Zo zat ik opeens weer vast in mijn werk (als werkgelukexpert)

Wat is er toch aan de hand?
De tranen stonden aan de rand van mijn ogen, klaar om te vallen. Er borrelde onrust in mijn lijf en ik voelde continue druk op mijn borst. Mijn ademhaling zat hoog. Veel te hoog, want er speelden allerlei dingen in mijn hoofd. Ik zat OPEENS niet lekker in mijn vel. ‘’Wat was er toch met mij aan de hand?’’ vroeg ik mij af. Dit zat dieper dan dat ik had gedacht en gewild en dat deel ik graag met je. Het is persoonlijk, het is eerlijk en ik wil je hiermee een blik geven in het leven van je passie.

Geen voldoening
Ik val maar meteen in huis ermee. Afgelopen tijd leefde ik te veel in mijn hoofd. Ik was bezig met allerlei strategieën om mijn bedrijf nog verder te laten groeien. En het werkte. Ik deed het met succes en werd er happy van. Ik leerde steeds nieuwe dingen over het runnen van een bedrijf. En toch klopte er iets niet van hoe ik het deed. Het schuurde bij mij, want de diepe voldoening van het uitvoeren ervan miste ik.

Is het een fase?
Ik merkte dat ik niet meer de energie kon halen uit de coachgesprekken hoe ik dat voorheen  had. Ik draaide mijn dagen, zoals dat in mijn agenda stond en ik deed de taken die ik moest doen. Taken die ik zelf, met mijn eigen bedrijf, had gecreëerd, hoe ik dat wilde. Dit was toch wat ik zo graag wilde? Ik had het toch bereikt? Waarom was ik dan niet happy? Ik moest mij gewoon niet aanstellen en doorgaan… Het zal vast gewoon een fase zijn, hield ik mijzelf voor.

Had het te maken met Corona? Dat ik enkel nog maar thuis was net als heel Nederland? Toegevend dat mijn leven zich voornamelijk afspeelde in mijn woonkamer, waar ik zowel mijn bedrijf runde, als mijn dans- en danslessen online gaf en ik ook nog chillingsessies had. Tuurlijk ik miste het contact met mensen in de sportschool. Tuurlijk ik miste de fantastische reizen die ik structureel maakte. En ja er was een stuk minder afwisseling in mijn dagen. Maar dat was nu eenmaal zo. Gewoon accepteren en door… Toch?

Het onderbuikgevoel bleef
Het onderbuikgevoel bleef. Het lag dieper dan dat. Ik had er ook nog niet echt woorden voor. Maar het voelde een beetje alsof ik weer een robot was, zoals ik die kende toen ik nog les gaf aan 29 kids. Het voelde opeens alsof ik weer allemaal dingen MOEST doen, omdat dat nu eenmaal verwacht werd. Ik miste de uitdaging en de energie die het mij opleverde wanneer ik weer een dame geholpen had naar haar droombaan. Tegelijkertijd zag ik allemaal succesvolle ondernemers online die fantastische omzetten draaiden en mega gelukkig waren met wat ze deden. Het leek opeens te mooi om waar te zijn…

Ik had gefaald…

En daar stond ik dan. Opeens weer in de schoenen van de oude ik. Diegene die er jaren over had gedaan om te ontsnappen uit werk waar ze niet gelukkig van werd. En nu was ik gewoon weer terug bij af. Yes. I said it. Het voelde alsof ik gefaald had. Ik heb deze keuze destijds zo bewust gemaakt. Ik stond er helemaal achter en nu opeens ben ik er niet meer tevreden mee. Wat een flop! Hoe kan dat?! Ik kon de vinger er niet op leggen. Maar wat ik wel wist is dat ik een emotioneel wrak was en dat ik mij niet langer zo wilde voelen.

Ik voelde mij schuldig
Daarnaast voelde ik mij ook schuldig. Naar jou, naar alle dames die ik begeleid heb en naar de dames die ik nog ga begeleiden. Ik was tenslotte degene die anderen leerde om te kiezen voor wat ze echt willen? Ik moest daarin wel zelf het goede voorbeeld geven! En dit is toch geen voorbeeld. Dit kan gewoon niet! Ik twijfelde of ik wel zo’n goed voorbeeld was, want ik was opeens weer die dame die vast zat in haar werk. Die continue twijfels had en die maar geen stap zette. Die zich onzeker voelde en zichzelf met de buitenwereld vergeleek. En ook steeds met rekeningen in haar hoofd zat. Want tsja, er moet immers ook geld binnen komen toch?

Stil staan
En daar lag meteen ook de les voor mij. Ik moest toegeven dat ik niet meer happy was op deze manier. Ik moest mezelf recht in de ogen aan kunnen kijken en er van een afstand naar kijken. 

Ik moest mijn situatie accepteren en de emoties toe laten. Niet meteen weer dat hoofd in en plannen bedenken hoe ik het ga aanpakken. Nee! Even stilstaan. Even niets doen. Gewoon er zijn en voelen.

Ik ben blij dat ik de tijd heb genomen voor mezelf om dit te doen. Ik realiseerde mij dat ik niet meer degene van toen ben die bang was. Ik ben dit bedrijf gestart, omdat ik enkel wil doen waar ik écht energie van krijg. Ik wil mijn leven leven zoals ik dat wil en onder mijn voorwaarden. Dus, heb ik daarin een beslissing te maken.

Verandering
Ik heb een hele grote passie voor coaching. Dat merk ik ook telkens weer bij het begeleiden van studenten bij de mental coach opleiding. Helaas kwam ik tot de conclusie dat de manier hoe ik nu dames voornamelijk coach en begeleid niet (meer) bij mij past. De manier hoe ik mijn bedrijf heb ingericht ga ik dus veranderen. Is dat spannend ja? Poep ik in mijn broek? Zeker. Maar ik ga het doen, want ik weet ook dat dit de beweging is die ik heb te maken.

Die beweging is minder coachen én meer focussen op mijn prachtige online trainingen. De trainingen die ik met passie, liefde en al mijn kennis over mijn proces én coachvaardigheden heb gemaakt. Ik merk namelijk dat de mini training mij bijvoorbeeld échte voldoening geeft. Ik merk dat een gesprek waarbij ik je tot op de kern help mij het meeste genot geeft. Waarbij je in een hele korte tijd een mega doorbraak hebt en mij echt euforie bezorgt. Jij doet het ‘’voorwerk’’ met mijn online training en de coaching is de kers op de taart.

Coaching als aanvulling

En dat is ook wat ik telkens terug krijg. Dat dames in zo’n korte tijd zo’n helder en duidelijk beeld hebben van wat ze écht willen. Het trechtermodel werkt. Vaag en breed beginnen en het andersom aanpakken werkt. En de juiste vragen die ik je stel tijdens de trainingen werken. Dit maakt het super duidelijk voor jezelf, zonder dat ik daarbij iedereen afzonderlijk coach. En die coaching is daarbij een prachtige aanvulling als je de puzzelstukjes nog niet op de juiste plek hebt gelegd. De finishing touch dus, niet meer het hoofdonderwerp waar ik mij mee bezig houd.

Ik ben geen mislukkeling
En eigenlijk realiseerde ik mij net pas dat ik helemaal niet meer die mislukkeling was die ik mij destijds voelde. Ik WEET nu wat mij te doen staat. Ik VOEL het direct als iets niet meer helemaal op de goede plek ligt. Ik HANDEL nu meteen. Niet vanuit angst, maar omdat ik doe wat mij te doen staat. Ik KIES meteen voor mijzelf. Voor hoe ik wil leven en ik laat mij niet tegenhouden. Was het een bumpy ride? Ja. Werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt? Ja. Maar ik neem nu ook het heft in handen én ga er meteen mee aan de slag. En dus in plaats van dat ik het jarenlang voor mij uitschuif, pak ik het meteen aan én heb ik binnen een week mijn gevoel mega helder én mijn escaperoute uitgestippeld.

Blijf checken
Het leven is niet 1 plan, 1 pad of 1 richting. Het leven en jouw droombaan is blijven checken of je nog op de goede weg zit. Jij verandert en je omstandigheden veranderen. 

Jouw innerlijk vuur is hetzelfde, maar wellicht past daar een andere vorm bij op een ander moment. En dat is oké. Die uitdaging aangaan opent weer nieuwe deuren en dat is wat mij en jou te doen staat!

Ontdekken wat bij je past?
En merk je dat je nu sowieso niet op de goede weg zit, maar wil je ontdekken wat wel bij je past?

Vraag dan nu de doorbreeksessie aan. Via de button lees je meer over de doorbreeksessie en kan je je aanmelden.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise