Dit zit mij zo dwars aan carriereswitchers

Om eerlijk te zijn zit het mij zo dwars dat er zoveel dames zijn die ongelukkig zijn in hun werk en zichzelf continue tegenhouden. Oprecht. Ik begin het gewoon irritant te vinden.

Want ik WEET dat je gewoon zo graag wil wisselen van je werk. Ik weet dat je nu ongelukkig bent, maar dat je allerlei redenen bedenkt om de verandering niet aan te gaan. En in je hoofd zijn dat volledig goede redenen, maar de enige reden is dat jij bang bent.

Bang om financieel niet goed rond te kunnen komen en je je huur niet meer kan betalen
Bang om je ouders, familie en vrienden teleur te stellen
Bang dat het je niet zal kunnen en je faalt
Bang om niet te vinden wat dan wel bij je past
Bang om over 2 jaar weer ongelukkig in ander werk te zijn.

En dus accepteer je het maar en blijf je doorgaan in het werk dat je inmiddels uitkotst. Enkel omdat je bang bent. Ik begrijp je volledig. Maar eerlijk? Jij weet ook dat het allemaal excuusjes zijn om je dromen niet serieus te nemen. Je bent in de excuustruus-val gestapt. Het gevolg? Je zit nog jarenlang vast in het werk dat je nu doet. Maar die angst zit in je hoofd en is geen realiteit. Je loopt al 10 stappen vooruit met je gedachtes in plaats van dat je het stap voor stap aanpakt!

En echt waar. I feel you. Ik was ongelukkig in mijn werk, maar had geen idee wat er dan wel bij mij paste. Ik was bang dat ik weer de foute keuze zou maken en ik na 2 jaar opnieuw met tegenzin naar mijn werk zou gaan. Dit duurde jaren…

Tot het moment dat ik mij realiseerde dat IK degene was die verantwoordelijk was voor mijn eigen geluksgevoel. En dat ik dus opzag tegen de maandag, was mijn eigen schuld. Dat betekende dat ik er zelf iets aan moest doen. En dat is wat ik deed en ik hoop dat jij dat ook gaat doen.

Wat ik deed? Ik investeerde geld DAT IK NIET HAD in opleidingen en coaches. Mijn ouders stonden er niet achter dat ik mijn vaste contract opzegde om te gaan ondernemen. Ik had niet de garantie dat het zou gaan lukken. Immers had ik helemaal geen diploma of ervaring daarin. Toch was het de beste beslissing die ik ooit heb genomen!

Ik ben gelukkig. Barst van de energie, voel mij vrij en doe wat ik wil. Dit past volledig bij mij en ik ben dankbaar voor alle waardering die ik terug krijg van alle dames die ik hiermee help. Dat is voor mij echte voldoening!

Al deze redenen zijn onzin!
Herken je je in een of meerdere van deze redenen? Welke reden het ook is…Al deze redenen zijn onzin redenen!

De echte reden waarom je de stap nog niet zet is omdat je niet durft. Wie weet schiet je nu achterover en zeg je hardop ‘’ik durf alles!’’ Toch durf ik je te zeggen dat er een hele grote kans is dat ook jij wisselen van baan eng vindt. Het vergt namelijk een enorme hoeveelheid lef. Zoveel lef, dat je al je vastigheid durft op te geven.

Twijfel en angst zijn normaal
Je zal een sprong in het diepe maken, zonder dat je weet wat de uitkomst exact zal zijn. Je zal moeten gaan, onder welke omstandigheden dan ook. Ook al voel je in je onderbuik twijfel en angst. Die twijfel en angst zijn normaal, omdat je hiermee uit je comfortzone springt. En dat is precies wat je Amygdala in je brein spannend vindt. Die houd je liever veilig, waar je nu bent.

Ik weet namelijk zeker dat ik spijt had gehad op mijn sterfbed , omdat ik een lafaard was die geen andere keuze durfde te maken. En ik snap dat het spannend is, dat je nog niet weet wat bij je past en dat je je afvraagt: ‘’hoe moet ik dit dan doen?’’. Precies met die 3 punten help ik je met het coachtraject naar jouw droombaan.

1. Afrekenen met die angsten. Geloven in jezelf en vertrouwen gaan we sky high brengen
2. Ontdekken wat voor werk echt bij je past. Concreet en tot de core gaan we
3. Die baan bemachtigen, zodat ook jij gelukkig bent in je werk.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise