De 25+ tips om gelukkig van te worden deel 2

Goed nieuws! Gelukkig zijn kan je leren. Ons geluksgevoel bestaat uit 3 componenten:
Leefomstandigheden, genen en mindset. Je genen zijn voor jou bepaald en die bepalen 50% van jouw geluksgevoel. Om deze reden zijn sommige mensen dus oprecht gelukkiger dan anderen, zonder daar iets voor te hoeven doen. 10% van jouw geluksgevoel komt voort uit je leefomstandigheden. De vrienden die je hebt en de omgeving waarin je je bevindt bijvoorbeeld. Daar heb je invloed op en kan je dus veranderen. Dan hebben we nog 40% over en dat is mindset. Jij kan dus met jouw mindset een enorme zwieper geven aan jouw geluksgevoel! Dat betekent dat je dus op 50% van jouw geluksgevoel invloed hebt.

Laten we daar wat aan doen! In dit artikelen lees je 25+ korte tips om je gelukkiger te voelen. Het is een aanvulling op een vorig artikel, waarin ik ook 25+ tips deelde om gelukkiger te worden. Op het artikel zijn zulke goede reacties gekomen, daarom een vervolg!

28. Luister muziek
Muziek brengt een verhaal en emotie met zich mee. Vrolijke muziek maakt vrolijk. Of muziek laat je terugdenken aan herinneringen. Zet die fijne muziek op en wedden dat jij die spark geluk weer voelt?

29. Boek een massage

Even ontspannen tijdens een massage. Enkel denken aan het gevoel dat de massage je geeft en voelen dat de spanning uit je lichaam gaat. De massage zelf is ontspannend, maar heeft erna ook nog een opluchtend effect.

30. Doe niets
En niets doen is dan dus ook echt niets doen. Zit op de bank, adem en kijk uit het raam. Laat die telefoon links liggen. En ben in het moment. Dit soort momenten hebben wij in onze Westerse snelle maatschappij veel te weinig, maar is nodig om ons op te laden en in te tunen op onszelf.

31. Eet je blij
Gezonde voeding zorgt ervoor dat je je gezonder, fitter en gelukkiger voelt. Genoeg groente, fruit, vezels en eiwitten dus. En hierbij: focus je vooral op al het mooist dat wil en mag eten. En ja daar hoort ook af en toe voeding bij dat niet zo voedzaam is voor je lichaam.

32. Beweeg
Deze ken je vast wel. Meer endorfine maakt je letterlijk gelukkiger. Je hebt niet voor niet de ‘’runnershigh’’ en dat je je gelukkig en voldaan voelt na een work-out. De key is om sport/beweging te vinden wat je leuk vindt om te doen. Ga daarmee door.

33. Richt je aandacht op dingen die goed gaan
Focus on the bright side of life. Op het moment dat jij je op de positieve dingen focust, voel je je positiever en gelukkiger. Dat betekent niet dat de mindere kanten er niet zijn, maar deze hebben hierdoor een minder groot effect op je gedachtes en leven.

34. Verminder of stop het volgen van het nieuws
Is het je weleens opgevallen dat het nieuws enkel negativiteit bevat? Allemaal nieuws waar jij je druk om kan maken en waarbij je dus negativiteit tot je neemt. In plaats daarvan zorg dat je minder vaak of helemaal het nieuws niet kijkt. Wedden dat het een enorme verlichting is?

35. Voel en uit je dankbaarheid
Deze sluit aan bij je aandacht richting op wat er goed gaat. Op het moment dat er namelijk dingen goed gaan, kan je daar even bij stilstaan. Een manier om dat te doen is door elke dag 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent geweest die dag. Of om elke dag 3 dingen te uiten naar anderen waar je dankbaar voor bent. Geluksboost gegarandeerd.

36. Focus op waar je goed in bent
Als je dingen doet waar je goed in bent, voel je jezelf gelukkiger. Niet voor niets dat we graag werk doen waar we onze kwaliteiten en talenten in kwijt kunnen. Geen idee wat dat voor je is? Lees dan even hier verder hoe je daarachter komt.

37. Rust uit
Uitrusten is super belangrijk voor ons. Zeker in onze westerse maatschappij waarbij we alsmaar door gaan en aan het presteren zijn. Uitrusten in alle hectiek zorgt voor ontspannenheid, een open hoofd en terugkomen bij je gevoel. Benodigdheden om jouw geluksgevoel omhoog te krikken.

38. Neem het allemaal niet te serieus
Waarom alles zo serieus en zwaar bekijken als het ook luchtig en niet te serieus kan? Op die manier maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Het leven is dan meer fun, meer plezier en dus meer geluksgevoel voor jou. Take it easy dus.

39. Lach
Spreekt stiekem wel voor zich he. Jij weet immers ook hoe het is om te lachen en hoe je je voelt na een intense lachbui. Lach in het leven en voel je gelukkiger! Zet een komedie film of serie op, spreek af met je beste vrienden en maak lol of ga iets geks doen. As long as you laugh.

40. Ruim op
A clear space is a clear mind. Ruim dus je spullen op. In de woonkamer, slaapkamer en onder het bed. Overal in het huis. Marie Kondo kan je daar nog veel over leren met haar minimalistische aanpak. Ontspullen zorgt voor ruimte in je gedachtes en geluksgevoel.

41. Be playful
Kinderen spelen spelletjes en doen dingen die ‘’nutteloos zijn’’. Als volwassenen houden we ons voornamelijk bezig met dingen die nut hebben of effectief zijn. Laat dat eens los. Doe nutteloze dingen, gewoon omdat het leuk is. Speel een bordspel, ga pingpongen of badmintonnen. Why not?!

42. Neem je verantwoordelijkheid
Je geluksgevoel is jouw verantwoordelijkheid. Alleen jij leeft jouw leven, heeft jou gedachtes en jouw gevoelens. Wil jij gelukkiger zijn, dan betekent dat dat jij daaraan mag werken. Focus je op positieve gedachtes, gevoelens en dingen die in je leven gebeuren.

43. Zorg goed voor jezelf
Super belangrijk om jouw geluksgevoel een boost te geven. Goed zorgen voor jezelf is aanvoelen wat jij nodig hebt. Een gezonde maaltijd, een powernap, een groot glas water of nee zeggen tegen die afspraak. Goed zorgen voor jezelf is nodig.

44. Blijf ademen
Niet voor niets dat meditatie en yoga zo populair zijn. Zij focussen zich namelijk ook op ademhaling. Op het moment dat je snel en hoog ademt voel je je bijvoorbeeld een stuk gestresster, dan dat je langzaam naar je buik ademt. Focussen op je ademhaling brengt je in het hier en nu en laat stress los.

45. Ontspan
We hebben ontspanning nodig. We kunnen pas presteren en ons inspannen als daarvoor ruimte is geweest voor ontspanning. Het is hetzelfde als ‘’na regen komt zonneschijn en andersom’’. Zorg dus dat je genoeg momenten van ontspanning inplant voor jezelf. Hier lees je 10 tips hoe je dat kan doen.

46. Laat de controle los
Op sommige dingen heb je invloed, op andere niet. Toch proberen we controle te houden op dingen waar we geen invloed op hebben. Zoals hoe andere mensen over ons denken, dat zit in hun hoofd en kan jij niets aan veranderen. Let it goooo!

47. Zing
Windje in je haren, zonnetje op je bol en zingen maar. Alsof niemand je kan horen en kan zien. Gewoon lekker zingen. Dat te spannend? In de douche doet het ook prima z’n werk. Zingen is een manier van ontspanning, van loslaten en dus ook een manier om je gelukkiger te voelen.

48. Dans
Persoonlijk ben ik een groot fan van dans. Het is een vorm van expressie, van loslaten en van in je lichaam zijn in plaats van in je hoofd. De tijd lijkt hierdoor stil te staan en voel je je ter plekke gelukkiger en levendiger.

49. Doe iets nieuws
Stap buiten je comfortzone, hoe klein ook. Koop iets in de supermarkt dat je nog nooit gekocht hebt en bereid een maaltijd, complimenteer een wildvreemde of ga naar een stad waar je nog nooit geweest bent. Hoe klein het ook is, doe iets nieuws of iets anders. Gelukzaligheid gegarandeerd. En tsja, als de maaltijd niet lekker is kan je altijd nog iets anders eten. Maar wedden dat je er lol om hebt?

50. Kies voor jezelf
Je kan proberen iedereen te pleasen, met als gevolg dat jij zelf niet tevreden bent. In plaats daarvan please jezelf, maak jezelf gelukkig en kies wat jij wil. De muur geld verven? Doe het! Die vakantie in je eentje boeken? Ga ervoor!

51. Zeg vaker nee
Nee tegen verwachtingen van anderen. Nee tegen dingen waar je geen zin in hebt. Nee tegen de verplichtingen die je voelt. Zeg wat vaker nee. Hiermee creëer je zoveel meer ruimte voor jezelf en jouw geluk. Wat zal jij je vrij voelen.

52. Train je gedachtes positief
‘’Het geluk van het leven hangt af van de kwaliteit van je gedachten’’. Vanuit je gedachtes ontstaat je gevoel namelijk en vanuit daar je gedrag. Jouw geluk en de keuzes die je maakt beginnen dus bij je gedachtes. Hoe positiever jij denkt, hoe gelukkiger jij je voelt.

53. Accepteer wat je niet kan veranderen
Last but not least. Want zoals ik op het begin al vertelde. 50% van je geluksgevoel is genetisch bepaald. Hier heb je dus (helaas) geen invloed op. Heb je alle tips toegepast en voel je je al gelukkiger, maar nog niet on top of the world? Who knows dat dit je tot dusver brengt. Jouw genetische geluksgevoel kan je niet aanpassen. Accepteer dat ook. Doe wat je kan en laat het daarbij.

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise