Werkgeluk – wie z’n verantwoordelijkheid is dat?

Gedeelde verantwoordelijkheid
Werkgeluk in een bedrijf is een taak met een gedeelde verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid ligt zowel bij jou, als bij je collega’s en als bij je leidinggevende. Ik zal op alle drie inzoomen, zodat jij weet welke invloed je zelf hebt en wanneer je het beter kan laten rusten.

Ik: verhogen van mijn werkgeluk
Op de eerste plek is het uiteraard aan jou om jouw eigen werkgeluk te verhogen. Jij gaat immers zelf naar je werk en hebt een enorme rol in het bepalen of je daar plezier uit haalt of niet. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door de focus te hebben op positieve dingen.

Met een positieve mindset is het makkelijker en fijner werken. Als er tegenslagen zijn, kan je deze ook makkelijker oplossen en zie je deze rooskleuriger in. Ook op het moment dat je vooral de positieve dingen ziet en de negatieve dingen minder, haal je meer plezier uit je werk.

Daarnaast is het van belang dat je taken doet je die leuk vindt om te doen. Vaak zijn dit taken die bij ons passen, waar we goed in zijn of waar we uitdaging in zien. Heb je geen idee wat eigenlijk jouw kwaliteiten en/of talenten zijn, zodat je passende taken hebt? Lees hier hoe je jouw kwaliteiten en talenten ontdekt.

Het is aan jou om duidelijk te hebben wat voor taken je wilt hebben én hierover het gesprek aan te gaan als je deze taken op het moment niet hebt. Blijf niet passief afwachten, maar neem actie!

Mijn collega’s: verhogen van ons werkgeluk
Daarnaast wordt werkgeluk niet alleen bepaald door jou als persoon, maar ook door jouw collega’s. Verbondenheid is zelfs de nummer 1 voor mensen om te blijven of weg te gaan bij een bedrijf. Een goede band met collega’s is dus belangrijk om plezier te halen uit het werk. Zij (en jij voor jouw collega’s) hebben dus een enorme impact op elkaar.

Bouw dus een persoonlijke band op met je collega’s. Vraag hoe hun weekend is geweest, weet wat voor dingen zij buiten hun werk doen en check geregeld even of zij ergens hulp bij nodig hebben in het werk. Even een grapje tussendoor verlicht de taken waar jullie aan werken. Betrokkenheid bij je collega’s maakt een werkdag plezieriger én wie weet maak je er wel vrienden voor het leven mee. Hier kan jij je voor inzetten, maar jouw collega’s doen dit (als het goed is) ook.

Mijn leidinggevende: verhogen van het werkgeluk
Last but not least is jouw leidinggevende ervoor om het werkgeluk van iedereen op de werkvloer zo optimaal mogelijk te maken en te behouden. Hij of zij draagt hierin de verantwoordelijkheid om de behoeftes van iedereen te zien, te achterhalen en hiernaar te handelen door bijvoorbeeld hier ruimte voor te maken. Jouw leidinggevende is het aanspreekpunt van iedereen en hoort jouw veilige haven te zijn. Jouw leidinggevende hoort ervoor te zorgen dat jij je kan ontwikkelen en dat jij plezier uit je werk kan halen.

Over werkgeluk vanuit het perspectief van de leidinggevende kan je de podcast beluisteren van
ISBW ‘’en opeens ben je manager’’. Tijdens deze podcast ga ik in gesprek met een manager over werkgeluk.

 

Dat dit op deze manier zo hoort te zijn, betekent niet dat dat bij jouw werk ook zo is. Je kan hierover het gesprek aangaan met jouw leidinggevende over wat je van hem/haar graag zou zien. Mocht jouw leidinggevende totaal geen oog hebben voor jou of voor jouw collega’s en draait het alleen maar om targets behalen? Dan weet je dat hier geen ruimte is voor werkplezier en werkgeluk. Het is dan de vraag: neem je daar genoegen mee of ga je wisselen naar een bedrijf waar er wel oog is voor werkgeluk?

Op naar werkgeluk!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise