Mentaal afwezig op je werk? Zo kom je er vanaf.

‘’Ik ben wel aanwezig op mijn werk, maar eigenlijk denk ik aan mijn leven erbuiten. Welke leuke dingen ik nog ga doen, die geweest zijn én wat ik vanavond ga eten. Eigenlijk denk ik aan alles, wat niks met mijn werk te maken heeft’’ hoorde ik van de week. 

Dit wordt ook wel mentale afwezigheid genoemd. Dit is het fenomeen waarbij de werknemer wel op het werk aanwezig is, maar niet met zijn hoofd bij het werk is. Wat er vervolgens gebeurt is dat we taken, verantwoordelijkheden en afspraken verzaken. Overal gezien neemt de betrokkenheid af.

Waar komt het vandaan?
Mentale afwezigheid kan allerlei redenen hebben. Wellicht spelen er privé dingen waar je je zorgen om maakt of heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt die in je hoofd blijft rondspoken. Het kan ook te maken hebben met een conflict op het werk, het te rustig of te druk hebben of geen duidelijk loopbaanperspectief.

Deze laatste redenen zorgen er vaak voor dat je je niet verbonden meer voelt met het werk. Je mist bijvoorbeeld voldoening, uitdaging, plezier en ziet de betekenis van je werk niet meer in. Je stelt jezelf bijvoorbeeld de vraag ‘’Wat doe ik hier nog? Waarom doe ik dit werk?’’

Ook ik heb hier zelf last van gehad. Jarenlang werkte ik als leerkracht, maar ik voelde mij niet meer verbonden. Tuurlijk gaf ik mijn kinderen zo goed les als dat ik kon, maar ik voelde niet dat ik echt waarde toevoegde aan hun leven. Ik voelde niet meer dat ik echt betekenisvol was. Ik voelde mij niet meer verbonden, voelde mij steeds vaker leeg als ik aan het werk was en miste voldoening.

Wat kan je eraan doen?
Allereerst is het belangrijk dat je door hebt dat je last hebt van mentale afwezigheid. Dat je in je hoofd al bezig bent met het weekend of vakantie. Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

1. Waar komt het vandaan?
En dat is belangrijk om jezelf allereerst af te vragen. Wanneer heb je last van mentale afwezigheid? Bijvoorbeeld: je hebt er op je werk last van en daarbuiten niet. Als je weet wanneer je er last van hebt, kan je bepalen voor jezelf of dit te maken heeft met je werk of niet.

2. Hoezo ervaar je deze mentale afwezigheid?
Stel je ervaart dit alleen op je werk. Wat maakt dat je deze mentale afwezigheid ervaart? Is je vertrouwen geschaad? Verveel je je? Heb je het te druk? Mis je zingeving en/of mis je iets anders?

 

3. Vraag je zelf af: wil ik hier iets aan veranderen?
En wil je iets veranderen is het belangrijk dat je dit wel echt serieus gaat nemen. En er dus daadwerkelijk iets mee gaat doen. Niet dat je voelt dat je wilt veranderen, maar dat het nog jaren gaat duren. Trust me. Zelf heb ik de verandering van baan steeds uitgesteld, omdat ik bang was voor de gevolgen. Toch schoot dit niks op en dat gaat bij jou ook het geval zijn. Dus wil je er verandering in aanbrengen, stel voor jezelf een doel voor wanneer je dit gedaan wil hebben én ga ervoor!

4. Wil je deze tijd en energie steken in deze baan of ga je op zoek naar iets anders?
Cruciale vraag! Sommige dingen kan je namelijk oplossen binnen je werk. Wellicht als het gaat om werkdruk of het contact met collega’s valt er iets aan te veranderen. Als het gaat om zingeving en voldoening is dit vaak een stuk lastiger. Dus bedenk voor jezelf: kan je hetgeen wat je mist (en waardoor je dus mentaal afwezig bent) oplossen binnen je werk én wil je dat?

5. Als je deze baan nog een kans wil geven, ga dan in gesprek met je werkgever.

Vaak blijkt dat verwachtingen niet zijn beantwoord en je daardoor motivatie verliest. Samen met je werkgever kan je kijken hoe dat opgelost kan worden en kunnen jullie duidelijk elkaars verwachtingen onder woorden brengen. Dit is lastig, omdat dit vaak onuitgesproken blijft. Veelal stoppen werknemers met hun werk of blijven ze nog jaren door ploeteren, omdat het financiële zekerheid geeft. Niemand heeft daar iets aan. Jij niet, maar jouw werkgever uiteraard ook niet. Wees dus eerlijk in het gesprek met je werkgever over wat jij verwacht.

6. Als je de baan geen kans meer wil geven, ga dan op zoek naar hetgeen wat wel bij je past.
En ja, dat kan super lastig zijn. Je wilt namelijk niet weer in dezelfde positie terecht komen. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken. Het is belangrijk dat je je passie ontdekt en de droombaan die volledig op je aansluit. Als jij nu bijvoorbeeld zingeving mist op je werk, zou het zonde zijn als je na je switch diezelfde zingeving mist. Start daarom een zoektocht richting jouw droombaan. Ga ontdekken wat écht bij je past.

En ja, dat is super lastig. Dus kan je hier hulp bij gebruiken? Dan nodig ik je graag uit voor de doorbreeksessie.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise