3 tips voor als je geen flauw idee hebt welke kant je op moet in je loopbaan

Wat nou als er een manier is om van je werk haten naar je werk houden te gaan? Om in plaats van de minuten op werk letterlijk af te tellen, de tijd te zien vliegen?

Ga jij echt alleen naar werk voor het geld en haal je er geen uitdaging of plezier (meer) uit? Wil je super graag iets anders wat echt bij je past? Een baan waar je kunt groeien en waar je voldoening uit krijgt. Maar je weet niet hoe? Dan ben je niet de enige. 

Dit komt de laatste tijd zo vaak voor. Zeker nu, met de tijd voor reflectie die de pandemie biedt, zijn er meer mensen dan ooit die hun huidige baan opzeggen om hun droombaan te vinden of hun passies achterna te gaan. Het is geruststellend om te weten dat jij dus niet de enige bent. Dit betekent ook dat er al talloze mensen voor jou zijn geweest die precies hetzelfde hebben meegemaakt en wie het stuk voor stuk gelukt is een succesvolle switch te maken naar hun droombaan.

Sta jij ook op een kruispunt waarvan je geen flauw idee hebt welke kant je op moet? Omdat je bang bent dat als je zo doorgaat je werk je een burn-out geeft of dat je in een depressie valt maar je ook bang bent een verkeerde keuze te maken en al jouw zekerheid kwijt te raken? De volgende 3 tips helpen jou:

1. Creëer tijd en ruimte.
Diep van binnen weet je wat bij jou past. Je moet alleen jezelf goed leren kennen. Écht goed. Creëer dus de tijd en ruimte in je dagelijks leven om een check-in met jezelf te doen en jezelf beter te leren kennen. Dit kan via een date met jezelf of bijvoorbeeld door een dagboek bij te houden om even te reflecteren.

2. Stel jezelf de juiste vragen.
Als je alleen maar vage of globale vragen stelt zul je ook vage antwoorden krijgen. Om de diepte in te gaan is het belangrijk specifieke vragen aan jezelf te stellen. Er zijn een heleboel websites die je kunnen helpen met originele vragen te bedenken. Ook kun je orakelkaarten gebruiken als je jezelf vragen stellen moeilijk vindt. Het gaat er vooral om dat je de diepte in gaat. Dit kan bijvoorbeeld ook door jezelf 7x achter elkaar waarom te stellen. Zo kom je vanzelf dieper en tot de kern.

3. Reflecteer op je loopbaan.
Reflecteer eens op al het werk dat je tot nu toe hebt gedaan. Ook je bijbaantjes. Schrijf voor jezelf op welke aspecten je wel en niet leuk vindt en waarom. Je hebt dan meteen een lijstje die je als vertrekpunt kunt gebruiken. 

Een effectieve manier om jouw passies en droombaan te ontdekken en zo de perfecte keuze te maken, is het speciaal ontworpen coachtraject.

Het helpt jou om jezelf op een dieper vlak te leren kennen. Het biedt jou de juiste, verdiepende vragen waardoor je gemakkelijk tot het antwoord komt van wat voor werk je wel gelukkig maakt.

In het kort helpt het coachtraject jou om:
– Een weloverwogen keuze te maken
– Door middel van concrete vragen jou duidelijk te maken wat je drijfveer is
– Jouw passies en droombaan te ontdekken

Zodra je je droombaan gevonden hebt, zal je ook merken niet alleen voldoening, uitdaging en plezier uit je werk te krijgen. maar ook weer rust in je hoofd te hebben, meer energie en meer tijd en ruimte om aan andere dingen te besteden.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise