Jaarreflectie 2020 van Melodieinhetleven

2020 is voor veel ondernemers het jaar geweest waarbij het minder ging of waarin ze zelfs failliet zijn gegaan. Het jaar waarbij veel werknemers thuis kwamen te werken en we meer en meer geconfronteerd werden met ons werk.

Voor Melodieinhetleven is dit het tegenovergestelde geweest. Het is het beste jaar tot nu toe geweest, waarbij er ENORM veel stappen zijn gezet. 2020 was het jaar waarbij ik (Elodie) mijn baan in loondienst volledig stopte. Ik bouwde dit jaar af en trok uiteindelijk de stekker eruit. De beste beslissing én meest belangrijke stap dit jaar. Hierdoor had ik meer tijd, energie en motivatie om Melodieinhetleven te verbeteren en nog sterker neer te zetten.

Gastlessen & workshops
Ik heb op enorm veel scholen gastlessen mogen verzorgen over hoe je je eigen geluk kan creëren. Zoals op de Hogeschool Utrecht, het MBO Utrecht, het Stedelijk Dalton Lyceum en het Koning Willem I college. Ook heb ik verschillende workshops mogen geven, onder andere voor het Jongerenpunt midden Brabant. Sommigen daarvan waren nog live, andere online. En eerlijk waar. Het bevestigde mij dat ik het werken met millennials (mijn eigen leeftijdsgroep) het leukste vind wat er bestaat. 

Investeren & samenwerken
Waar de lockdown bij veel ondernemers stress veroorzaakte, gaf het mij rust én nog meer focus voor Melodieinhetleven. Ik nam het nog serieuzer dan ervoor en investeerde een belachelijk hoog bedrag in een businesscoach traject. Dat klinkt heel onlogisch om in een onzekere tijd veel geld uit te geven, maar dit was wat ik nodig had en it was all worth it! Dit jaar leerde ik dat investeren in mezelf én mijn onderneming zo waardevol is. Het help mij doelen te bereiken in een veel kortere tijd en zonder frustratie.

Toen ik leerde dat investeren zo waardevol en nodig was, heb ik Online Jungle ingeschakeld, die nu mijn online advertenties op zich genomen heeft. Ook heb ik verschillende fotografen zoals Josephine van studio Buub, Machteld van Studio t/m en Jane van Jane’s Flavours met wie ik geregeld samenwerk. Ook begon ik samen te werken met een video editor: Gabrielle van DigiGab. Allemaal fantastische investeringen in mezelf, welke elke cent waard zijn en de kwaliteit van Melodieinhetleven nog beter weergeeft.

Online groepslessen
De groepslessen die ik voor Fitforfree gaf, werden verplaatst gestopt en ik besloot deze zelf op te pakken en online te gaan geven. Ik ben dankbaar dat zoveel meiden deze lessen volgden. Heb je hier trouwens interesse in? Stuur even een DM via mijn Instagram. Dan voeg ik je toe aan onze groepsApp en kan je deze live lessen ook volgen.

Focus & kantoor
Het thuiswerken vond ik heerlijk, maar tegelijkertijd zocht ik naar meer focus. Dit vond ik op sommige dagen lastig om thuis te vinden, omdat mijn vriend en het huishouden ook thuis waren. Ik zag bij Suzanne (van Vrijemeid) een plekje op een kantoor vrijkomen met nog 3 vrouwelijke ondernemers en ik besloot om meteen te reageren. Dit was een goede keuze, want zo kon ik dagen vol concentratie doorknallen. Daarnaast meldde ik mij aan bij de Focus club van Kim van Ontdek je bestemming om nóg concretere doelen te stellen en deze na te streven.

 

Enorm veel gemaakt!
En ja. Alle investeringen die ik gedaan heb, alle effort die ik hierin gestoken heb is het waard geweest en heeft mij veel opgeleverd. Ik heb meerdere eigen webinars en masterclasses ontwikkeld. Ik ben Instagram op een andere manier gaan inzetten en ben bezig geweest met mijn bedrijfsstrategie én de daarbij behorende content. Ik zorgde ervoor dat er elke week een blogartikel op de website klaar stond én begon met podcasten. Ik maakte mijn eigen filters voor Instagram én mijn eigen Gifjes. (Zoek op Melodieinhetleven, dan zie je de gifjes).

Een nog betere coach
Ook wilde ik mijn coachvaardigheden een verdiepingsslag geven én begon de opleiding mental coach, die ik zelf twee jaar terug gevolgd heb, te assisteren. Dit zorgde voor een verdiepingsslag in mijn eigen coachvaardigheden en mijn begeleiding skills.

Ik startte twee nieuwe coachtrajecten, maakte een online minitraining om vrouwen te helpen naar hun passie én een enorm uitgebreide online leerlijn waarbij ik vrouwen leerde hoe zij hun passie en droombaan konden vinden én hoe ze deze werkelijkheid konden maken. Echt een enorme klus, maar ontzettend waardevol en het werkt!

Productiever en effectiever
Ik merkte door de focus dat ik productiever en effectiever te werk ging, waarbij ik daarnaast stukken relaxter in mijn hoofd was en vertrouwen had dat het allemaal goed zou komen. Ik moest minder van mezelf en kon mijn werkzaamheden zelf inplannen. Het voelde zoveel vrijer en ik merkte daarnaast, dankzij het stilstaan van de maatschappij, dat ik mij zoveel dankbaarder voelde. Voorheen was ik vooral bezig met leuke activiteiten ondernemen én naar buiten gaan. Het terugtrekken deed mij beseffen dat alles helemaal oké is en dat ik op de goede weg ben. Het gaf echte bevestiging dat dit is wat ik moet doen. Dit is mijn purpose en ik weet dat ik anderen hierbij kan en hoor te helpen!

Zou jij ook jouw purpose willen ontdekken? Dan help ik je graag. Vraag dan hier een  doorbreeksessie aan en maak van 2021 jouw beste jaar! 

HIERNA TE LEZEN ARTIKELEN EN TIPS:

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Het laatste artikel van Melodieinhetleven (voorlopig)

Afgelopen jaren heb ik 147 artikelen op Melodieinhetleven geplaatst. Waarvan ik er 111 als podcast heb opgenomen. Ook heb ik artikelen geschreven voor verschillende websites zoals werk&geluk, de Carrierebeurs (Jobnet) en Careerwise. Dit doe ik (nog steeds) met...

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Loondienst of ZZP. Wat past het beste bij mij?

Weet je nog niet of je in loondienst wilt werken of voor jezelf wilt beginnen? Twijfel je over voor een baas werken of ZZP’er zijn? In dit artikel lees je de verschillen tussen werken in loondienst en ondernemer zijn. Zo kan jij makkelijker bepalen welke het beste...

Wat is quiet quitting?

Wat is quiet quitting?

Quiet quitting, een term dat in opkomst is. De hoogste tijd om deze term op te helderen dus! Allereerst: quiet quitting heeft niets te maken met ontslag nemen. Het heeft er ook niets mee te maken dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en het ontslag achter de...

© 2019 - 2022 M.elodieinhetleven | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Webdesign: Brainwise