Wanneer is het tijd voor een andere baan?

Als jij dit op dit moment leest, weet jij stiekem van binnen dat het tijd is voor een andere baan. Waarom lees je anders dit artikel? Waarom heb je hierop gezocht? Blijkbaar is het interessant genoeg voor je om dit te lezen en speelt deze vraag in je hoofd.

Wat interessant en nodig is, is dat jij achterhaalt bij jezelf hoezo je twijfels hebt over je huidige werk. Waar loop je op dit moment tegenaan? Dit kan uiteraard van alles zijn en zijn persoonlijke redenen.

Een aantal voorbeelden zijn:

– Je haalt geen uitdaging meer uit je werk en kan je werkdagen dromen
– Je voelt je niet gewaardeerd door je leidinggevende
– Je hebt geen band met de collega’s en bent niet meer betrokken
– Je verveelt je. Je hebt meer in je mars en bent hier uitgeleerd  
– Je voelt je niet nuttig. Zelfs een aap zou dit werk kunnen doen
– Je wilt meer toevoegen aan de maatschappij en echt mensen kunnen helpen
– Je hebt een te grote werkdruk, loopt over van de werkzaamheden en hebt stress ervan
– Je ervaart vage lichamelijke klachten (waarvan de oorsprong in je werk zit)
– Je bent veel op social media en het koffiezetapparaat te vinden in plaats van aan het werk

Neem wat je ervaart serieus. Dit er niet zomaar. Nogmaals: je bent niet zomaar hierop aan het zoeken. Je twijfelt aan je werk en eigenlijk weet je diep van binnen dat het tijd is voor een volgende stap. Als enkel je salaris nog belangrijk is aan je werk is het tijd om te gaan wisselen.

Toch snap ik dat je twijfelt. Want je ziet ook de andere kant van je baan nog in. Het geeft je (financiële) zekerheid. Je weet waar je aan toe bent en je weet hoeveel geld er op je bankrekening komt te staan elke maand. Het is misschien een prima werkgever, goede voorwaarden en een fijne reisafstand. Toch is elke reden die jij hebt een prima reden om te wisselen en ook al heb je geen reden om te wisselen, maar heb je een onderbuikgevoel dat je niet echt gelukkig hier wordt… Wissel!

Mijn tip is dan ook: welke reden je ook hebt om te wisselen, ga ervoor! Er zijn in Nederland maar liefst 2,1 miljoen mensen niet gelukkig in hun werk. Heel veel mensen blijven daar nog jaren of zelfs hun hele leven in werken. Omdat het gemakkelijk is en omdat ze bang zijn om een andere stap te nemen. Het gevolg is dat je spijt op je sterfbed hebt dat je de switch nooit gemaakt hebt. Laat je dus niet tegenhouden daardoor. Sluit je ogen, knijp je billen samen en zet die stap naar ander werk! Go for it!

En vind je het lastig om te ontdekken wat voor werk dan wel bij je past? Meld je dan aan voor de één op één doorbreeksessie. Hier lees je daar meer over:

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise