Wanneer is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Zo kom je erachter.

Er is een groot verschil tussen af en toe geen zin hebben in je werk of dat het écht tijd is om te vertrekken. In dit artikel wil ik 6 redenen delen met je, waardoor je kan checken of het voor jou ook tijd is voor een nieuwe uitdaging.  

1. De eerste en belangrijkste reden die jij jezelf af dient te vragen is of jij nog wel gelukkig bent in je werk. Op het moment dat jij merkt dat je dingen mist, dat je met tegenzin naar je werk gaat, dat je op zondagavond al opziet tegen de dag erna of simpelweg dat je niet blij bent op je werk zegt dat meer dan genoeg. It’s time for a change! 

2. Je werkt, omdat je een fijn salaris hebt en gebruik kan maken van handige, praktische voorwaarden (zoals veel vakantiedagen of een leaseauto). Het werk draait al langere tijd niet meer om het werk op zichzelf en dat je je daarvoor wil inzetten. De enige reden dat je naar werk gaat is omdat het je vastigheid, inkomen en zekerheid biedt. En je snapt natuurlijk wel: dat zou niet de reden moeten zijn dat je nog hier werkt.

3. Het voelt dat je uitgeleerd bent op je werk. Je hebt alles al gedaan, alles al geleerd. Je voelt je een vastgeroeste robot. Er zijn bijvoorbeeld ook geen doorgroeimogelijkheden die je voor je ziet of waar je nieuwsgierig en geïnteresseerd in bent in het huidige bedrijf waar je werkt. De uitdaging is weg. Je werk voelt als een saaie verplichting. 

4. De betrokkenheid is gezakt naar een laag pitje. Te laag misschien wel. Eigenlijk boeit het je allemaal niet meer wat er op je werk gebeurt. Jij doet gewoon je ding. Je doet wat er van je verwacht wordt en de rest eromheen maakt je niks meer uit. Is iemand jarig? Hiephoi en door tot de orde van de dag. Wil iemand een extra taak op zich nemen? You’re not there. En dient iedereen een verandering door te voeren, liever niet, maar oke met veel tegenzin. Het heeft dus zowel te maken met social betrokkenheid ten opzichte van je collega’s als de betrokkenheid rondom het werk dat je doet. 

5. Om nog even verder in te zoomen op de sociale betrokkenheid. Grote kans dat waar je ook tegenaan loopt op je werk is het stukje waardering. Je mist de waardering van je collega’s en/of leidinggevende. Het lijkt wel alsof ze je niet zien. Het voelt bijna alsof het niet boeit of je er wel of niet bent. Alsof je geen invloed hebt op het bedrijf en geen bijdrage levert. Je telt gewoon niet echt meer mee, althans zo voelt het. En eerlijk waar dat frustreert en maakt verdrietig. 

6. Het belangrijkste wat je uit je werk kan halen zijn voldoening en plezier. Voldoening omdat je dingen heb geflikt, omdat je je hebt ingezet voor zaken die voor jou belangrijk zijn en omdat je weet waar je het voor doet (en dat is iets anders dan enkel salaris). Zo krijg je plezier in je werk, heb je zin om ernaartoe te gaan en om lol te hebben met collega’s. Mis je die voldoening en dat plezier? Girl. Ik kan niks anders zeggen, maar het is tijd om te gaan stoppen met dit werk! 

En ja, dan komt er een moeilijke stap. Want wat dan? Want erachter komen wat dan wel je passie is, is erg lastig. De stap zetten om écht je vastigheid op te gaan geven voor meer geluk ook. Daar help ik je graag bij met de doorbreeksessie.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise