Werk vinden dat bij je past. Hoe dan?!

Elodie, ik begrijp je helemaal, maar HOE doe ik dat dan? 

Dit is een van de vragen die ik geregeld krijg tijdens de doorbreeksessies. Zo ook vandaag weer. Ik had een doorbreeksessie met een ontzettend sociale, gezellige meid van 27 jaar. Ze was via-via bij mij terecht gekomen en ze had ontzettend veel twijfels over haar huidige werk. Het gaf haar geen voldoening meer, ze vond het werk te oppervlakkig en had lang niet elke dag een leuke dag op haar werk. Ze had al eerder een burn-out gehad en wilde hier niet opnieuw tegenaan lopen. Er moest dus wel echt iets veranderen, want als ze zo door zou gaan dan zou ze steeds ongelukkiger worden in haar werk. 

Het doel?
Meer energie in ander werk krijgen, een mooi passend salaris, meer diepgang en uiteraard plezier in het werk. 

 

Toch vond ze het lastig om die uiteindelijke stap te nemen.
Want de grote vraag is: welke stap dient ze dan te nemen. Wat past er dan wel echt bij haar? Wanneer ervaart ze wel die voldoening, die uitdaging en krijgt ze een prettig salaris?

Dit bleek niet het enige punt wat lastig was
Ook angsten kwamen om de hoek kijken. Want als je dan stappen gaat nemen, hoe moet je dat dan aanpakken? Hoe dient het eruit te komen zien? Hoe kan ze dat gaan regelen? Al dit soort gedachtes (belemmerende overtuigingen, kritische vragen) kwamen omhoog. En dat is heel logisch, want weet je nog de Amygdala? Die wil haar, maar ook jou, veilig houden. Zo is het prettiger om comfortabel bij je huidige werkgever te blijven in plaats van dat je een moeilijke beslissing gaat maken om te wisselen. Verandering is nu eenmaal mega eng en je hebt echt ballen nodig om die wisseling aan te gaan.  

Het is de keuze die jij maakt
Maar weet je. Dit heb je zelf in de hand. Het is de keuze die jij maakt. Ga je blijven wikken en wegen? Wil je deze onrust blijven houden en dit blijven uitstellen? Met als gevolg dat je over 10 jaar nog steeds in hetzelfde werk werkt, nog ongelukkiger dan je nu bent. Of kies je ervoor om ervoor te gaan, om duidelijkheid en helderheid te krijgen over je (werk)leven en wat jou wel gelukkig zou maken. Kies je voor jezelf? Durf/wil je in jezelf investeren in tijd, energie en geld? 

Met volle angst vooruit
Als je het mij vraagt is er niets belangrijker dan jij, jouw ontwikkeling en jouw geluksgevoel. En wat helpt daar nou beter bij door juist ervoor te gaan? Met volle angst vooruit, op zoek naar een baan die jou weer die enorme passie en motivatie geeft. 

En wil je antwoord op de vraag HOE dan?! Ik help je graag verder door middel van een 1 op 1 coachingstraject. Daar neem ik je stap voor stap mee in wat er voor jou werkt, hoe je dit kan aanpakken en hoe ook jij de zelfverzekerde keuze maakt richting een nieuwe job. Want ik gun ook jou een heerlijk, vrij en passievol leven! 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise