Werk vinden dat bij je past. Hoe dan?!

Elodie, ik begrijp je helemaal, maar HOE doe ik dat dan? 

Dit is een van de vragen die ik geregeld krijg tijdens de doorbreeksessies. Zo ook vandaag weer. Ik had een doorbreeksessie met een ontzettend sociale, gezellige meid van 27 jaar. Ze was via-via bij mij terecht gekomen en ze had ontzettend veel twijfels over haar huidige werk. Het gaf haar geen voldoening meer, ze vond het werk te oppervlakkig en had lang niet elke dag een leuke dag op haar werk. Ze had al eerder een burn-out gehad en wilde hier niet opnieuw tegenaan lopen. Er moest dus wel echt iets veranderen, want als ze zo door zou gaan dan zou ze steeds ongelukkiger worden in haar werk. 

Het doel?
Meer energie in ander werk krijgen, een mooi passend salaris, meer diepgang en uiteraard plezier in het werk. 

 

Toch vond ze het lastig om die uiteindelijke stap te nemen.
Want de grote vraag is: welke stap dient ze dan te nemen. Wat past er dan wel echt bij haar? Wanneer ervaart ze wel die voldoening, die uitdaging en krijgt ze een prettig salaris?

Dit bleek niet het enige punt wat lastig was
Ook angsten kwamen om de hoek kijken. Want als je dan stappen gaat nemen, hoe moet je dat dan aanpakken? Hoe dient het eruit te komen zien? Hoe kan ze dat gaan regelen? Al dit soort gedachtes (belemmerende overtuigingen, kritische vragen) kwamen omhoog. En dat is heel logisch, want weet je nog de Amygdala? Die wil haar, maar ook jou, veilig houden. Zo is het prettiger om comfortabel bij je huidige werkgever te blijven in plaats van dat je een moeilijke beslissing gaat maken om te wisselen. Verandering is nu eenmaal mega eng en je hebt echt ballen nodig om die wisseling aan te gaan.  

Het is de keuze die jij maakt
Maar weet je. Dit heb je zelf in de hand. Het is de keuze die jij maakt. Ga je blijven wikken en wegen? Wil je deze onrust blijven houden en dit blijven uitstellen? Met als gevolg dat je over 10 jaar nog steeds in hetzelfde werk werkt, nog ongelukkiger dan je nu bent. Of kies je ervoor om ervoor te gaan, om duidelijkheid en helderheid te krijgen over je (werk)leven en wat jou wel gelukkig zou maken. Kies je voor jezelf? Durf/wil je in jezelf investeren in tijd, energie en geld? 

Met volle angst vooruit
Als je het mij vraagt is er niets belangrijker dan jij, jouw ontwikkeling en jouw geluksgevoel. En wat helpt daar nou beter bij door juist ervoor te gaan? Met volle angst vooruit, op zoek naar een baan die jou weer die enorme passie en motivatie geeft. 

En wil je antwoord op de vraag HOE dan?! Ik help je graag verder door middel van een 1 op 1 coachingstraject. Daar neem ik je stap voor stap mee in wat er voor jou werkt, hoe je dit kan aanpakken en hoe ook jij de zelfverzekerde keuze maakt richting een nieuwe job. Want ik gun ook jou een heerlijk, vrij en passievol leven! 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise