De 5 angsten die ons tegenhouden om een andere werkkeuze te maken

Het is zoooo tijd om een andere werkkeuze te gaan maken. Je voelt je al langer niet meer gewaardeerd op je werk. Je mist vrijheid, eigen inbreng, creativiteit en wil gewoon meer! Meer voldoening, uitdaging en plezier. You want it all, maar iets houdt je tegen om ervoor te gaan… Grote kans dat een van de volgende angsten jou in de weg staat of zelfs allemaal.

1. Je wil wel eerst weten wat wel bij je past
Je wil graag wisselen van werk, maar je hebt nog niet hetgeen gevonden wat dan wel bij je past. Je werk opzeggen doe je dus niet, voordat je echt jouw ultieme droombaan en passie gevonden hebt. Dat snap ik, want je hebt nu nog helemaal niet helder wat je dan wel graag zou willen doen. Het is dan dus ook niet logisch om al meteen te gaan wisselen. Toch wil ik je wel meteen uitnodigen om dan wel echt te gaan ontdekken wat dan wel bij je past! Dit kan je doen bijvoorbeeld door hier een 1 op 1 doorbreeksessie aan te vragen.

2. Je bent bang dat je erop achteruit gaat
Never settle for less is de slogan waar jij het helemaal mee eens bent. Je hebt nu de zekerheid van inkomen en van kunnen doen met je geld wat jij wil. Zoals je woning betalen en leuke activiteiten met vriendinnen kunnen ondernemen. Je hebt genoeg vakantiedagen en je hoeft niet al te ver te reizen voor je werk. Eigenlijk op papier is je werk ideaal. En dat wil je graag zo houden. Deze luxe en dit comfort daar blijf je bij en voor minder ga je het niet doen.

Deze zekerheid zorgt ervoor dat je op je plek blijft. Het beangstigd je dat je straks deze positieve aspecten van je werk niet meer hebt en tsja… dan wordt je leven er minder comfortabel op (ben je bang voor) en dat zie je niet zitten.

Maar heb je het al weleens van de andere kant bekeken? Je gaat nu namelijk steeds uit van het ergste dat er kan gebeuren. Dat is eng en houdt je op je plek. Maar het zou ook zomaar nog chillere voorwaarden op kunnen leveren, nog meer salaris en meer vakantiedagen? En behalve dat het levert je ook een baan op waar je wel happy in bent. Je leven zal zoveel mooier en fijner zijn op het moment dat je met plezier naar je werk gaat en je je ei hierin kwijt kan. Niet alleen je leven op werk, maar ook erbuiten. Is een wissel dan het proberen waard? Vraag jezelf dit eens goed af.

3. Je wil zeker weten dat je de juiste keuze maakt
Ook heel logisch dat je zeker wil weten dat je de juiste keuze maakt. De situatie waar je nu in zit wil je niet over 2 jaar weer in zitten. Het is daarom des te belangrijker dat je de juiste keuze maakt. Maar wat er hierdoor bij veel vrouwelijke millenials gebeurt is dat we alle opties gaan bekijken. En trust me: in al die jaren zijn er zoveel opties bijgekomen… Dit zijn er echt mega veel! En doordat het er zoveel zijn en je deze allemaal wil bekijken en vergelijken, lijkt het wel alsof geen van die opties de juiste keuze voor jou is. De baan die echt bij je past bestaat gewoon niet (of heb je nog niet gevonden) en zo blijf je maar doorzoeken tot de juiste voorbij komt via bijvoorbeeld Indeed of LinkedIn. Super zonde!

Want op deze manier houdt het je tegen om een keuze te gaan maken. Het zorgt er namelijk alleen maar voor dat het je op je plek houdt en het maakt je banger en onzekerder om een keuze te maken, omdat er simpelweg teveel opties zijn waar je voor kan gaan. Het is daarom belangrijk dat je een andere manier ontdekt hoe je erachter komt wat bij je past. Niet door alle opties af te gaan, maar door in te zoomen op jezelf. Wat je belangrijk vindt en wat jij nodig hebt om happy te zijn in je werk. Benieuwd hoe ik je hierbij zou kunnen helpen? Klik dan hier voor de doorbreeksessie.

4. Je bent bang dat je niet ‘’goed genoeg’’ bent
Niet goed genoeg voor de functie die je hopelijk (dat is ook nog een twijfelpuntje natuurlijk) zal ontdekken. Wellicht mis je namelijk wel de juiste ervaring of de goede opleiding. Misschien ziet je CV er niet goed genoeg uit en past iemand anders beter bij de functie. Je bent gewoon bang dat op het moment dat als je die droombaan vindt, dat je dan alsnog niet goed genoeg bent. Er zijn namelijk zoveel mensen die solliciteren. Hoezo zouden ze jou uitkiezen?

 Het voelt daarnaast ook niet goed dat je al die jaren die je gestudeerd hebt én werkzaam was in je huidige werk dat je dit dan zomaar stopt en totaal iets anders gaat doen. Het voelt als weggegooide jaren, waar je niets aan hebt gehad. Mega teleurstellend natuurlijk. Je stelt hiermee jezelf teleur, je ouders, je collega’s en leidinggevende. En zo kan je er niet voor zorgen dat zij allemaal happy zijn en jij ook. Je zal het nooit goed kunnen doen voor iedereen en dat is confronterend.

Ook voel je de druk van de huidige maatschappij gewoon heel erg. Je kan bijvoorbeeld niet op een verjaardag melden (vind je) dat je niets doet. En zo houd je de schijn op, blijf je doorwerken in het werk dat je doet, ook al ben je ongelukkig. Liever ongelukkig, dan laten zien dat je gefaald hebt in het leven.

Maar weet je. Ik geloof pas dat je faalt als jij iets doet waar je te lang in blijft zitten, als je daar makkelijk iets aan kan doen. Als daar een oplossing voor bestaat die werkt, maar dat je die niet aangrijpt. Ik help je namelijk graag met jouw droombaan ontdekken, zoals ik je vertelde. Klik hier voor meer informatie over de doorbreeksessie.

5. Je bent bang dat het je nooit zal gaan lukken
En dat je dus weer beland in een baan waar je ongelukkig van wordt of dat je überhaupt nooit jouw passie en droombaan zal vinden. En weet je als je dit geloofd, zal dit ook gebeuren. De mindset die je met je meedraagt is zo ontzettend belangrijk. Ik geloof er heilig in dat als jij gelooft dat het je zal lukken, dat het je ook zal lukken. Want als je gelooft in jezelf, dan zal je dit proces veel serieuzer gaan nemen. Dan gaat deze zoektocht echt belangrijk voor je worden. En blijf je dus niet meer jezelf saboteren met jouw gedachtes, waardoor het daadwerkelijk mislukt.

Pas op het moment dat jij in jezelf gelooft en er echt voor gaat en commitment toont, dan pas zal het lukken. Daarom besteed ik ook altijd aandacht in mijn coachtraject aan de succesvolle jij en aan die mindset die ervoor gaat zorgen dat het je WEL zal lukken.

Klik hier om het coachtraject te starten om zo ervoor te zorgen dat ook jij jezelf serieus gaat nemen én besluit om er echt voor te gaan. Als jij ook jouw droombaan en passie wil ontdekken voor een leven waarbij je veel meer kan genieten en wat wel echt bij je past, dan start je NU meteen het coachtraject. Ik hoop je snel te zien.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise