Wanneer is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Zo kom je erachter.

Er is een groot verschil tussen af en toe geen zin hebben in je werk of dat het écht tijd is om te vertrekken. In dit artikel wil ik 6 redenen delen met je, waardoor je kan checken of het voor jou ook tijd is voor een nieuwe uitdaging.  

1. De eerste en belangrijkste reden die jij jezelf af dient te vragen is of jij nog wel gelukkig bent in je werk. Op het moment dat jij merkt dat je dingen mist, dat je met tegenzin naar je werk gaat, dat je op zondagavond al opziet tegen de dag erna of simpelweg dat je niet blij bent op je werk zegt dat meer dan genoeg. It’s time for a change! 

2. Je werkt, omdat je een fijn salaris hebt en gebruik kan maken van handige, praktische voorwaarden (zoals veel vakantiedagen of een leaseauto). Het werk draait al langere tijd niet meer om het werk op zichzelf en dat je je daarvoor wil inzetten. De enige reden dat je naar werk gaat is omdat het je vastigheid, inkomen en zekerheid biedt. En je snapt natuurlijk wel: dat zou niet de reden moeten zijn dat je nog hier werkt.

3. Het voelt dat je uitgeleerd bent op je werk. Je hebt alles al gedaan, alles al geleerd. Je voelt je een vastgeroeste robot. Er zijn bijvoorbeeld ook geen doorgroeimogelijkheden die je voor je ziet of waar je nieuwsgierig en geïnteresseerd in bent in het huidige bedrijf waar je werkt. De uitdaging is weg. Je werk voelt als een saaie verplichting. 

4. De betrokkenheid is gezakt naar een laag pitje. Te laag misschien wel. Eigenlijk boeit het je allemaal niet meer wat er op je werk gebeurt. Jij doet gewoon je ding. Je doet wat er van je verwacht wordt en de rest eromheen maakt je niks meer uit. Is iemand jarig? Hiephoi en door tot de orde van de dag. Wil iemand een extra taak op zich nemen? You’re not there. En dient iedereen een verandering door te voeren, liever niet, maar oke met veel tegenzin. Het heeft dus zowel te maken met social betrokkenheid ten opzichte van je collega’s als de betrokkenheid rondom het werk dat je doet. 

5. Om nog even verder in te zoomen op de sociale betrokkenheid. Grote kans dat waar je ook tegenaan loopt op je werk is het stukje waardering. Je mist de waardering van je collega’s en/of leidinggevende. Het lijkt wel alsof ze je niet zien. Het voelt bijna alsof het niet boeit of je er wel of niet bent. Alsof je geen invloed hebt op het bedrijf en geen bijdrage levert. Je telt gewoon niet echt meer mee, althans zo voelt het. En eerlijk waar dat frustreert en maakt verdrietig. 

6. Het belangrijkste wat je uit je werk kan halen zijn voldoening en plezier. Voldoening omdat je dingen heb geflikt, omdat je je hebt ingezet voor zaken die voor jou belangrijk zijn en omdat je weet waar je het voor doet (en dat is iets anders dan enkel salaris). Zo krijg je plezier in je werk, heb je zin om ernaartoe te gaan en om lol te hebben met collega’s. Mis je die voldoening en dat plezier? Girl. Ik kan niks anders zeggen, maar het is tijd om te gaan stoppen met dit werk! 

En ja, dan komt er een moeilijke stap. Want wat dan? Want erachter komen wat dan wel je passie is, is erg lastig. De stap zetten om écht je vastigheid op te gaan geven voor meer geluk ook. Daar help ik je graag bij met de doorbreeksessie.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise