeft mij langzamerhand laten inzien dat je rust nodig hebt om ook productiever te kunnen zijn op andere momenten. Hij heeft mij laten zien dat het leven niet alleen maar gaat om werken, maar ook om genieten en ontspannen. En je hoeft daarbij niet altijd wat te doen, want het kan net zo fijn thuis op de bank zijn. Dit heeft hij mij vooral laten inzien op het moment dat wij (vrij onverwachts) gingen samenwonen. Mijn vriendinnetje met wie ik woonde, verhuisde (helaas) naar Aruba en hij trok bij mij in. Wauw! Shocking! Maar uiteindelijk is dit voor iedereen de juiste beslissing geweest en ben ik blij dat het zo gelopen is.

Een van de pijnlijke dingen dit jaar voor mij is toch wel geweest is dat een stel collega’s over mij geroddeld hebben en vermoedens hadden dat ik niet eerlijk was geweest over bepaalde dingen. Hier zijn ze mee naar het bestuur geweest, waardoor ik bijna mijn baan was verloren. Uiteraard bleek het allemaal niet waar te zijn en gelukkig, gelukkig, gelukkig kon ik dit bewijzen. Wat er hier vooral pijnlijk aan was voor mij, is dat iedereen ervan af weet en dat ze zich anders opstellen naar je, maar jij niet weet wat er is. Niemand praat er recht in je gezicht over. Dit heeft mij wel doen inzien dat mijn gevoel altijd juist is (want ik WIST dat er iets raars aan de hand was) en dat ook niet iedereen te vertrouwen is, zoals ze willen laten overkomen. Hierdoor ben ik in 2019 voorzichtiger geworden in welke mensen ik wel en niet vertrouw.

Daarnaast ben ik mij ook bewust geworden hoe dankbaar ik ben voor de mensen om mij heen. De mensen die ik namelijk heb zijn real en no matter what, they got my back! Een van mijn doelen in 2020 is dan ook om mijn inner circle meer love te sturen en mijn waardering nog meer te uiten naar hen.

 

Iets anders waar ik mij weer opnieuw bewust van werd in 2019 is reizen. 2019 heb ik voornamelijk geïnvesteerd in M.elodieinhetleven, waardoor het reizen (waar normaal mijn grootste geldbedragen naartoe gaan) even op een laag pitje kwam te staan. Een tripje naar Berlijn en rondtrekken in Jordanië en Israël heb ik gelukkig dit jaar nog wel gedaan. De drang naar meer reizen ontstond steeds meer, maar besloot ik uit te stellen omdat andere dingen nu prioriteit hadden voor mij. De drang was echter zo groot, dat ik wist: hier moet ik iets mee… Maar hoe en wat? Ik had geen idee. Ik wilde het geld niet uitgeven aan reizen. Sterker nog, het leek me juist handig om er geld mee te verdienen. BINGO! Zo ben ik gaan werken als reisbegeleider.

Samen met jongeren landen doortrekken, het leek me heerlijk. Zo was ik deze zomervakantie in Turkije en inderdaad, het was echt iets voor mij. Het ondernemen, groepen begeleiden, sociaal contact met anderen. Alles was even leuk. Hierom heb ik besloten dat 2020 het jaar gaat worden, waarin ik reizen weer hoger op mijn prioriteitenlijstje heb staan. Zowel voor werk, maar ook voor mezelf. Om te beginnen met Valencia in januari en Istanbul in februari. In meivakantie komt er een verre reis aan. Ook de zomervakantie en de kerstvakantie ga ik op pad. Seriously, can’t wait!

So, 2019 was een jaar voor mij met enorme veranderingen. Positieve, blije veranderingen wat ook te zien was aan mijn haarstyle. Waar ik begon in 2019 met boxbraids, gevolgd door bijna een jaar krullen, eindige ik mijn jaar met mijn natuurlijke lange, stijle haar.

2020? Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat brengen!

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise