3 tips voor als je geen flauw idee hebt welke kant je op moet in je loopbaan

Wat nou als er een manier is om van je werk haten naar je werk houden te gaan? Om in plaats van de minuten op werk letterlijk af te tellen, de tijd te zien vliegen?

Ga jij echt alleen naar werk voor het geld en haal je er geen uitdaging of plezier (meer) uit? Wil je super graag iets anders wat echt bij je past? Een baan waar je kunt groeien en waar je voldoening uit krijgt. Maar je weet niet hoe? Dan ben je niet de enige. 

Dit komt de laatste tijd zo vaak voor. Zeker nu, met de tijd voor reflectie die de pandemie biedt, zijn er meer mensen dan ooit die hun huidige baan opzeggen om hun droombaan te vinden of hun passies achterna te gaan. Het is geruststellend om te weten dat jij dus niet de enige bent. Dit betekent ook dat er al talloze mensen voor jou zijn geweest die precies hetzelfde hebben meegemaakt en wie het stuk voor stuk gelukt is een succesvolle switch te maken naar hun droombaan.

Sta jij ook op een kruispunt waarvan je geen flauw idee hebt welke kant je op moet? Omdat je bang bent dat als je zo doorgaat je werk je een burn-out geeft of dat je in een depressie valt maar je ook bang bent een verkeerde keuze te maken en al jouw zekerheid kwijt te raken? De volgende 3 tips helpen jou:

1. Creëer tijd en ruimte.
Diep van binnen weet je wat bij jou past. Je moet alleen jezelf goed leren kennen. Écht goed. Creëer dus de tijd en ruimte in je dagelijks leven om een check-in met jezelf te doen en jezelf beter te leren kennen. Dit kan via een date met jezelf of bijvoorbeeld door een dagboek bij te houden om even te reflecteren.

2. Stel jezelf de juiste vragen.
Als je alleen maar vage of globale vragen stelt zul je ook vage antwoorden krijgen. Om de diepte in te gaan is het belangrijk specifieke vragen aan jezelf te stellen. Er zijn een heleboel websites die je kunnen helpen met originele vragen te bedenken. Ook kun je orakelkaarten gebruiken als je jezelf vragen stellen moeilijk vindt. Het gaat er vooral om dat je de diepte in gaat. Dit kan bijvoorbeeld ook door jezelf 7x achter elkaar waarom te stellen. Zo kom je vanzelf dieper en tot de kern.

3. Reflecteer op je loopbaan.
Reflecteer eens op al het werk dat je tot nu toe hebt gedaan. Ook je bijbaantjes. Schrijf voor jezelf op welke aspecten je wel en niet leuk vindt en waarom. Je hebt dan meteen een lijstje die je als vertrekpunt kunt gebruiken. 

Een effectieve manier om jouw passies en droombaan te ontdekken en zo de perfecte keuze te maken, is het speciaal ontworpen coachtraject.

Het helpt jou om jezelf op een dieper vlak te leren kennen. Het biedt jou de juiste, verdiepende vragen waardoor je gemakkelijk tot het antwoord komt van wat voor werk je wel gelukkig maakt.

In het kort helpt het coachtraject jou om:
– Een weloverwogen keuze te maken
– Door middel van concrete vragen jou duidelijk te maken wat je drijfveer is
– Jouw passies en droombaan te ontdekken

Zodra je je droombaan gevonden hebt, zal je ook merken niet alleen voldoening, uitdaging en plezier uit je werk te krijgen. maar ook weer rust in je hoofd te hebben, meer energie en meer tijd en ruimte om aan andere dingen te besteden.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise