Patty maakte de switch naar haar droombaan

INTRODUCTIE
Wie ben je en wat doe je nu?
Mijn naam is Patty en op dit moment heb ik het coachtraject met Elodie afgerond en weet ik wat ik wil gaan doen in de toekomst.

Is dit jouw droombaan?
Jazeker!

Waar kunnen we jou vinden en meer over je te weten komen?
Als ik op een dag mijn eigen bedrijf ben begonnen, dan zal ik zeker mijn Instagram delen😊

VERLEDEN
Wat heb je gedaan voordat je dit deed?
Ik volgde de opleiding HRM, maar ben na het behalen van mijn propedeuse gestopt. Ik ben toen gaan werken als recruiter.

Hoe kwam je erachter dat dit niet meer je droombaan was?
Het paste niet bij mij en ik werd er niet gelukkig van.

Op wat voor (concrete) momenten werd je je bewust dat je het werk niet meer leuk vond?
Doordat het niet bij mij paste ging ik het aan alles merken. Ik werkte echt op de automatische pilot, maar merkte aan alles dat ik dingen deed die niet bij mij pasten. Bij het werk als recruiter moest ik een persoon zijn die ik niet ben. En dingen doen die ik niet wil doen. Dat zorgde ervoor dat ik er helemaal niet gelukkig van werd.

Wat voor gevolgen had het op je leven dat je niet meer gelukkig was in je werk?
Dit had heel veel gevolgen, ik zat daardoor totaal niet lekker in mijn vel. Ik had nergens zin in en voelde mij ongelukkig, maar ook erg energieloos.

Hoe merkte je omgeving aan jou dat je niet happy was in je werk?
Doordat ik niet happy was op mijn werk, kwam ik vaak moe en chagrijnig thuis. Ik was helemaal gebroken na een werkweek en had nergens zin in. Mijn omgeving had dit natuurlijk ook door, want als ik mijn werk leuk vind dan praat ik ook graag over en nu was ik er of negatief over of ik had geen behoefte om te praten.

Wat deed je toen je merkte dat je niet op je plek zat?
Ik ging er wel over praten met mensen in mijn omgeving en ook op mijn werk, ik wil er altijd eerlijk over zijn en het delen als er mij iets dwars zit. Op mijn werk hebben we toen besloten om er mee te stoppen en dat gaf mij de ruimte en tijd om te gaan ontdekken wat er echt bij mij past.

SWITCH
Wat zorgde ervoor dat je een switch gemaakt hebt?
Ik wilde mij niet meer ongelukkig voelen, ik wilde iets gaan doen wat mij weer happy maakt.

Waar was je bang voor, voordat je de switch maakte?
Of ik wel iets zou gaan vinden wat bij mij past. Misschien was dit wel weggooit geld en/of tijd.

Is hetgeen waar je bang voor was ook werkelijkheid geworden?
Nee helemaal niet.

Hoe kwam je erachter wat je wel wilde doen?
Door dit coachtraject te volgen en ook zelf er veel tijd in stoppen door aan de slag te gaan met de werkboeken.

Hoe heb je jouw droombaan gekozen?
De coachgesprekken met Elodie en het invullen van de werkboeken hebben mij super veel inzichten gegeven, waardoor het steeds duidelijker werd wat ik wilde.

HEDEN
Hoe merk jij dat je op je plek zit?
Ik ga weer een opleiding volgen en ik word er helemaal enthousiast van en dat gevoel heb ik al lang niet gehad😊

Hoe merkt je omgeving dat je op je plek zit?
Ze zien aan mij dat ik weer happy ben en dat ik zelf ook helemaal achter de keuze sta.

WERKGELUK
Wat is werkgeluk voor jou?
Werk vinden dat bij jou past, waar jij gelukkig van wordt en waar jij voldoening uit haalt.

Denk je dat er veel mensen zijn die werkzaam zijn in hun droombaan?
Nee dat denk ik niet.

Welk advies wil jij mensen geven die nog niet happy zijn in hun werk?
Breng hier verandering in, het is spannend maar het is het zeker waard! In werk blijven hangen wat jou ongelukkig maakt zou ik nooit aanraden. Laat je niet tegen houden door angsten en twijfels, want happy zijn is het aller belangrijkste!

Dus wil jij jezelf weer gelukkig voelen dan moet je zelf aan de slag gaan. Verandering begint bij jezelf! En zoek er hulp bij, want samen kom je tot andere inzichten. Ik geloof er zeker in dat het voor iedereen mogelijk is om weer happy te worden op zijn/haar werk, maar dan moet je er zelf ook voor willen gaan.

Heb je nog iets anders dat je wil delen?
Ik zou dit coachtraject zeker aanraden, het heeft mij super erg geholpen. Ik weet nu wat ik wil, wat bij mij past en wat mij happy maakt. Daarnaast heb ik veel geleerd over mezelf en voel ik mezelf weer zelfverzekerd. Dankzij Elodie is mijn leven nu helemaal veranderd, ze is echt een topper! 😊

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise