Wanneer is het tijd voor een andere baan?

Als jij dit op dit moment leest, weet jij stiekem van binnen dat het tijd is voor een andere baan. Waarom lees je anders dit artikel? Waarom heb je hierop gezocht? Blijkbaar is het interessant genoeg voor je om dit te lezen en speelt deze vraag in je hoofd.

Wat interessant en nodig is, is dat jij achterhaalt bij jezelf hoezo je twijfels hebt over je huidige werk. Waar loop je op dit moment tegenaan? Dit kan uiteraard van alles zijn en zijn persoonlijke redenen.

Een aantal voorbeelden zijn:

– Je haalt geen uitdaging meer uit je werk en kan je werkdagen dromen
– Je voelt je niet gewaardeerd door je leidinggevende
– Je hebt geen band met de collega’s en bent niet meer betrokken
– Je verveelt je. Je hebt meer in je mars en bent hier uitgeleerd  
– Je voelt je niet nuttig. Zelfs een aap zou dit werk kunnen doen
– Je wilt meer toevoegen aan de maatschappij en echt mensen kunnen helpen
– Je hebt een te grote werkdruk, loopt over van de werkzaamheden en hebt stress ervan
– Je ervaart vage lichamelijke klachten (waarvan de oorsprong in je werk zit)
– Je bent veel op social media en het koffiezetapparaat te vinden in plaats van aan het werk

Neem wat je ervaart serieus. Dit er niet zomaar. Nogmaals: je bent niet zomaar hierop aan het zoeken. Je twijfelt aan je werk en eigenlijk weet je diep van binnen dat het tijd is voor een volgende stap. Als enkel je salaris nog belangrijk is aan je werk is het tijd om te gaan wisselen.

Toch snap ik dat je twijfelt. Want je ziet ook de andere kant van je baan nog in. Het geeft je (financiële) zekerheid. Je weet waar je aan toe bent en je weet hoeveel geld er op je bankrekening komt te staan elke maand. Het is misschien een prima werkgever, goede voorwaarden en een fijne reisafstand. Toch is elke reden die jij hebt een prima reden om te wisselen en ook al heb je geen reden om te wisselen, maar heb je een onderbuikgevoel dat je niet echt gelukkig hier wordt… Wissel!

Mijn tip is dan ook: welke reden je ook hebt om te wisselen, ga ervoor! Er zijn in Nederland maar liefst 2,1 miljoen mensen niet gelukkig in hun werk. Heel veel mensen blijven daar nog jaren of zelfs hun hele leven in werken. Omdat het gemakkelijk is en omdat ze bang zijn om een andere stap te nemen. Het gevolg is dat je spijt op je sterfbed hebt dat je de switch nooit gemaakt hebt. Laat je dus niet tegenhouden daardoor. Sluit je ogen, knijp je billen samen en zet die stap naar ander werk! Go for it!

En vind je het lastig om te ontdekken wat voor werk dan wel bij je past? Meld je dan aan voor de één op één doorbreeksessie. Hier lees je daar meer over:

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Zo creëer jij doorgroeimogelijkheden in je werk

Vind je jouw werk erg leuk, maar mis je uitdaging? Voel je dat je meer aan kan? Wil je graag je vaardigheden en kennis uitbreiden? Een goede mogelijkheid om dit te doen is doorgroeien in het bedrijf waar je nu zit. Doorgroeimogelijkheden dus. In dit artikel lees je 6...

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Hoe maak ik een carrièreswitch?

Je hebt al langer een knagend gevoel. Je zit niet op je plek en je gaat met steeds meer tegenzin naar je werk. Je wilt graag een carrièreswitch maken. Het liefst neem je de stap naar totaal iets anders. Dit werkveld ben je op uitgekeken. Deze branche is het niet. Je...

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? – Zo kom je erachter

Waar ben ik goed in? Een vraag die de meeste mensen moeilijk vinden om te beantwoorden. Enerzijds omdat we het lastig vinden om uit te spreken wat we goed kunnen. Wij als nuchtere Nederlanders denken ‘’doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’’. Dus echt je...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise