Een effect van Corona op het werkende leven

Een deel vand de bevolking is nu extra hard aan het werk, een ander deel heeft de werkzaamheden vanuit locatie verplaatst naar thuis en een gedeelte van de bevolking kan helemaal niet meer werken. Dit is niet alleen het geval voor de bevolking in Nederland, maar voor de gehele wereld. Corona hits hard. 

. 

Het lijkt wel alsof de aarde ons iets wil vertellen. ”Ga naar je huis en denk na over wat je gedaan hebt.” Met de aarde, met anderen, met jezelf. En behalve dat het lijkt alsof de aarde ons dit wil vertellen, is het daadwerkelijk ook een mooi moment om de stilstand en rust te accepteren en erin mee te gaan. Het te beschouwen als een tijd van reflecteren, nadenken, (on)bewuste patronen van jezelf ontdekken en herontdekken.

Zo ben ik al achter de volgende dingen gekomen, puur door niets te doen:

1. Ik kan veel beter alleen thuis zijn en niets doen dan ik van mijzelf had verwacht. Sterker nog ik ben er retegoed in! Als de corona-crisis voorbij is dien ik meer rusttijd voor mezelf in te plannen. Ik heb weliswaar al veel rusttijd, maar ik heb het over hele dagen zonder ingeplande afspraken, niet een! Stel ik heb de hele dag niets te doen, maar in de avond wel een afspraak staan, dan voel ik toch onbewust een soort onrust in mijn lichaam. Dagen waarop ik veel werk en dagen waarop ik niet werk, werken dus voor mij beter.

2. Boeken lezen schiet er bij mij bij in als ik een drukke planning voor mezelf heb gemaakt, terwijl ik van boeken lezen juist zo oplaad en er gelukkig van wordt. Ik kan uren praten over dat fantastische nieuwe boek dat ik heb gelezen en wat ik er allemaal van heb geleerd. Vaker die telefoon wegleggen en meer het boek erbij pakken is een mooi streven.

3. Afgelopen tijd ben ik meer bezig geweest met lange termijndoelen, dan met korte termijndoelen. Zo ben ik druk bezig geweest om meer opdrachten binnen te halen, waardoor ik minder besteedde aan rusten. Ook ben ik meer danslessen en groepslessen gaan verzorgen, waardoor ik minder naar mijn lichaam luisterde dat eigenlijk aangaf dat het wel genoeg was

4. Als ik kijk naar mijn geluksgevoel is deze afgelopen tijd omhoog gevlogen. Gemiddeld geven mensen hun geluksgevoel op een schaal van 1 tot 10 een 6,75. Ikzelf geef mijn geluksgevoel absoluut een 8, als het al geen 8,5 is. Dit is vooral ontstaan omdat ik focus op de dingen die wel goed gaan, waar ik dankbaar voor ben en het loslaten van dingen waar ik zelf geen controle/invloed op heb.

5. Miljoenen anderen en ik hebben hun huis opgeruimd. Behalve dat het gezegde is: opgeruimd staat netjes, merk ik ook meer rust. Van alle mailtjes die ik ongevraagd krijg heb ik mij afgemeld, alle troepjes in huis die ik niet meer gebruik heb ik verzameld om op een rommelmarkt iemand anders gelukkig mee te maken en veel klusjes heb ik in huis kunnen doen. Heerlijk! Die kleine dingetjes waar je even aan denkt, zorgt blijkbaar toch voor meer energie dan ik dacht.

6. Ik ben mezelf gaan ontwikkelen voor Melodieinhetleven en stel mezelf serieuze vragen. Waar wil ik heen? Wat is mijn doel? Wie wil ik blijven bedienen? Hierin dien ik strengere keuzes voor mezelf te gaan maken, dus deze periode ga ik daar zeker gebruik van maken.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. En weet je… Als je het nou moeilijk vindt om in te zoomen op zulke vragen, sta ik voor je klaar. Het kan moeilijk zijn om directe vragen te stellen aan jezelf, zeker als dit nog onbewust borrelt. Ik zal je liefdevol confronteren, zodat ook jij die diepgang kan opzoeken en het beste uit jezelf kan halen. En goed nieuws, want de doorbreeksessie van een uur! Dit doe ik puur vanuit een goed hart, omdat ik jou het beste gun!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise