Van malende gedachtes en twijfels naar rust in je hoofd

Twijfelen
Wil je een andere keuze maken voor je werk? Heb je veel mogelijke situaties in je hoofd? Weet je niet wat de juiste keuze is? Heb je veel twijfels? Dan is dit hét artikel dat je wil lezen om erachter te komen hoe je stopt met twijfelen en weer rust in je hoofd krijgt. 

Twijfelen slurpt energie
Twijfelen kost ontzettend veel energie, geeft stress, hoofdpijn en slapeloze nachten. Logisch ook. Want continue ben je bezig in je hoofd met afwegingen maken. Zal ik dit doen of dat? Ik wil het wel, maar kan ik het ook? Wat als ik de verkeerde keuze maak? Het slurpt energie en is vermoeiend. Daarnaast ook frustrerend, want blijven twijfelen zet je vast. Door steeds je keuze te overwegen, zet je geen stappen.

Je denkt te veel
De oorsprong van twijfelen ligt in ons hoofd. We denken te veel en luisteren te weinig naar ons gevoel. Ons verstand zorgt ervoor dat we gaan twijfelen. Andersom is het ook zo. Hoe meer je naar je gevoel luistert, hoe minder twijfels je hebt. Dit geeft je namelijk precies de richting die bij je past.

Kies niet voor zekerheid en controle
Kies niet voor de dingen die je geld, zekerheid en garantie opleveren. Geld, zekerheid en garantie zijn vormen van controle. Dit zijn keuzes gemaakt in je hersenen en niet op basis van je gevoel. Daarnaast zorgt het ervoor dat je een beslissing gaat maken die ‘’op papier’’ heel handig is, maar waar je niet gelukkig van wordt. Uiteindelijk kom je dan weer terug op het punt waar je nu staat, namelijk twijfelende.

Het perfecte moment bestaat niet
Wacht daarnaast ook niet op het perfecte moment, want dat moment is er niet. Doe de dingen wanneer ze goed voelen. En ja, keuzes maken is spannend en stel je het liefst uit. Maar wat als je de keuze wel nooit maakt? Of pas over 40 jaar? Sta daar eens bij stil. Maak die keuze liever zo snel mogelijk dan te laat.

Luister naar je gevoel
Wil je dus van dat gepieker afkomen is het belangrijk dat je minder in je hoofd bent en meer met je gevoel. Doe dingen die NU goed voelen, met alles wat je NU weet. Leg de focus op wat je wil, diep in je hart. Het zorgt ervoor dat je ontspannen keuzes kan maken, dat je vertrouwt op jezelf en dat je innerlijke rust voelt. Je gevoel brengt je naar de goede keuze.

Hoe luister ik naar mijn gevoel?
In deze maatschappelijke ratrace maken we geen tijd voor onszelf en onze gevoelens. De meeste zaken worden rationeel aangepakt. Ik geloof dat je dus eerst de connectie terug moet vinden met je gevoel. Dat kan simpelweg al door me-time in te plannen. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een halve of hele dag minder gaat werken. Of plan elke dag een uurtje in. Ga daarin een stuk te wandelen (alleen) of bijvoorbeeld dingen opschrijven die zich afspelen in je hoofd. Neem echt de tijd voor jezelf. Op die manier kom je dichter bij jezelf en zal je ook een keuze kunnen maken die goed voelt en echt bij je past.

Kom in beweging
Daarnaast kan je wel over die ene beslissing (bijvoorbeeld wat voor werk dan wel echt bij je past) jaren gaan nadenken, maar dat schiet niet op. Om echt tot jezelf te komen is het belangrijk om ook weer in je lijf te komen. Ga sporten, ga bewegen! En ja, een stukje wandelen is ook voldoende daarvoor. Op het moment dat je genoeg beweegt, zal je zien dat er ook beweging in je leven en je keuzes komt. Bewegen zorgt ervoor dat je uit je hoofd gaat en in je lijf en je gevoel. Sta je dus op het punt om een keuze te maken? Beweeg en maak meteen de keuze.

Vraag hulp

Daarnaast bij malende gedachtes en twijfels is het zo dat we steeds dezelfde gedachtes hebben. Dezelfde rondjes die je rent op de rotonde in je hoofd. De afslag neem je alleen nog niet, omdat je niet weet wat de juiste afslag is. Kom je niet verder? Schakel hulp in.

Een coach kan je een spiegel voorhouden, je jouw blinde vlekken laten zien en zo snel en effectief met je de juiste afslag nemen. Niet alleen op basis van gedachtes, maar ook op basis van gevoel. Lees hier meer over het coachtraject, waarbij je ontdekt wat voor werk wel bij je past. 

Op naar heerlijk lange nachten, fijne positieve ochtenden en een stil(ler) hoofd!

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise